Μια από τις πιο εμβληματικές, ωραίες μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Ζερμέν ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο, εφτά μήνες πριν κλείσει τα 40 του. Τα γήπεδα της χώρας αποχαιρετούν έναν ιππότη -και κυριολεκτικά!

Ντεφόε: Ο άντρας των γκολ και το “Παιδί του Κουράγιου”! Το 2018, χάρη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα με το όνομά του, αλλά και της αξιοθαύμαστης παρουσίας του, μέσα και έξω από τα αγγλικά γήπεδα, ο Ζερμέν Ντεφόε χρίστηκε ιππότης. Είναι σίγουρα από τους πιο άξιους να έχουν αυτόν τον τίτλο. Διότι ήταν ένας τέτοιος πολύ πριν κρεμάσει το παράσημο στο στήθος του.

Σε μια καριέρα που ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια, τον Ιούλιο του 1999 και τη Γουέστ Χαμ, ο Ντεφόε δεν έφυγε ποτέ απ’ το Νησί παρά μόνο για ένα χρόνο, που έπαιξε στην Τορόντο. Σε σχέση με την αξία του και την εκτελεστική του δεινότητα είναι αδικημένος από πλευράς τίτλων. Έχει πάρει μόλις ένα Λιγκ Καπ, με την Τότεναμ και ένα πρωτάθλημα με τους Ρέιντζερς, στη Σκοτία.

Σε 731 ματς με τους συλλόγους του, ο Ντεφόε έχει 286 γκολ και 59 ασίστ! Και άλλα 20 γκολ σε 57 συμμετοχές του με την Εθνική Αγγλίας. Είναι ο 9ος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ, ο 6ος στην ιστορία της Τότεναμ και ο ρέκορντμαν των σκόρερ που μπήκαν ως αλλαγή σε παιχνίδι, με 22 τέτοια. Είναι ένα στατιστικό που δείχνει τη λιονταρίσια καρδιά του. Που είναι πολύ μεγάλη!

Η ξεχωριστή σχέση του με το “Παιδί του Κουράγιου”

Κι αυτό επειδή πέρα από τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα, ο Ντεφόε θα μείνει στην ιστορία και για την ιδιαίτερη σχέση του με το “Παιδί του Κουράγιου”. Τον Μπράντλεϊ Λόουρι. Ο μικρούλης οπαδός της Σάντερλαντ, έξι χρονών εκείνη την εποχή, τέλη του 2016, έδινε μάχη με τον καρκίνο από μόλις 18 μηνών. Ο Μπράντλεϊ τον είχε ίνδαλμα. Και οι δυο τους έγιναν αχώριστοι και σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου.

Στο πλάι του Μπράντλεϊ ως το τέλος…

Ήταν στο πλάι του ως το τέλος. Βοήθησε στη συγκέντρωση χρημάτων για την οικογενειά του. Κάθε μέρα είχαν επαφή, προσωπική ή τηλεφωνική. Κι όταν πια, στις 7 Ιουλίου του 2017 ο Μπράντλεϊ έχασε τον αγώνα με την ανίατη ασθένειά του, ο Ντεφόε, απαρηγόρητος, είπε απλά: “Η γνωριμία μου μαζί του, άλλαξε τη ζωή μου”. Ακόμη και σήμερα, όπως λέει “δεν περνάει μέρα που να μην κοιτάζω στο κινητό μου για κάποιο μήνυμά του”.

Η υπέροχη σχέση του Ζερμέν με το “Παιδί του Κουράγιου” ήταν πηγή αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης για όλα τα παιδιά με καρκίνο. Και ο Ντεφόε έγινε όντως άλλος άνθρωπος. Πάντοτε ήταν προσεκτικός με τη ζωή και τη διατροφή του. Δεν είχε πιει ποτέ αλκοόλ. Αλλά από το 2017 έγινε και vegan. Όπως λέει είναι κάτι που βοήθησε να κρατήσει πιο πολύ η καριέρα του.

Και όντως. Κράτησε πολύ. Ως τώρα, πλέον, που ήλθε η στιγμή για ένα σπουδαίο γκολτζή και σπουδαίο άνθρωπο να πει αντίο στα γήπεδα. Οι Άγγλοι φίλαθλοι πάντως, δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Είναι ιππότης και στις καρδιές τους. Και το έχει δείξει με τον πιο συγκινητικό και θαυμάσιο τρόπο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τότεναμ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ