Μπέντφορντ: Η… κρυπτο-ομάδα που ονειρεύεται την Premier! Δηλαδή, να ανέβει εννιά κατηγορίες μέσα σε εννιά χρόνια. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με οργάνωση, σχέδιο, όρεξη, ίσως το όνομα… Ρεάλ μπροστά της και, βέβαια, χρήμα. Πολύ. Κρυπτο-χρήμα, για την ακρίβεια! Το εγχείρημα της ανάβασης στο ποδοσφαιρικό… Έβερεστ έχει ονοματεπώνυμο. Πίτερ ΜακΚόρμακ. Ο ΜακΚόρμακ, που έχει σπουδάσει […]

Μπέντφορντ: Η… κρυπτο-ομάδα που ονειρεύεται την Premier! Δηλαδή, να ανέβει εννιά κατηγορίες μέσα σε εννιά χρόνια. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Με οργάνωση, σχέδιο, όρεξη, ίσως το όνομα… Ρεάλ μπροστά της και, βέβαια, χρήμα. Πολύ. Κρυπτο-χρήμα, για την ακρίβεια!

Το εγχείρημα της ανάβασης στο ποδοσφαιρικό… Έβερεστ έχει ονοματεπώνυμο. Πίτερ ΜακΚόρμακ. Ο ΜακΚόρμακ, που έχει σπουδάσει οικονομολόγος είχε μικρός ένα όνειρο που πολλοί ακόμη έχουν -όταν είναι μικροί. Να δουν την ομάδα της πόλης τους να παίζει στα μεγάλα σαλόνια.

Βέβαια, οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους πιτσιρικάδες δεν καταφέρνουν να κάνουν μια περιουσία από τα κρυπτονομίσματα. Ο ΜακΚόρμακ το κατάφερε. Είναι ειδικός στον τομέα και αρκετά διάσημος podcaster γύρω από το bitcoin, το ethereum κ.λπ. Σ’ αυτήν την κοινότητα των miners, που αριθμεί περί τα 150.000.000 ανθρώπους στον κόσμο, ελπίζει να βρει στήριγμα.

“Έχω ως τώρα βρει μεγάλη ανταπόκριση…”

“Είμαστε πολλοί και η ανταπόκριση που έχω βρει ως τώρα είναι εντυπωσιακή“, λέει ο νέος ιδιοκτήτης της Μπέντφορντ. Η ομάδα επανιδρύθηκε το 2002, μετά από συνένωση της Μπέντφορντ Γιουνάιτεντ με την επίσης τοπική Ουνιόνε Σπορτίβα Βαλέριο.

Το σχέδιο του ΜακΚόρμακ παρουσιάστηκε αναλυτικά σε ένα μακροσκελές thread στο twitter. Μοιάζει πειστικό και αφορά και μερικούς εξαιρετικά ενδιαφέροντες αριθμούς.


Ο κρυπτο-επενδυτής προβλέπει ότι μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα έχει συγκεντρώσει 1,5-2.000.000 λίρες, ποσό τεράστιο για την κατηγορία. Συγχρόνως “η ομάδα με το bitcoin στην καρδιά της” ανακοίνωσε και την πρώτη επίσημη συνεργασία της με την Compass Mining, που δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα.

“Είμαστε μπιτκόινερς”, λέει ο ΜακΚόρμακ. ¨Έχουμε καταφέρει να διαχωρίσουμε το χρήμα από την κρατική εξουσία. Δε θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ“; Φυσικά, δεν κρύβει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. “Ξέρω ότι μιλάμε για εννιά προβιβασμούς. Αλλά θα κάνω το καλύτερο για να αποκτήσουμε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ που θα τα καταφέρει”.

Προς το παρόν, πάντως, ψάχνει για… προπονητή

Το βέβαιο, προς το παρόν, πάντως, είναι ότι το… σημερινό τεχνικό τιμ, ο Τζέισον Γκόλντμαν και ο Μάρτιν Γουέλς παραιτήθηκαν την επόμενη μέρα της αγοράς της ομάδας από τον ΜακΚόρμακ. Κάτι που σημαίνει ότι η Μπέντφορντ έχει ένα πολύ πιο άμεσο πρόβλημα να αντιμετωπίσει πριν από την άνοδό της στην Πρέμιερ. (Ή έστω, πριν φτάσει να παίζει και πάλι στην ίδια κατηγορία με την “αιώνια” αντίπαλο Μπεντφορντ Τάουν, που αγωνίζεται στην 8η τη τάξει κατηγορία).

Οι οπαδοί της ομάδας, απ’ την άλλη, είναι μισοί-μισοί. Κάποιοι θεωρούν την αγορά τεράστια ευκαιρία, κάποιοι συνταγή σίγουρης καταστροφής. Τέτοια μικροπράγματα, πάντως, δεν πτοούν τον ΜακΚόρμακ. Ο οικονομολόγος υπολογίζει πάρα πολύ στην επιμονή και το ανήσυχο πνεύμα της κοινότητας των bitcoiners και θεωρεί ότι το εγχείρημά του θα βρει μεγάλη ανταπόκριση. (Και ανάλογη οικονομική ενίσχυση).

“Ο νέος προπονητής θα είναι γνώστης της κατηγορίας. Και αν μου πει ότι θέλει αυτούς τους παίκτες, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους αποκτήσουμε. Θέλουμε να φέρουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Μπέντφορντ και θα το κάνουμε. Ο δικός μου ρόλος θα είναι το μάρκετινγκ και η χρηματοδότηση”.

Ρεάλ Μπέντφορντ ή και Γιουνάϊτεντ!

Μιλώντας για μάρκετινγκ, ο ΜακΚόρμακ σκέφτεται κάτι που, όπως είπε, έφερε ήδη έσοδα 150.000 λιρών. Να ονομαστεί η ομάδα… Ρεάλ Μπέντφορντ. “Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά άρεσε στους οπαδούς. Πώς όταν ο Μπέκαμ αγόρασε τους Μαϊάμι και τους έκανε Ίντερ-Μαϊάμι;. Γιατί όχι κι εμείς”; λέει. Η ομάδα σχεδίασε ήδη και αξεσουάρ με το σήμα Real Bedford. Και αντί για ημερομηνία ίδρυσης, τον αριθμό blockhain που της αντιστοιχεί.

Πάντως, προς το παρόν η ομάδα συνεχίζει ως Μπέντφορντ. Και ίσως να μην ονομαστεί ποτέ “Ρεάλ-Μπέντφορντ”. Ίσως, όπως λέει ο ΜακΚόρμακ, να ονομαστεί όπως παλιά Μπέντφορντ Γιουνάϊτεντ. Άντε να δούμε και εάν και πότε θα παίζει αντίπαλος της… Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, λοιπόν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ