Ο Κολομβιανός στράικερ των Ρέιντζερς είναι ο λιγότερο... τσιγκούνης με τα γκολ παίκτης της Σκοτίας. Το πήρε απόφαση ότι εκεί θα φτιάξει το όνομά του. Και αποφάσισε να το φτιάξει... για τα καλά. Και, απλώς, σαρώνει...

Μορέλος: Ένα… αθώο πολυβόλο από το Μεντεγίν! ΟΚ. Δεν είναι ακριβώς από το Μεντεγίν -όπου η λέξη “πολυβόλο” δεν ακούγεται ποτέ ως κάτι αθώο. Από ένα πολύ πιο φτωχικό μέρος είναι ο Αλφρέντο Ζοζέ Μορέλος Αβιλέθ. Από το Σερετέ της Κόρδοβα, ένα μικρό χωριό όπου σ’ ένα μικρό σπίτι έμενε με τους γονείς του, τις αδελφές του, τη γιαγιά του. Όμως, εξαιτίας του πατέρα του, που, παρά τη φτώχεια τους, επέμενε ότι ο γιος του έχει μεγάλο ταλέντο και βρήκε τα λεφτά, από 15 χρονών, το 2011, έζησε στο Μεντεγίν. Και εκεί, στην Ιντεπεντιέντε το ταλέντο του έγινε γρήγορα γνωστό.

Αλλά όχι και τόσο γνωστό ώστε να δικαιολογεί το πώς -κι από πού κι ως πού- η… Ελσίνκι εμφανίζεται από το πουθενά, το Δεκέμβρη του 2016 για να τον πάρει στη Φινλανδία, δανεικό με οψιόν αγοράς… 500.000 ευρώ! Μιλάμε είτε για καπρίτσιο της τύχης (καλής τύχης και για τους δύο) είτε για την καλύτερη ποδοσφαιρική μαντεψιά στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Μιας κρύας χώρας όπου, όμως, ο Μορέλο… έβαλε φωτιά!

Μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Κολομβιανός στράικερ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας… στα πάντα. Σε 37 εμφανίσεις βάζει 26 γκολ κι έχει και 8 ασίστ. Φυσικά, η Ελσίνκι ενεργοποιεί τη ρήτρα και τον αποκτά κανονικά. Και… άντε πάλι τη σεζόν 2016-17, το βιολί του ο Μορέλος: 20 γκολ και 5 ασίστ και συνολικά 27 εμφανίσεις. Τέσσερα απ΄αυτά τα γκολ είναι για τα προκριματικά του Γιουρόπα. Και, κάπως έτσι, τον Ιούνιο του 2017 για μόλις 1.200.000 ευρώ, ο Κολομβιανός φοράει τη φανέλα των Ρέιντζερς.

“Πολυβόλο” αλλά με… νευράκια και στη Σκοτία

Σε 43 ματς, ο Μορέλος βάζει 18 γκολ κι έχει 8 ασίστ -στο πρωτάθλημα 14 και 6 αντίστοιχα. Την επόμενη σεζόν, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια… Αλφρέδο μου. Μάλλον, όχι τα ίδια. Καλύτερα. Παρά κάποια μικρά πειθαρχικά, χμ, παραπτωματάκια, ο Κολομβιανός πυροβολεί 30 φορές σε 48 ματς κι έχει και 12 ασίστ! Είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά έχει πάρει και 4 κόκκινες -3 απευθείας και μία με δυο κίτρινες στο ίδιο ματς. Οι Ρέιντζερς ανησυχούν λίγο γι’ αυτό, όμως είναι δεινός σκόρερ και του ανανενώνουν το συμβόλαιο ως το 2023.

Το 2019-20, ο Μορέλος βγάζει μάτια και στην Ευρώπη. Συνολικά πετυχαίνει 14 γκολ σε προκριματικά και Ομίλους του Γιουρόπα κι έχει και 4 ασίστ. Κλείνει τη σεζόν με συνολικά 29 τεμάχια και 10 ασίστ σε 47 ματς. Η Πόρτο, που της έχει πάρει μόνος του 4 βαθμούς στον Όμιλο (γκολ εκτός έδρας στο 1-1 και γκολ και ασίστ στο εντός, για το 2-0) τον βάζει στο τεφτέρι της. Και η Λιλ είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έτοιμη να δώσει 18.000.000 για να τον πάρει.

Παραστράτησε λίγο, αλλά συνήλθε και πάλι

Μια… ψιλοζαλάδα τον πιάνει με όλα αυτά, είναι η αλήθεια. Είναι ένα φτωχόπαιδο από την Κολομβία. Και τώρα είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και το Γιουρόπα και υποψήφιος για το Χρυσό Παπούτσι. Τον επηρρεάζουν τέτοιες φήμες -και τέτοια ποσά. Και χάνει την εμπιστοσύνη του Τζέραρντ. Κλείνει τη σεζόν με “μόλις” (για Μορέλος μιλάμε άλλωστε) 17 γκολ -αλλά και 13 ασίστ- σε 44 εμφανίσεις. Η Πόρτο έρχεται με πρόταση 10.000.000 το καλοκαίρι. Αλλά οι Ρέιντζερς λένε όχι. Και, ευτυχώς για εκείνον, “όχι” στους… αντιπερισπασμούς τέτοιου είδους λέει κι ο ίδιος. Με τον Βαν Μπρόκχορστ στον πάγκο και το μυαλό του συγκεντρωμένο στην ομάδα του, ο Μορέλος είναι εφέτος στα 17 γκολ και 6 ασίστ ήδη. Στο ματς με τη Ντόρτμουντ έλαμψε πραγματικά και πρόσφερε στους Ρέιντζερς μια ιστορική νίκη.

Με 5 γκολ και μια ασίστ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πάλι, ο Κολομβιανός ξέρει πια ότι δεν έχει λόγο για βιασύνη. Μέσω των Ρέιντζερς η αξία του είναι, πια, δεκαπλάσια. Έχει μαζί τους 111 γκολ σε 215 εμφανίσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία του να αλλάξει επίπεδο -αφού, άλλωστε, από του χρόνου το Γενάρη μπορεί να συζητήσει με όποια ομάδα θέλει. Μπορεί και πρέπει να βάλει τα δυνατά του στο υπόλοιπο αυτής της σεζόν για να ανεβάσει το κασέ του. Αρκεί, βέβαια, να κάνει κάτι και με τα… νευράκια του. Βάζει γκολ με το τσουβάλι, αλλά… μαζεύει και κάρτες με τον ίδιο ρυθμό. Ξύδι, Αλφρέδο! Ξύδι, παιδί μου, για να σε δούμε και σε πιο μεγάλη ομάδα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ