Με τον πρωταθλητή να δείχνει ήδη νέο πρόσωπο και με το ρόστερ που πλέον διαθέτει, ο Ολυμπιακός οφείλει να συνεχίσει τουλάχιστον στην Conference. Μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στον θεσμό κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ή πρέπει να αγνοήσει...

Καραμπάχ: Το ματς της σεζόν για τον Ολυμπιακό! Όταν υλικό υπάρχει, πολύ συχνά όλα φτάνουν να είναι ζήτημα ψυχολογίας για μια ομάδα. Υπό αυτή την έννοια αν δεν υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να… την έχει ζητήσει. Στο ματς με τον εξαιρετικά αξιόμαχο εφέτος Ατρόμητο, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ο πρωταθλητής ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα απ’ αυτή του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Όχι τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο σε πατήματα στο γήπεδο, “αέρα” και αγωνιστική  πειθαρχία. Έπαιξε με νοοτροπία πρωταθλητή, με επιθετικό πνεύμα και τακτική ευελιξία τέτοια που του επέτρεψε να πάρει το καλύτερο από τους παίκτες του έναν έναν και από το σύνολο επίσης. Όταν ένας επιθετικός κάνει ντεμπούτο με δύο γκολ (και δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες) σε μια ομάδα όπου δεν έχει κλείσει καν τρεις βδομάδες παρουσίας, αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έκανε ο Μίτσελ στον τομέα της ψυχολογίας στον Ολυμπιακό, ήταν πολλή και… καλή!

Απολαυστικός Ιν-Μπεό, πήρε χρόνο και ο Καμαρά

Είδαμε στο γήπεδο έναν διαφορετικό -προς το καλύτερο- Σίμε Βρσάλικο. Για άλλη μια φορά και τον Ιν-Μπέομ Χουάνγκ ως έναν απολαυστικά σύγχρονο χαφ μπροστά από τα στόπερ, με τρεξίματα, σπουδαίες κάθετες μπαλιές και συνεχή κίνηση. Είδαμε, επίσης τον Μάριο Βρουσάι να παίρνει χρόνο (και να ανταμείβει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ με καλή εμφάνιση, παρότι πρακτικώς δεν έχει κάνει προετοιμασία). Στα συν και ο Κώστας Τζολάκης. Δεν είχε πολλή πίεση, αλλά τη μια φορά που έπρεπε να επέμβει, ήταν εκεί. Και, το κυριότερο, πάτησε γήπεδο σε αγώνα πρωταθλήματος και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Γιατί λέμε “το κυριότερο” για τον Καμαρά; Διότι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στα πιτς, άγνωστο ακόμη για πόσο και εκεί είναι και ο Ουί Τζο Χουάνγκ. Και, παρότι ο Σέντρικ Μπακαμπού έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ματς με τον Ατρόμητο, δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα. Συνεπώς, ο Αμπουμπακάρ μάλλον θα είναι η μοναδική λύση για την επίθεση στο ματς με την Καραμπάχ την Πέμπτη. Και είναι το ματς της σεζόν για τον Ολυμπιακό!

Κι αυτό επειδή μετά από δύο ήττες στο Γιουρόπα, ο πρωταθλητής θέλει μόνο νίκες στα δύο απανωτά ματς με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, για να έχει ευρωπαϊκή συνέχεια, τουλάχιστον στην Conference. Όπου, μάλιστα, ίσως πρέπει να… επιδιώξει κιόλας να είναι. Με την ψυχολογία να αλλάζει πια, τον Μίτσελ να δείχνει ότι επαναφέρει στην ομάδα τη σωστή νοοτροπία και ποδοσφαιρική λογική και σύντομα με Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες στο ρόστερ, ο πρωταθλητής μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στον θεσμό. Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο οφείλει να ποντάρει και να προσπαθήσει σκληρά για να το επιτύχει.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα