Δημιουργικό και ταλαντούχο "8άρι", ο Γάλλος χαφ συμπληρώνει το παζλ του κέντρου στον Παναθηναϊκό. Το τριετές συμβόλαιο που του έκαναν οι "πράσινοι", αλλά και το γεγονός ότι είναι προσωπική επιλογή του προπονητή του, ήραν και τις αρχικές επιφυλάξεις του για τον ερχομό του στην Ελλάδα

Αλεσίς Τρουιγιέ: Το “στοίχημα” του Ιβάν στο “τριφύλλι”! Τελευταία ημέρα των μεταγραφών, δυο προσωπικές πινελιές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συμπλήρωσαν το εφετινό παζλ του ρόστερ. Στο “πάρε-δώσε” του καλοκαιριού, ο Παναθηναϊκός γέμισε με ποιοτικούς παίκτες τα άκρα της επίθεσής του και έβαλε τον Χόρντουρ Μάγκνουσον “φρουρό” στο κέντρο της άμυνάς του. Όμως στα χαφ, η προσθήκη του Άνταμ Τσέριν, παρότι επίσης πολύ ποιοτική δεν ήταν αρκετή. Ειδικά αφού ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έφυγε για τη Σπόρτινγκ, το “τριφύλλι” έψαχνε τουλάχιστον δύο παίκτες για να αποκτήσει “βάθος” στη μεσαία γραμμή.


Ο Ένις Τσοκάι ήλθε με μεταγραφή από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για τη θέση του “6αριού”, κυρίως, παρότι, όπως είπαμε είναι ένας πολυσύνθετος χαφ με πολλά προσόντα. Και ο Αλεσίς Τρουγιέ ήλθε, επίσης με μεταγραφή -το ποσό δεν έγινε γνωστό, η Νις, ωστόσο διατηρεί ποσοστό μεταπώλης, στο 10%, λένε οι πληροφορίες. Ο Γάλλος κλείνει τα 22 του στις 23 Δεκεμβρίου. Παίζει επίσης στον άξονα, αλλά περισσότερο ως δημιουργικό “8άρι”. Και είναι παίκτης με πολύ ταλέντο και πολύ καλά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά για τη θέση.

Ταλαντούχος, αλλά στην αρχή διστακτικός για Ελλάδα

Προϊόν των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών της Ρεν, σε ηλικία 19 χρονών και… κάτι εβδομάδων πήγε στη Νις το Γενάρη του 2020. Δεν πήρε, ωστόσο παρά ελάχιστες συμμετοχές (8, σε 284 αγωνιστικά λεπτά, τα 108′ στο Γιουρόπα Λιγκ). Και πέρυσι το καλοκαίρι έφυγε δανεικός για την Οσέρ. Στη Ligue 2,  ο Τρουιγιέ έγραψε 28 συνολικά συμμετοχές με την Οσέρ, τις 23 στο πρωτάθλημα, με την ομάδα να κερδίζει την άνοδό της στη Ligue 1, στα μπαράζ με τη Σεντ Ετιέν.

Η παρουσία του στην Οσέρ ήταν γενικά πολύ θετική (1 γκολ και 5 ασίστ). Και ο Τρουιγιέ ήταν βέβαιος ότι ο Λουσιέν Φαβρ θα του δώσει εφέτος ευκαιρίες στη Νις. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δε θα γίνει, συμφώνησε να φύγει και κάπως έτσι είναι πια στον Παναθηναϊκό. Μ’ ένα μικρό… “συννεφάκι” πάνω από τη μεταγραφή. Στο αρχικό άκουσμα του ελληνικού πρωταθλήματος από τους ανθρώπους της ROGON, του μανατζερικού γραφείου που τον εκπροσωπεί, ο Τρουιγιέ δεν ένιωσε ακριβώς και ενθουσιασμό. Αυτή, ωστόσο, ήταν η αρχική του αντίδραση.

Ο Ιβάν έχει τον τρόπο του να διαχειριστεί σωστά τον παίκτη…

Διεθνής με την Κ18 της Γαλλίας (4 συμμετοχές, 170 λεπτά), ο νεαρός χαφ έχει βάλει ψηλά τον πήχυ για τον εαυτό του. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός του έκανε τριετές συμβόλαιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πει, εν τέλει, το “ναι” για τη μεταγραφή του στην Ελλάδα. Όπως, επίσης και ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ξέρει ότι, με σκληρή δουλειά, θα πάρει ευκαιρίες από τον Σέρβο και θα μπορέσει να αναδείξει τις ικανότητές του. Έχει πολλές τέτοιες. Αλλά η προσαρμογή του ίσως να μην είναι τόσο εύκολη και άμεση, όσο περιμένουν οι “πράσινοι” να είναι αυτή του Τσοκάι. Ο Ιβαν, ωστόσο, έχει τον τρόπο του να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση. Προς όφελος και του παίκτη και της ομάδας.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα