Ατέλειωτη ενέργεια, δυναμισμός, σπουδαία αντίληψη του χώρου, φοβερές τοποθετήσεις...

Μάρκο Βεράτι: Ποτά, τσιγάρα, μοντέλα και… μπαλάρα! Όποιος είδε στιγμιότυπα μόνο του Παρί-Ρεάλ έχει μείνει -λογικά κιόλας- κυρίως στη φάση του γκολ του Εμπαπέ. ΟΚ. Δεκτό. Μιλάμε για κλάση τώρα. Όποιος είδε όλο το ματς, ωστόσο, θα είδε και μια άλλη, απίστευτη κλάση στο γήπεδο. Ο Ιταλός ήταν ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα απέναντι σε μια τριάδα χαφ που, όντως, προκαλεί δέος.

Γράφει ο Στέλιος Μαρκάκης

Διότι, όπως και να το κάνουμε, αυτή η τριπλέτα, Λούκα Μόντριτς, Κασεμίρο, Τόνι Κρόος, εδώ και χρόνια γράφει ιστορία στα γήπεδα. Αθροιστικά, έχουν παίξει σχεδόν 1100 φορές με τη Ρεάλ. Κόβουν και ράβουν με κλειστά μάτια πια, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον από την καλή και την ανάποδη. Και είναι, όντως, πολύ σπάνιο να δουν αυτή τη, συνήθως άψογη, συνεργασία τους να γίνεται άνω κάτω εξαιτίας κυρίως ενός αντιπάλου.

Η εμφάνιση του Βεράτι απέναντι στη Ρεάλ ήταν, απλώς, αποσβολωτική. Έπαιξε για τρεις. Και έφερε στο μυαλό την επίσης επική εμφάνισή του, το 2019 στο Ολντ Τράφορντ, όταν η Παρί έφευγε με το 0-2 με τον Ιταλό να έχει αλωνίσει στη μεσαία γραμμή. Ατέλειωτη ενέργεια, δυναμισμός, σπουδαία αντίληψη του χώρου, φοβερές τοποθετήσεις…

“Δηλαδή, αν πάψει να πίνει, να καπνίζει και να ξενυχτάει, τι θα κάνει;”

Μετά από εκείνο το ματς, ο Νεϊμάρ, που είδε το ματς από την κερκίδα, έλεγε ότι ο Βεράτι είναι ο καλύτερος χαφ που έχει παίξει μαζί του, μαζί με τον Τσάβι και τον Ινιέστα. “Είναι μια πραγματική ιδιοφυία”, ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου. Αλλά δεν ήταν τα μόνα λόγια για τον Μάρκο εκείνη τη βραδιά.

Ο…. φαρμακόγλωσσος, είναι η αλήθεια, Ζουλιέν Λοράν, Γάλλος δημοσιογράφος που ζεί στο Λονδίνο και συχνά πυκνά σχολιάζει για τα αγγλικά μέσα, ήταν και ο πρώτος δημόσια… “μαρτυριάρης”. Δηλαδή, μεταξύ μας τώρα, στο Παρίσι το ‘χαν τούμπανο, απλώς ο Λοράν δεν άφησε κρυφό το καμάρι.

“Δε μπορώ να φανταστώ”, είπε πει ο Λοράν, “τι θα έκανε αυτός ο παίκτης αν είχε τον επαγγελματισμό, π.χ., ενός Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτό που είδαμε σήμερα, ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Διότι το είδαμε από έναν παίκτη που καπνίζει, πίνει και σχεδόν κάθε βράδι ξενυχτάει. Και είχε και μόλις ένα ματς στα πόδια του τον τελευταίο μήνα, λόγω τραυματισμού…” Ουπς!

Στο Παρίσι ήξεραν από νωρίς ότι ο Μάρκο… νυχτοπερπατάει

Αλό, αλό, Παγί εκεί; Ακουεί κανείς; Αυτό θα ήταν μια λογική αντίδραση, αν όσα είχε πει ο Λοράν  ήταν είδηση. Αλλά δεν ήταν. Είδηση είναι το “άνθρωπος δάγκωσε σκύλο”, όχι το αντίστροφο. Και στο Παρίσι ήξεραν από νωρίς, σχετικά, ότι ο Μάρκο, ε, πώς να το πούμε; Τον έπιασε μια αδυναμία το παιδί (από όταν πρωτοπήγε εκεί) με τα όσα μπορεί να προσφέρει η πόλη.

Βλέπετε, Παρίσι είναι αυτό. Και ο Βεράτι έφτασε εκεί πριν καν κλείσει τα 20 του, κατευθείαν από την Πεσκάρα. Ωραία και ιστορική πόλη και η Πεσκάρα, η Άτερνος για τους αρχαίους Έλληνες. Αλλά έχει 350.000 κατοίκους και οι περισσότεροι ζουν από την υπέροχη -και τουριστική- τεράστια παραλία της και την αλιεία. Και το Μητροπολιτικό Παρίσι έχει περίπου 12.500.000 κατοίκους -το κέντρο 2.100.000- και είναι, ε, ξέρουμε όλοι τι είναι.

Για έναν πιτσιρικά με εμπειρία από τη Serie B και μόνο, η Πόλη του Φωτός ήταν εκθαμβωτική. Πήγε εκεί αγκαζέ με την παιδική του αγάπη, τη Λάουρα Ζατσάρα. Ήλθαν και εις γάμου κοινωνίαν.  Έκαναν και δύο γιους, τον Τομάσο και τον Αντρέα. Χώρισαν το 2019. Ο συνδυασμός Παρίσι-λεφτά-διάσημοι συμπαίκτες (σούπερ-σταρ) δεν ήταν καλός για το γάμο. Ούτε βέβαια για τον παίκτη.

Μια τριετία ασωτίας και μετά… δεύτερος γάμος

Ο Μάρκο καπνίζει από μικρός. Και συνεχίζει. Στο Παρίσι έμαθε και ότι η σαμπάνια είναι ωραία. Και ότι αν είσαι παίκτης της Παρί, όλα τα κλαμπ, ακόμη και τα πιο “αποκλειστικά”, είναι ανοιχτά για σένα. Ειδικά αν πηγαίνεις σ’ αυτά για να γιορτάσεις π.χ. τα γενέθλια του Νεϊμάρ ή του Εμπαπέ.

Για, τουλάχιστον μια τριετία, από το 2018, όταν ξεκίνησαν και τα σοβαρά προβλήματα στο γάμο του, ως το 2021, όταν, αμέσως μετά το EURO παντρεύτηκε το μοντέλο Τζέσικα Αϊντί, ο Βεράτι γνώρισε από πρώτο χέρι τη νυχτερινή ζωή των Παρισίων -και την αίγλη των μοντέλων που κυκλοφορούν εκεί όπως οι υποψήφιες ηθοποιοί στο Λος Άντζελες.

Και πάλι, λοιπόν, εκτός κλαμπ εργένηδων, από πέρυσι τον Ιούλιο, ο κοντούλης (1μ65), αλλά θαυματουργός -σε πολλά, απ’ ό,τι φαίνεται- Μάρκο έχει σοβαρευτεί. Σχετικά, πάντοτε. Δεν είναι ότι δε θα κάνει κι ένα, δυο (πεντ’ έξι) τσιγαράκια που και που. Ή ότι δε θα γιορτάσει, όπως λέγαμε και πιο πάνω, μια εμφάνιση όπως αυτή απέναντι στη Ρεάλ με ολίγον -έως πολύ- αφρώδη οίνο.

Πράγματι: τι θα γινόταν εάν;

Τελείωσε το ματς με έξι πάσες- κλειδί, γενικότερα 92% επιτυχημένες μεταβιβάσεις (και 94 στο σύνολο!), 3 κερδισμένα τάκλιν και 3 επιτυχημένες ντρίμπλες. Ε, δεν αξίζουν όλα αυτά μια, δυο (τρεις) Cristal Brut του 1928; Σιγά. Ούτε 17.000 ευρώ δεν κάνει το μπουκάλι. Δυο μεροκάματά του, δηλαδή, πια. Διότι στην πορεία του στην Παρί, που θα κλείσει δεκαετία το καλοκαίρι (έχει συμβόλαιο ως το 2024), η αλήθεια είναι ότι στο γήπεδο δεν πολυφάνηκαν όλα αυτά τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια…

Ο Βεράτι έχει γράψει ως τώρα συνολικά 367 ματς (και 12 γκολ) με την ομάδα. Εφέτος μόνο έχει ως τώρα 21 ματς, 2 γκολ και μια ασίστ. Η Παρί είναι πιο μεστή, ουσιαστική και αποτελεσματική ομάδα όταν παίζει ο Ιταλός. Και, είπαμε: παίζει αρκετά. Χωρίς τις πιο πάνω… αδυναμίες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και πιο πολύ και πιο καλά θα έπαιζε. Αλλά τι να γίνει; Ίσως, στη συγκεκριμένη περίπτωση να ισχύει ότι το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού. Οπότε… αγάπα τον Βεράτι σου, με τα ελαττώματά του! Και… εβίβα! Ω, συγγνώμην: à votre santé, εννοούμε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ