Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου οι Τούρκοι πολίτες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν το ονοματεπώνυμό τους. Και μέχρι τότε, όσοι θέλουν να πάρουν το όνομα του προπονητή-θρύλου της Εθνικής Τουρκίας και της Γαλατασαράι ίσως να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητο αριθμό! "Αυτοκράτορας" όνομα και πράγμα!

Μα, πόσους “Φατίχ Τερίμ” χωράει, πλέον, η Τουρκία; H…ίδια η χώρα (για πολλούς και διάφορους, όχι καλούς για την Ελλάδα λόγους) άλλαξε το διεθνές όνομά της πριν από λίγους μήνες. Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν δεκτό το αίτημά της και το Turkey είναι πια Türkiye για τη διεθνή κοινότητα. Όπως θα μπορούσαμε κι εμείς, π.χ. να ζητήσουμε να λεγόμαστε Hellas, αντί  Greece (από το λατινικό Graecia). Ή όπως η Holland έγινε Netherlands, το 2020, ή η Ζουαζιλάνδη, Εσουατίνι, το 2018. Κ.ο.κ.


Όταν, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στους πολίτες της χώρας (μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου εφέτος) να αλλάξουν το δικό τους ονοματεπώνυμο, μάλλον είχε τη βεβαιότητα (ή έστω, την επιθυμία…) ότι όλοι θα θελήσουν να είναι, πλέον, κατά κόσμον “Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”. Κούνια που τους κούναγε, όμως. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberler.com, παρά κάτι 20.000 Τούρκοι έχουν ήδη διαλέξει να γίνουν… “Φατίχ Τερίμ”!

Σε αναμονή του ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του…

Ο παίκτης και, βέβαια, προπονητής-θρύλος της Γαλατασαράι και της Εθνικής Τουρκίας είναι ένα λατρευτό πρόσωπο για τους γείτονες. Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή και την καριέρα του, που θα ανέβει στις 15 Σεπτεμβρίου, είναι ήδη θέμα ατέλειωτων συζητήσεων στα σόσιαλ μίντια.

Ο Τερίμ έχει φτάσει την Τουρκία στα ημιτελικά του EURO το 2008, με τον Φίλιπ Λαμ να δίνει στο 90′ τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση της Γερμανίας στον τελικό. Με τη Γαλατασαράι έχει πάρει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ / Europa League το 2000. Κι έχει ακόμη πανηγυρίσει μαζί της 8 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ. Είναι παρασημοφορημένος από το ιταλικό κράτος για τη θητεία του σε Μίλαν και Φιορεντίνα. Το επιθετικό ποδόσφαιρο που λατρεύει να παίζουν οι ομάδες του τον κάνουν πάντοτε αγαπητό στην κερκίδα. Και το παρατσούκλι του “Imparator”, “Αυτοκράτορας”, μάλλον τα λέει όλα.

Ο Τερίμ κλείνει σε λίγες μέρες τα 69 του χρόνια (γεν. 4 Σεπτεμβρίου του 1953) και, από τον Ιανουάριο είναι χωρίς ομάδα, μετά από ένα ακόμη πέρασμα του από τη Γαλατά, από τον Δεκέμβριο του 2017. Όμως η… ομάδα των Τούρκων που θέλουν να πάρουν το ονοματεπώνυμό του αρκεί για να τον κάνει να νοιώσει… εθνικός προπονητής -κυριολεκτικά. Και με 4 μήνες ακόμη προθεσμία μπροστά, είναι μια ομάδα που σίγουρα θα αποκτήσει πολύ περισσότερα μέλη από τους σημερινούς 20.000. Μήπως να κάνει και μια… νέα αλλαγή ονόματος η χώρα και να τη λένε πια “Terimye“, αντί για Türkiye; (Εντάξει, εντάξει, Ρετζέπ, πλάκα κάνουμε τώρα…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για SuperLig

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ