Ο Σέρβος κόουτς του Παναθηναϊκός σημείωσε πως στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει, ενώ παραδέχτηκε πως έλειπαν πράγματα από την ομάδα του για να πάρει την πρόκριση. Ακόμη εξήγησε για ποιο λόγο προτίμησε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη τον Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι, ενώ υπεραμύνθηκε της τακτικής του να μην παίζει με […]

Ο Σέρβος κόουτς του Παναθηναϊκός σημείωσε πως στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει, ενώ παραδέχτηκε πως έλειπαν πράγματα από την ομάδα του για να πάρει την πρόκριση. Ακόμη εξήγησε για ποιο λόγο προτίμησε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη τον Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι, ενώ υπεραμύνθηκε της τακτικής του να μην παίζει με δύο επιθετικούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Τριφυλλιού στη συνέντευξη Τύπου:

Αν είναι άδικο που αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός: Δεν το ξέρω. Μπορεί να είναι άδικο για τους παίκτες γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε όλη αυτή την περίοδο από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας μία ανταγωνιστική παρουσία, όμως τα αποτελέσματα είναι αυτά που διαμορφώνουν στο τέλος την εικόνα. Κι εμείς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεχτήκαμε αρκετά γκολ για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που αξίζει. Λυπάμαι για τους παίκτες γιατί κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά μας έλειπαν πράγματα για να μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Μένοντας πίσω στο σκορ στα περισσότερα παιχνίδια, προσπαθούσαμε όλη την ώρα να το ανατρέψουμε. Σίγουρα είναι κρίμα που δεν περάσαμε στην επόμενη φάση, αλλά αν αξίζαμε ή όχι, τα αποτελέσματα είναι αυτά που μας κρίνουν όλους. Και το σημερινό αποτέλεσμα ήταν καλό για την Μακάμπι κι όχι για εμάς.

Από τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του, τι μαθαίνει ο Παναθηναϊκός και ποια η διαχείριση για την επόμενη μέρα: Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση, το πιστεύαμε. Όλα αυτά τα παιχνίδια που κάναμε στο γκρουπ, με όλες τις ομάδες κατά κάποιον τρόπο ήταν οι λεπτομέρειες που έκριναν την έκβαση των παιχνιδιών. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη απογοήτευση γιατί θέλαμε να είμαστε και την Άνοιξη στην Ευρώπη. Έχουμε όμως να μάθουμε και πολλά πράγματα και να αποκτήσουμε σημαντικές εμπειρίες σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε μέσα στο παιχνίδι με ποιοτικές κι έμπειρες ομάδες στην Ευρώπη κι αυτό θα λειτουργήσει σίγουρα θετικά για το μέλλον του Παναθηναϊκού γιατί θα είναι ευρωπαϊκό. Οι εμπειρίες από τα φετινά παιχνίδια θα είναι σημαντικές για την εξέλιξη της ομάδας και των παικτών.

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο α’ μέρος και τη μεταμόρφωση στο δεύτερο – Κι αν υπάρχει έλλειμμα αθλητικότητας: Δεν θα συμφωνήσω ότι υπάρχει έλλειμμα στην αθλητικότητα και τη δύναμη. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με καμία ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ότι υστερήσαμε σε δύναμη και αθλητικότητα. Μπορεί να υστερήσαμε σε κάποια πράγματα, αλλά όχι στα τρεξίματα και στη δύναμη. ΤΟ μεγάλο θέμα στο σημερινό παιχνίδι, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ήταν οι τοποθετήσεις των παικτών όταν δεν είχαμε την μπάλα και γι’ αυτό ο αντίπαλος μπορούσε να βγάζει έναν παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή και να έχει μία κυκλοφορία όπου μας ανάγκαζε να είμαστε λίγο παθητικοί. Και δεύτερο οι τοποθετήσεις της δικής μας ομάδας ήταν λανθασμένες και δεν ήταν δύσκολο για τον αντίπαλο να το αντιμετωπίζει όταν είχαμε την μπάλα. Δεν μπορούσαμε να την κυκλοφορήσουμε στα πρώτα 30 λεπτά και δεν ήταν το στυλ του παιχνιδιού που έχουμε εμείς. Στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου οι τοποθετήσεις μας στο γήπεδο ήταν πολύ πιο ορθές, αυτές που έπρεπε να είναι για να εκμεταλλευτούμε τα κενά και γι’ αυτό μπορούσαμε με μεγαλύτερη άνεση να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και να επιτεθούμε σε μία ομάδα που αναγκάστηκε να πάει πολύ πίσω για να μπορέσουμε να έχουμε το παιχνίδι που έχουμε. Έπρεπε να το κάνουμε από την αρχή του παιχνιδιού. Αυτό γίνεται στο ποδόσφαιρο. Σε μεγάλο διάστημα του α’ ημιχρόνου, αρκετά μεγάλο, δεν είχαμε αυτό που έπρεπε και φάνηκε να έχουμε λίγο στρες. Κι αυτό ήταν μεγαλύτερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν όταν εμείς είχαμε την μπάλα.

Για τα επαναλαμβανόμενα ατομικά λάθη: Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Θα έλεγα ότι ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια κάναμε μικρά λάθη. Όχι τόσο πολλά αλλά οι αντίπαλοι τα εκμεταλλεύτηκαν πλήρως. Πάντα προσπαθούμε να μαθαίνουμε από αυτά, ιδιαίτερα όταν είναι ατομικά, ξέρετε, ο ρόλος μου είναι τέτοιος που πρέπει να στηρίζω τους ποδοσφαιριστές μου για΄τι ατομικά λάθη μπορούν να κάνουν όλοι και η βελτίωση για όλους έρχεται μετά την αναγνώρισή τους για να μην τα κάνεις ξανά. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μη γίνονται λάθη στο τακτικό κομμάτι που αφορούν όλη την ομάδα. Από εκεί και πέρα κάναμε και στο σημερινό παιχνίδι λάθη που μας στοίχισαν, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Το ξέρουν και οι ίδιοι, προβληματίζονται γι’ αυτό, αλλά είναι κάτι που διορθώνεται. Ο κάθε ποδοσφαιριστής το ξέρει, το αναγνωρίζει και δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Έχω συνειδητοποιημένα παιδιά στην ομάδα.

Για το πόσο επηρέασε η αλλαγή έδρας στην Ευρώπη και αν θα μπορούσε να παίξει ο Παναθηναϊκός για περισσότερο με δύο φορ στο β’ ημίχρονο, αλλά και την παρουσία του Χουάνκαρ: Ήταν σίγουρα καλή εμπειρία τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, να γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό στο πραγματικό του μέγεθος. Στη Λεωφόρο είχαμε πάλι καλή ατμόσφαιρα, δεν νομίζω ότι έπαιξε κάποιο ρόλο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η επιστροφή μας εδώ ήταν κάτι αρνητικό για μας.
Στο δεύτερο κομμάτι (για τους δύο φορ και τον Χουάνκαρ), ο Χουάνκαρ έκανε αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα. Έμεινα ικανοποιημένος, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και η αλλαγή του δεν ήταν λόγω της απόδοσής του, αλλά επειδή μετά από μεγάλο διάστημα που δεν έχει παίξει, να μην διακινδυνεύσω κάτι περισσότερο. Σχετικά με τους δύο επιθετικούς, δεν είμαι ο προπονητής που το κάνει συνήθως. Ο τρόπος του αντιπάλου, με τους πέντε παίκτες πίσω, ενδεχομένως να μας έδινε πλεονέκτημα με έναν περισσότερο παίκτη στο κέντρο και να μην είχαμε τον ίδιο αριθμό επιθέσεων στο β’ ημίχρονο. Εγώ έχω μία ακριβή εικόνα της ομάδας που θέλω να έχει στον αγωνισιτκό χώρο. Οι δύο επιθετικοί συγχρόνως δεν είναι κάτι που είναι η πρακτική μας, τουλάχιστον σε αυτά τα 2,5 χρόνια. Σε κάποια παιχνίδια ναι, αλλά εξαρτάται από το ίδιο το παιχνίδι, από τον αντίπαλο και τον τρόπο που αγωνίζετια. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση.

Για την επιλογή του Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι: Δεν προκαλεί κάποια έκπληξη. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός. Ο Αλμπέρτο είχε και ένα μικρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από το παιχνίδι με τη Ρεν. Είχε χάσει και μερικές προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, θεωρούσα ότι ο Λντίγκιν είχε ένα μικρό πλονέκτημα αυτές τις μέρες και γι’ αυτό τον επέλεξα.

Και κατέληξε: Εγώ δεν είμαι προπονητής που προετοιμάζει την ομάδα διαφορετικά για τα ευρωπαϊκά από την Ελλάδα. Όλα πρέπει να έχουν τον μέγιστο βαθμό σοβαρότητας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάναμε καλά παιχνίδια μετά την Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως σαν ομάδα, αν θέλουμε να είμαστε πάντα στον στόχο μας, κάποια καλά πράγματα που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια να τα διατηρήσουμε και κάποια λάθη που κάναμε, μπορεί να μας κοστίζουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά πρέπει να είμαστε πάντα πολύ συγκεντρωμένοι για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη απογοήτευση γιατί ήταν η πρώτη χρονιά για όλους μας που παίξαμε ευρωπαϊκά ματς. Θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να παίξουμε και την άνοιξη και είναι φυσικό και πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την απογοήτευση για να βρούμε τα κίνητρα για τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ