Πίσω στη Νασιονάλ, απ' όπου ξεκίνησε η μυθική καριέρα του, ο "Ελ Πιστολέρο" είχε υποδοχή ήρωα. Στην πρώτη του συμμετοχή, το γήπεδο παραλίγο να γκρεμιστεί (vid)! Και δικαίως, μάλλον. Η ντροπή των τριών περιπτώσεων που... γεύτηκε αντίπαλο δεν αρκεί για να σβύσει τα απίθανα κατορθώματά του...

Λουίς Σουάρες: Ένας αισθηματίας… δαγκανιάρης! Ακόμη και σήμερα, στα 35,5 του (γεν. 24/1/1987), πλάι στο όνομα του Ουρουγουανού φιγουράρει μια χρηματιστηριακή αξία ύψους 8.000.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, 15 χρόνια, μετά, ο Σουάρες εξακολουθεί και αξίζει πιο πολλά χρήματα από τα 7.500.000 που ο Άγιαξ έδωσε στη Γκρόνιγκεν για να τον πάρει, τον Αύγουστο του 2007.

Σ’ αυτά τα 15 χρόνια, η ποδοσφαιρική ζωή του Σουάρες κινείται μεταξύ ονείρου και μύθου -με αρκετή, ενδιάμεσα, ντροπή για τις τρεις φορές που… δάγκωσε αντίπαλο. Στον Άγιαξ, σε 155 ματς πέτυχε 111 γκολ και είχε 66 ασίστ. Συμμετοχή, δηλαδή σε πάνω από 1,1 γκολ ανά παιχνίδι! Πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο μαζί του. Με τη Λίβερπουλ, πάλι, σε 133 ματς είχε συμμετοχή σε 128 γκολ (82 έβαλε, 46 μοίρασε). Πήρε ένα Κύπελλο. Και μετά, ήλθε η Μπαρτσελόνα.

Άδοξο αντίο και από Μπαρτσελόνα και από Ατλέτικο…

Εκεί, ο Σουάρες απλώς πέταξε στον ουρανό. Σε 281 ματς είχε συμμετοχή σε… 307 γκολ (194 δικά του και 113 ασίστ). Πήρε τα πάντα! Πρωταθλήματα, Κύπελλα (από 4), Τσάμπιονς Λιγκ, Παγκόσμιο Συλλόγων, ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ. Ήταν για την ομάδα ένας μικρός θεός. Με μάλλον άδοξο τέλος. Ούτε η Ατλέτικο, που ακολούθησε (34 γκολ, 6 ασίστ σε 83 ματς) του είπε κομψό και αντάξιο του μεγέθους του “αντίο”.

Ένα σωρό προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες και MLS

Ελεύθερος από τις 22 Ιουλίου, ο Σουάρες είχε ένα κάρο προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες (όχι τέτοιου βεληνεκούς, αλλά όχι και παρακατιανές). Κι από το MLS τον πλησίασαν. Αλλά αυτός ο… δαγκανιάρης των γηπέδων (θύματά του οι Ότμαν Μπακάλ, της Αϊντχόφεν, το 2010, ως παίκτης του Άγιαξ, ο Μπράνισλοβ Ιβάνοβιτς, της Τσέλσι, το 2013, ως παίκτης της Λίβερπουλ και ο Τζιόρτζιο Κιελίνι σε ματς της Ιταλίας με την Ουρουγουάνη, το 2014), όπως όλοι οι Ουρουγουανοί, είναι και αισθηματίας. Κι έτσι, όταν το ιδιωτικό τζετ του καλού του φίλου, Λιονέλ Μέσι, σταματούσε στο διάδρομο προσγείωσης του Αεροπουέρτο ντε Καράσκο, ο ίδιος, αν και λίγο αγχωμένος, ένιωσε την καρδιά του να αγαλλιάζει.

Οι παλιές αγάπες πάνε στον -επί Γης- παράδεισο…

Στη Νασιονάλ, άλλωστε, πήρε κλώτσο για ν’ αρχίσει αυτό το παραμύθι. Μια απίθανη καριέρα, με νούμερα που τρομάζουν, αλλά κι ένα ασίγαστο πάθος στο γήπεδο που ελάχιστοι παίκτες έχουν να περηφανευτούν ότι είχαν ποτέ. (Και με την κακή έννοια, όταν μιλάμε για τις δαγκωνιές του, φυσικά…) Η υποδοχή του στο “Γκραν Πάρκε Σεντράλ” ήταν, αυτονόητα, υποδοχή ήρωα. Και τα δικά του λόγια, ανάλογα: “Περηφάνεια μόνο, που φοράω αυτή τη φανέλα ξανά”.

Αποθέωση στην πρώτη του συμμετοχή…

Υπερήφανη είναι, φυσικά και η Νασιονάλ, ομάδα όπου ο Σουάρες πήγε στα 14 του, στα 16 του… έριξε κουτουλιά σε διαιτητή και στα 18 του έκανε το ντεμπούτο του μαζί της. Η αποθέωση που γνώρισε στην πρώτη του συμμετοχή, τα ξημερώματα σήμερα, ήταν, απλώς, συγκλονιστική!

Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Ουρουγουάης (132 συμμετοχές, 68 γκολ, 37 ασίστ), ο “Ελ Πιστολέρο” μπορεί να μην επιστρέψει ενεργά στη Νασιονάλ μετά το Μουντιάλ. Αλλά και οι λίγοι μήνες μέχρι το Νοέμβριο που θα ξαναφορέσει τη φανέλα της, αποτελεί για την ομάδα με τα 123 χρόνια ιστορίας μια μεγάλη τιμή. Αλλά, συγχρόνως και η ζωντανή απόδειξη ότι οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, αυτόν που βρίσκεται επί Γης…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ