Κουνταεΐ: “Όχι όμορφη” γυναίκα ή ιρανική ζαβολιά; Αυτό αναρωτιέται από προχθές ο ποδοσφαιρικός πλανήτης για την Ζοχρέ  που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. Η γκολκίπερ της Εθνικής Ιράν πρωταγωνίστησε στο προκριματικό ματς με την Ιορδανία, στις 25 Σεπεμβρίου. Δύο φορές έμεινε ανίκητη από τα 11 μέτρα. Και μ’ αυτές τις αποκρούσεις η ομάδα της […]

Κουνταεΐ: “Όχι όμορφη” γυναίκα ή ιρανική ζαβολιά; Αυτό αναρωτιέται από προχθές ο ποδοσφαιρικός πλανήτης για την Ζοχρέ  που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. Η γκολκίπερ της Εθνικής Ιράν πρωταγωνίστησε στο προκριματικό ματς με την Ιορδανία, στις 25 Σεπεμβρίου. Δύο φορές έμεινε ανίκητη από τα 11 μέτρα. Και μ’ αυτές τις αποκρούσεις η ομάδα της κέρδισε για πρώτη φορά την πρόκρισή της στα τελικά του Κυπέλλου Ασίας, που θα γίνει τον Ιανουάριο στην Ινδία.

Όμως, η Ιορδανία είχε τις αντιρρήσεις της. Μετά το μοιραίο 4-2, έψαξε να βρει τι φταίει. Και… το βρήκε. Ισχυρίζεται ότι η Ζοχρέ, είναι στην πραγματικότητα… ο Ζοχρέ. Και ζητά από την AFC, την Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να υποβάλει την Κουνταεΐ σε έλεγχο ταυτοποίησης φύλου.

Η ιστορία ήλθε στην επιφάνεια μόλις προχθές, παρότι η ένσταση, που υπογράφει ο πρίγκηπας της Ιορδανίας και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας, έχει υποβληθεί εδώ και καιρό. Ο πρίγκηπας-πρόεδρος  Αλί μπιν αλ-Χουσεΐν, έχει γερές διασυνδέσεις στη FIFA. Έχει διατελέσει και αντιπρόεδρός της. Ωστόσο το αίτημά του, εκκρεμεί ακόμη. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εισακουστεί.

Ή νεκρός ομοφυλόφιλος ή ζωντανή τρανς!

Το Ιράν έχει κακό προηγούμενο με τέτοιες υποθέσεις, λόγω και της ιδιόμορφης νομοθεσίας του. Στη χώρα η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται επί ποινή δημοσίας εκτέλεσης. Παραδόξως, αυτό που επιτρέπεται και μάλιστα από το 1979, είναι η… αλλαγή φύλου. Μάλιστα, κάθε χρόνο πάνω 4.000 σχετικά αιτήματα ολοκληρώνονται -συνήθως μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας- στο χειρουργικό τραπέζι. Και με το κράτος να καταβάλει τα σχετικά έξοδα.

Με άλλα λόγια, προκειμένου να μην εκτελεστούν, όσοι ειναι ομοφυλόφιλοι, υπόκεινται θέλουν δε θέλουν και σε ορμονοθεραπεία μέχρι να χειρουργηθούν και να γίνουν “νόμιμες” γυναίκες. Απ’ την άλλη, το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού του Ιράν. Φυσικά και στο γήπεδο, μόνο το πρόσωπό τους φαίνεται, αλλά τέλος πάντων, τους αρέσει να παίζουν.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα παραλογισμού γενικώς, το 2015 υπήρξαν κατηγορίες ότι τουλάχιστον οκτώ στις έντεκα παίκτριες της Εθνικής ήταν άντρες! Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν, παραδέχθηκε εμμέσως το γεγονός. Αλλά σημείωσε ότι επρόκειτο για “υπό διαμόρφωση” γυναίκες. Δηλαδή ομοφυλόφιλοι στο -μακρό- στάδιο ορμονοθεραπείας πριν από το χειρουργείο.

Τότε,  είχε διαταχθεί τεστ ταυτοποίησης φύλου σε όλη την εθνική ομάδα, αλλά και στις κορυφαίες παίκτριες του εθνικού πρωταθλήματος. Κι αυτό, στη σκιά ενός ανάλογου περιστατικού που αφορούσε 4 τέτοιες περιπτώσεις, μη ολοκληρωμένης διαδικασίας ορμονοθεραπείας στην Εθνική ομάδα, το 2014.

Μόνη του αφορμή η εμφάνιση της Κουνταεΐ

Σε τέτοια προηγούμενα “πατάει” ο πρίγκηψ-πρόεδρος της Ιορδανίας και σκαλίζει το θέμα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει άλλη αφορμή να ζητά έλεγχο πέρα από την εμφάνιση του προσώπου της Κουνταεΐ. 

Κουνταεΐ

Η ίδια έχει αγανακτήσει με το όλο θέμα δηλώνοντας ότι είναι απλώς “μια γυναίκα που δέχεται bullying απλώς επειδή δεν είναι όμορφη”. Στα σόσιαλ μίντια έχει βρει ως τώρα σημαντική υποστήριξη. Αλλά και η ομάδα της την έχει υπερασπιστεί.

“To ιατρικό επιτελείο εξετάζει εξονυχιστικά κάθε παίκτριά μας”, δήλωσε η Μαριάμ Ιραστούντ, προπονήτρια της Εθνικής Ιράν.  “Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απλώς μια δικαιολογία για να μην αποδεχτούν την ήττα”, πρόσθεσε. Ήταν το φαβορί, έχασαν και δεν το έχουν χωνέψει», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=RuC1_rYR72c

Αν το θέμα θα έχει συνέχεια, εξαιτίας των πιέσεων του πρίγκηπα της Ιορδανίας, απομένει να φανεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ