Η IFFHS γνωστή και ως Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, όπως κάθε χρόνο έτσι και και φέτος έβγαλε την λίστα με τις θέσεις που κατέχουν για την χρονιά που πέρασε οι ποδοσφαιρικές ομάδες του ποδοσφαιρικούς μας πλανήτη. Ας δούμε τι θέση έχουν οι Ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός κατέχει μια σπουδαία διάκριση, καθώς σύμφωνα με τη […]

Η IFFHS γνωστή και ως Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου, όπως κάθε χρόνο έτσι και και φέτος έβγαλε την λίστα με τις θέσεις που κατέχουν για την χρονιά που πέρασε οι ποδοσφαιρικές ομάδες του ποδοσφαιρικούς μας πλανήτη. Ας δούμε τι θέση έχουν οι Ελληνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός κατέχει μια σπουδαία διάκριση, καθώς σύμφωνα με τη λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), οι «ερυθρόλευκοι» είναι η 28η καλύτερη ομάδα στον κόσμο για το 2020 με 172 βαθμούς.

Σε σχέση με το 2019 οι νταμπλούχοι υποχώρησαν κατά δύο θέσεις (ήταν στην 26η θέση), όμως είναι και πάλι η κορυφαία ελληνική ομάδα.

Μεγάλη ήταν η άνοδος του ΠΑΟΚ που από την 92η θέση ανέβηκε στην 50ή, ενώ η ΑΕΚ είναι στην 62η θέση, με τον Παναθηναϊκό πολύ πίσω στη θέση Νο.219.

Στην κορυφή βρίσκεται η Μπάγερν (από 23η) με 260 βαθμούς, μπροστά από την Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα (από 12η/230 βαθμοί) και την Παρί ΣΖ (από 9η/226). Η Λίβερπουλ, 1η το 2019, υποχώρησε στην 29η θέση (171 βαθμούς), πίσω από τον Ολυμπιακό!

Το Top 100 αποτελείται από 71 ομάδες που προέρχονται από την UEFA, 22 CONMEBOL, 4 AFC και 3 CAF. Η Αγγλία (8), η Βραζιλία (7), η Ιταλία (7), η Ισπανία (7), η Γερμανία (6) έχουν τους περισσότερους συλλόγους στους 100 πρώτους. Η Γκουαϊρένα (Παραγουάη) πέτυχε την πιο σημαντική πρόοδο από τη θέση 2054 το 2019 στη 341 το 2020!

Και ενώ στην UEFA την πρώτη θέση έχει η Μπάγερν (260), μπροστά από Παρί ΣΖ (226) και Ίντερ (223), στις άλλες συνομοσπονδίες την κορυφή κατέκτησαν: OFC (Ωκεανία): Μαγκέντα (Νέα Καληδονία), CONMEBOL (Νότια Αμερική): Παλμέιρας, CAF (Αφρική): Αλ Αχλί (Αίγυπτος), AFC (Ασία): Ουσλάν Χιουντάι (Νότια Κορέα), CONCACAF (Βόρεια και Κεντρική Αμερική): Τίγκρες (Μεξικό).

 Δείτε όλη την λίστα εδώ (ΚΛΙΚ)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ