Και παρότι ο ποδοσφαιρικός κόσμος "βουίζει" ότι ο μικρός είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για το μέλλον, ο Αμπέλ Φερέιρα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Προσγειώνει...

Έντρικ: Ο πρώτος… viral “νέος Πελέ” και ο Αμπέλ Φερέιρα! Στις 21 Ιουλίου εφέτος, ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα θα κλείσει τα 16 του. Είναι η ηλικία στην οποία, στη Βραζιλία, μπορεί μια ομάδα να υπογράψει συμβόλαιο με κάποιον παίκτη, αλλά και προσύμφωνο με άλλη, του εξωτερικού, για όταν θα κλείσει τα 18. Και παρότι ο ποδοσφαιρικός κόσμος “βουίζει” ότι ο μικρός είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για το μέλλον, ο Αμπέλ Φερέιρα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Προσγειώνει…

Γράφει ο Στέλιος Μαρκάκης

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ‘Εντρικ Φελίπε είναι μια κλασική περίπτωση της εποχής μας. Έγινε ποδοσφαιριστής μέσω YouTube! Ζογκλέρ απ’ τους λίγους, ο μικρός έχει και δαιμόνιο πατέρα. Κάθε γκολ και καλή ενέργεια του μικρού, από τα 4 του χρόνια, ανέβαινε αμέσως σε βίντεο. Ε, βίντεο στο βίντεο, πολλοί ενδιαφέρθηκαν. Η Παλμέιρας πιο πολύ. Στα 10 του, ο Έντρικ πήγε στην Ακαδημία της. Μέχρι σήμερα, με όλες τις ομάδες Νέων της έχει πετύχει… 167 γκολ σε 170 ματς. (Τι; Θα αστειεύεστε αν υπάρχουν σε βίντεο, έτσι; Πάρτε μια μικρή γεύση απ’ το πιο viral ως τώρα).

Τα μίντια τρελαίνονται για τέτοια γκολ και τέτοια στατιστικά. ΟΚ. Το “νέος Πελέ” δεν το έχουν γράψει ακόμη -το γράψαμε εμείς. Αλλά “νέος Ρονάλντο” και “νέος Ρομάριο”, το ‘χουν γράψει. Και το “Μεσίνιο” έχουν γράψει και πει. Εκείνοι. Ο πιτσιρικάς, πάντως, τους ξενερώνει. Θέλει να γίνει Ρονάλντο. Αλλά Κριστιάνο. Το αποκάλυψε ο Ντάγκλας Σόουζα, ο πατέρας του. Τέλος πάντων, ας τον συγχωρέσουμε. Είναι της δικής του εποχής ο CR7.

Και, φυσικά, όλες οι πλούσιες ομάδες του κόσμου είναι ήδη στο κατόπι του…

Μαζί με τα “νέος Τάδε”, βέβαια, ήλθαν -βροχή- και οι… νέες του ομάδες. Ναι. Μόλις υπογράψει επαγγελματικό με την Παλμέιρας, τον Ιούλιο. Τότε, λένε, στα πόδια του μικρού θα πέσουν Ρεάλ (έχει, ισχυρίζονται, προβάδισμα επειδή ο μάνατζερ του είναι και του Βινίσιους και, επίσης, είναι η ομάδα που συμπαθεί). Αλλά θα ενδιαφερθούν ασφαλώς, προσθέτουν και Μπάρτσα, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λϊβερπουλ, Μπάγερν. Και βέβαια η Παρί –λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή;

Εμείς θα λέγαμε και μια Νιουκάστλ -έτσι, επειδή πολλά λεφτά έχει κι εκείνη πλέον. Και, επίσης, ότι θα τον ζητήσει και η Διαγαλαξιακή ομάδα που φτιάχνει ο αναστημένος Thanos για να πάρει εκδίκηση από τους Avengers, με τους οποίους θα παίξει και ο -επίσης αναστημένος- Τόνι – Iron Man – Στάρκ. (Εδώ πέφτει, φυσικά, Shoot to Thrill από AC/DC– να μάθει λίγο πραγματική μουσική και ο μικρός Έντρικ…)

Πολλά μπορεί να γίνουν από τα 15,5 ως τα 18…

Αν διακρίνετε μια κάποια ελαφρά διάθεση στην περιγραφή του όλου θέματος, είναι διότι… υπάρχει. Ο ‘Εντρικ έχει πολύ μεγάλο ταλέντο. Αυτό δείχνει. Μέχρι στιγμής. Που είναι 15,5 χρονών. Το να συζητάμε από τώρα όμως ότι η… τιμή εκκίνησης για να δοθεί, από τον Ιούλιο και μετά, θα είναι 40.000.000 ευρώ είναι μια άλλη υπόθεση. Όπως και το γεγονός ότι, όλως τυχαίως, ενδιαφέρονται για το παιδί τα πιο μεγάλα ονόματα ομάδων στην από ‘δω μεριά του πλανήτη.

Μόνον η παροιμιώδης “κουτσή Μαρία” δεν ξέρει ότι, ποδοσφαιρικά και γενικότερα, μεταξύ 15,5 και 18 χρονών πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν στον ψυχισμό, αλλά και το σώμα ενός αγοριού. Ο πλανήτης είναι γεμάτος από υπερ-ταλαντούχους 15χρονους. Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστοι καταλήγουν σταρ. Ευτυχώς για τον μικρό, προπονητής στην Παλμέιρας δεν είναι η κουτσή Μαρία. Είναι ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Φερέιρα, στο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, ίσως δεν έφερε τίτλους. Έφερε όμως μια ποδοσφαιρική φιλοσοφία στην οποία η έννοια “νεαρός παίκτης” είναι κεντρική. Είναι ο πρώτος που ξέρει ότι τέτοιου είδους υπερβολές μόνο καλό δεν κάνουν στο παιδί. Πρόσφατα, κάποιοι βιαστικοί του ζήτησαν να τον πάρει στην αποστολή της ομάδας για το Παγκόσμιο Συλλόγων (φιλοξενείται στο Άμπου Ντάμπι, 3-18 Φεβρουρίου).

Ο προσεκτικός Αμπέλ Φερέιρα και η… Ντίσνεϊλαντ!

Η απάντηση του Φερέιρα ήταν απολαυστική. “Εγώ νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να προσφέρουμε στον ίδιο και την οικογένειά του εισιτήρια για τη Ντίσνεϊλαντ γι’ αυτό το διάστημα“, είπε. Ο Αμπέλ πηγαίνει τον μικρό όπως πρέπει. Σιγά σιγά. Κάνει προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα. Σταδιακά θα περάσει σ’ αυτήν, αν όλα πάνε καλά. Επειδή πολλά μπορεί να μην πάνε καλά -και το γνωρίζει- ούτε τον αγχώνει, ούτε τον απογοητεύει. Τον κρατά κάτω απ’ τα σύννεφα. Και τον προσέχει.

Ευτυχώς, σύμμαχο σ’ αυτό φαίνεται να έχει και τον πατέρα του, που τόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει για τον Έντρικ. Ο Ντάγκλας Σόουζα θυμίζει συχνά στο γιο του ότι χωρίς σκληρή δουλειά το ταλέντο ποτέ δεν αρκεί. Μακάρι ο μικρός να ακούσει και τους δύο. Αν το κάνει, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τον απολαύσουμε, ολοκληρωμένο παίκτη πια, σε μια μεγάλη ομάδα. Αν όχι, στην εποχή μας, από παίκτες που στα 15 τους, τους κυνηγούν, “ψηφιακά” οι κορυφαίοι σύλλογοι του κόσμου, άλλο τίποτε! Η… πραγματική πραγματικότητα, όμως, διαφέρει πολύ συχνά απ’ την εικονική…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ