Χωρίς ομάδα άλλος ένας παρολίγον “Μέσι”. Όχι Κορεάτης αυτή τη φορά. Αλλά Ισραηλινός. Ο Γκάι Ασουλίν. Ένας παίκτης που με τη Μπαρτσελόνα Β, επί Πεπ Γκουαρδιόλα, υπήρξε καθοριστικός για την κατάκτηση του τίτλου. Και υπήρξε, έτσι, από τους βασικότερους λόγους για την προαγωγή του Πεπ στη θέση του Φρανκ Ράϊκαρντ ως προπονητής της βασικής ομάδας. […]

Χωρίς ομάδα άλλος ένας παρολίγον “Μέσι”. Όχι Κορεάτης αυτή τη φορά. Αλλά Ισραηλινός. Ο Γκάι Ασουλίν. Ένας παίκτης που με τη Μπαρτσελόνα Β, επί Πεπ Γκουαρδιόλα, υπήρξε καθοριστικός για την κατάκτηση του τίτλου. Και υπήρξε, έτσι, από τους βασικότερους λόγους για την προαγωγή του Πεπ στη θέση του Φρανκ Ράϊκαρντ ως προπονητής της βασικής ομάδας.

Η χρονιά ήταν το 2009. Και το μέλλον ανοιγόταν, θεωρητικά, λαμπρό για τον 17χρονο, τότε ποδοσφαιριστή. Ο Τιάγκο Αλκαντάρα, που ήταν συμπαίκτης του στην Ακαδημία, αλλά και στη Μπαρτσελόνα Β είχε πει για τον Ασουλίν ότι “είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει στη Λα Μασία. Κι έτσι, γεννήθηκε ένας ακόμη (παρολίγον) Μέσι. Ο “Ισραηλινός”.

Φευ, η συνέχεια για έναν παίκτη με τόσο ταλέντο ήταν όχι απλώς κακή, αλλά τραγική. Το “Ισραηλινός Μέσι”, λειτούργησε περίπου σαν “κατάρα” για τον Ασουλίν. Παρότι ο Γκουαρδιόλα τον προβίβασε στην πρώτη ομάδα, δεν έπαιξε παρά ένα ματς Κυπέλλου μ’ αυτήν. Χώρισαν το 2010 κι από τότε έγινε ένας γυρολόγος των γηπέδων, με μετριότατη καριέρα.

Γυρολόγος με φθίνουσα πορεία…

Βρέθηκε στη Σίτι (με μηδέν συμμετοχές και πάλι). Ακολούθησε η Μπράϊτον, η Ρασίνγκ Σανταντέρ, η Γρανάδα, η Χέρκουλες, η Μαγιόρκα, η Χαποέλ Τελ Αβίβ, η Σαμπαντέλ, η Καϊράτ, η Πολιτέκνικα Λάσι, η Κρέμα…

Μόνο στη Σανταντέρ, τη Χέρκουλες και τη Σαμπαντέλ είχε σχετικά “γεμάτες” χρονιές, με 25, 32 και 26 συμμετοχές αντίστοιχα. Αλλά πουθενά δε φάνηκε να ξεδιπλώνει αυτό το ταλέντο που είχε κάνει τη Μπαρτσελόνα να βάλει ρήτρα της τάξης των 20.000.000 ευρώ (το 2009!) στο συμβόλαιό του με την πρώτη ομάδα.

Πλέον ζει σ’ ένα προάστιο του Μάντσεστερ, μαζί με τη σύντροφό του και την 8χρονη κόρη τους. Παίζει 5×5 και βοηθάει στο κατάστημα παιδικών ρούχων της μητέρας του παιδιού του. Όπως λέει ελπίζει να μείνει στην Αγγλία για να είναι κοντά στην κόρη του. «Της αρέσει να λέει στο σχολείο ότι ότι ο μπαμπάς της είναι ποδοσφαιριστής,. Αλλά θέλει να μείνω και εδώ, στο Τσεσάιρ. Οπότε να βρω ομάδα είναι λίγο δυσκολο».

“Ηταν μεγάλο κομπλιμεντο, αλλά μου βγήκε σε κακό…”

Σε μια αναδρομή με αρκετή αυτογνωσία, ο “Ισραηλινός Μέσι”, παραδέχεται ότι το παρατσούκλι του βγήκε σε κακό. «Στο ποδόσφαιρο συνέχεια γίνονται συγκρίσεις”, λέει. “Το ‘Ισραηλινός Μέσι’ ήταν για μένα μεγάλο κομπλιμέντο. Αλλά ο Μέσι είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Μερικές φορές δεν κάνει καλό μια τέτοια σύγκριση. Κάποιοι περιμένουν ότι θα βγεις στο γήπεδο και θα κάνεις ό, τι και ο Μέσι”.

“Σε όποια ομάδα και αν πήγα, αυτό περίμεναν. Και νόμιζαν ότι θα βάλω 50 γκολ στη σεζόν. Σε τελική ανάλυση, λοιπόν, εκείνη η σύγκριση και ειδικά εκείνη την περίοδο δε λειτούργησε θετικά για μένα…” Δεν έχει άδικο. Από “παρολίγον” Μέσι, άλλωστε, έχουμε γεμίσει. Αλλά ένας είναι αυτός που δικαιούται όντως να ονομάζεται έτσι, χωρίς το “παρολίγον”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ