Ο σπουδαίος Γερμανός αριστερός μπακ είχε τα πάντα στη ζωή του. Και τα έχασε όλα. Και έφτασε σε δραματική κατάσταση, πριν τον σώσει ο Μπεκενμπάουερ και οι συμπαίκτες του Παγκόσμιοι Πρωταθλητές...

Αντρέας Μπρέμε: Ζωή σαν αρχαία τραγωδία! Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν έκλαψε πολλές φορές στη ζωή του στα γήπεδα. Μια απ’ αυτές ήταν στις 8 Ιουλίου του 1990. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιταλίας, απέναντι στη Γερμανία.

Ο διαιτητής Εντγκάρντο Κοντεσάλ, που έχει πει όχι σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Γερμανίας λίγο νωρίτερα, δίνει την εσχάτη των ποινών στο κανονικό μαρκάρισμα του Σενσίνι στον Ρούντι Φέλερ. Εκτελεστής είναι ο σπεσιαλίστας στις στημένες μπάλες, Αντρέας Μπρέμε.

Ο Μπρέμε χτυπά τα φάουλ με το αριστερό του πόδι, αλλά τα πέναλτι με το δεξί. Έτσι κάνει και τώρα. Είναι το 85ο λεπτό. Στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και η Γερμανία ανεβαίνει στο θρόνο, ενώ ο Ντιέγκο κλαίει…

Πήρε τίτλους, κέρδισε δόξα και χρήμα

Το γκολ αυτό είναι η κορωνίδα της καριέρας του Αντρέας Μπρέμε. Αλλά φυσικά, όχι η μόνη μεγάλη στιγμή που έζησε. Πέρασε από Σααρμπρίκεν, Καϊζερσλάουτερν (δύο φορές, στην αρχή και το τέλος της καριέρας του, το 1998, στα 38 του), αλλά και Μπάγερν, στη Μπουντεσλίγκα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Brehme (@andibrehme)


Έζησε μια σπουδαία τετραετία στην Ίντερ, από το 1988 ως το 1992. Έκανε και μια σεζόν με τη Ρεάλ Σαραγόσα, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τέρας αντοχής, με φοβερή φυσική κατάσταση είχε σχεδόν πάντοτε “γεμάτες” σεζόν.  Έπαιξε στην καριέρα του 623 ματς και έβαλε 80 γκολ.

Πήρε τίτλους και με την Καϊζερσλάουτερν, αλλά και με τη Μπάγερν και με την Ίντερ (πρωτάθλημα και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) Με τη Μπάγερν έφτασε στον τελικό του Κυπελλούχων. Και με τη Ρεάλ Σαραγόσα στον τελικό του Copa Del Rey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Brehme (@andibrehme)

“Κρύο αίμα” στο γήπεδο, αλλά επιπόλαιος στα οικονομικά του…

Η δόξα δεν του έλειψε ποτέ. Και, όσο έπαιζε ποδόσφαιρο, ούτε το χρήμα. Το άξιζε. Ο Τραπατόνι είπε για τον Μπρέμε ότι είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που είχε δει στη ζωή του, μετά τον Καμπρίνι. Και ο Λόταρ Ματέους ότι ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ.

Δυστυχώς, η ικανότητά του στο χορτάρι δε βρήκε το αντίστοιχό της στη διαχείριση της προσωπικής του ζωής. Και κυρίως στα οικονομικά. Στο γήπεδο ήταν πάντοτε το “κρύο αίμα” στις πιο κρίσιμες στιγμές, αλλά στη ζωή του ήταν επιπόλαιος και παρορμητικός.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Brehme (@andibrehme)


Αρχές της νέας χιλιετίας, ο Αντρέας Μπρέμε, αντί να απολαμβάνει τη ζωή του εκτός γηπέδων, αγωνιά για την καθημερινότητά του. Δεν έχει κρατήσει τίποτε για τα χρόνια της “συνταξιοδότησης”. Προσπαθεί να στεριώσει στην προπονητική.

Η ευκαιρία από τον Τραπατόνι

Περνάει από τον πάσγκο της Καϊζεσλάουτερν και της Ουντερχάκινγκ, αλλά χωρίς επιτυχία, Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που τον εκτιμά και παρακολουθεί την πορεία του θα του δώσει το 2005 την ευκαιρία να βρει διέξοδο. Τον παίρνει ως βοηθό του στη Στουτγκάρδη. Αλλά δεν “το έχει”.

Τα οικονομικά προβλήματα επιστρέφουν για τον Αντρέας Μπρέμε. Και κανείς από τους συμπαίκτες του σ’ εκείνη τη σπουδαία Εθνική Γερμανίας των Κλάους Αουγκεντάλερ, Γιούργκεν Κόλερ, Τόμας Χάσλερ, Λόταρ Ματέους, Ρούντι Φέλερ, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Καρλ Χάιντς Ρίντλε κ.λπ. δεν τον βοηθά. Επειδή δεν ξέρουν καν τι περνάει.

Από περηφάνεια δε ζητάει τη βοήθειά τους. Ούτε μιλάει για τα προβλήματά του. Τα χρέη του στην εφορία ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ και φτάνει να χάσει και το σπίτι του. Η κατάστασή του είναι πλέον τραγική. Και η μόνη πρόταση που έχει για δουλειά είναι για να καθαρίζει τουαλέτες.

Ο Μπεκενμπάουερ έδωσε τη λύση…

Ευτυχώς, το δράμα που ζει ο Μπρέμε γίνεται γνωστό κάποια στιγμή. Και με παρέμβαση του Φραντς Μπεκενμπάουερ ο μεγάλος άσος βρίσκει βοήθεια και ξαναστέκεται στα πόδια του. Τι και πώς κανείς δεν ξέρει ακριβώς, αλλά η ουσία είναι ότι ζει πλέον με αξιoπρέπεια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Brehme (@andibrehme)

Συχνά πυκνά τον ρωτούν και για το ποδόσφαιρο, ειδικά από την Ιταλία όπου ειναι ακόμη ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της Ίντερ. Απαντά πάντοτε για τέτοια θέματα, αλλά ποτέ για την προσωπική του ζωή. Αυτή που γνώρισε τη λάμψη της κορυφής, αλλά και τα σκοτεινά μονοπάτια της απαξίωσης…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ