Η σεζόν για την Άρσεναλ ξεκίνησε με καταστροφικούς οιωνούς, αφού μετά το 0/3 και την αποκαρδιωτική αγωνιστική εικόνα των πρώτων εβδομάδων, όλα έδειχναν ακόμη πιο σκούρα σε σχέση με πέρυσι. Ο Αρτέτα διέκοψε όλες τις διαδικασίες και το ξανάπιασε από την αρχή. Το σημαντικότερο βήμα για τον Ισπανό τεχνικό είναι η διακοπή των πειραμάτων στην […]

Η σεζόν για την Άρσεναλ ξεκίνησε με καταστροφικούς οιωνούς, αφού μετά το 0/3 και την αποκαρδιωτική αγωνιστική εικόνα των πρώτων εβδομάδων, όλα έδειχναν ακόμη πιο σκούρα σε σχέση με πέρυσι. Ο Αρτέτα διέκοψε όλες τις διαδικασίες και το ξανάπιασε από την αρχή.

Το σημαντικότερο βήμα για τον Ισπανό τεχνικό είναι η διακοπή των πειραμάτων στην άμυνα. Ούτε Μαρί, ούτε δίδυμα Μαρί με Χόλντινγκ, ούτε πεντάδα αμυντικών που δέχεται και… πεντάδα από γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Άπαξ και επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ο Γκάμπριελ επανήλθε στο βασικό σχήμα και πήρε θέση αριστερού στόπερ, έχοντας τον Γουάιτ στα δεξιά του. Με το καλό τους πόδι. Oι δύο εξαιρετικά νεαροί (23 και 24 ετών) κεντρικοί αμυντικοί μπορούν πλέον να χτίζουν παιχνίδι από πίσω και να δώσουν στην Άρσεναλ συγκεκριμένη ηρεμία, σχέδιο και ρυθμό που τόσο της έλειπε.

Το δίδυμο Γκάμπριελ – Γουάιτ παραμένει ανέγγιχτο και έχει «σκουπίσει» τα πάντα. Με την Άρσεναλ να πεχαίνει 3 clean sheets στους τελευταίους 6 αγώνες πρωταθλήματος και να δέχεται μόλις 4 γκολ. Τεράστιο μερίδιο σην επιτυχία αυτή φέρει και η άλλη σημαντική αλλαγή του Αρτέτα: Ράμσντεϊλ αντί Λένο στον «άσο».

Οι… παλιοσειρές Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ βγαίνουν ξανά μπροστά, μιας και πέρυσι «χάθηκαν», οι νεότεροι δείχνουν ότι απολαμβάνουν και εκτιμούν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, ωριμότεροι χρόνο με το χρόνο και όλη η ομάδα μοιάζει ενωμένη σε κάθε πανηγυρισμό. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μπορεί κανείς να διακρίνει εύκολα το μαχητικό αγωνιστικό προφίλ στη σημερινή Άρσεναλ, στοιχείο που έλειπε από το μαλθακό σύνολο του Αρτέτα στην αρχή της σεζόν.

Με σερί 8 αήττητων αγώνων, ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να στοχεύει μόνο ψηλότερα.

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ