Επιβλήθηκε της Πόρτο στην Πορτογαλία με γκολ του Λούκας Πακετά.

Η Λιόν αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0 στον πρώτο αγώνα της με την Πόρτο για τα πλέι οφ του Europa League, ο οποίος έγινε επί πορτογαλικού εδάφους.

Ο Λούκας Πακετά στο 59’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο Ντραγκάο κι έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του στα προημιτελικά, εν όψει του επαναληπτικού στο «Groupama Stadium».

O Ρούμπεν Σεμέδο, που έκανε το ντεμπούτο του στους «δράκους», πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πέπε. Ωστόσο, αποδείχθηκε μοιραίος για τους γηπεδούχους, αφού εάν δεν κάλυπτε αντίπαλο θα σφυριζόταν οφσάιντ στη φάση του γκολ.

Ο  Σανκέλ Μπεμπά, από την πλευρά του, σκόραρε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το VAR έδειξε οφσάιντ κι έτσι το γκολ του ακυρώθηκε από τους διαιτητές.

Πόρτο: Κόστα, Μάριο (80′ Γκαλένο), Μπεμπά, Πέπε (46′ Σεμέδο), Σανουσί, Οτάβιο (88′ Κονσεϊσάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Ακίνο, Εβανίλσον (72′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί (80′ Βιέιρα).
Λιόν: Λόπες, Ντιμπουά (83′ Γκουστό), Μέντες, Λουκεμπά, Έμερσον, Κακρέ, Εντομπελέ, Φεβρ (80′ Αουάρ), Πακετά, Τοκό Εκαμπί, Ντεμπελέ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:




0-1, ο Σεμέδο κάλυπτε τον Ντεμπελέ, σκόραρε ο Πακετά:



Πέρασε αλλαγή ο Σεμέδο στη θέση του Πέπε:




Φοβερή εκτίναξη του Λόπες στο πλασέ του Βιτίνια:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa league

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ