Η βία με οπαδικά κίνητρα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο Άλκης Καμπανός είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός από δρεπάνι, γιατί υποστήριζε διαφορετική ομάδα. Ο νεαρός δεν είναι το πρώτο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας. Πριν από αυτόν έχουν προηγηθεί δεκάδες, ενώ το 2021 σημειώθηκαν συνολικά 118 περιστατικά, που σχετίζονται με οπαδικές διαφορές.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021 τα περιστατικά βίας με οπαδικά κίνητρα ήταν ασταμάτητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο φίλαθλος κόσμος γινόταν μάρτυρας βίαιων επιθέσεων και συγκρούσεων. Μέσα σ΄έναν μόλις χρόνο σημειώθηκαν συνολικά 118 περιστατικά, που άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες, αλλά και υλικές ζημιές σε κτήρια και οχήματα.

Οι χούλιγκανς έχουν βρει τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Μέσω των social media κανονίζουν ραντεβού θανάτου, με νεαρά κυρίως άτομα να δίνουν μάχες σώμα με σώμα. Βέβαια, δεν πάνε… άοπλοι στον πόλεμο. Κύρια «όπλα» τους είναι καδρόνια, φωτοβολίδες, αλλά και φυσικά μαχαίρια. Τα περιστατικά μαχαιρωμένων οπαδών είναι αμέτρητα και σε κάποια από αυτά φυσικά υπάρχουν και θύματα.

Τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά είναι πολλά, αλλά πλέον γίνονται εκτός γηπέδων. Τα αυξημένα μέτρα και οι κάμερες έχουν περιορίσει τη βία εντός γηπέδων. Εκτός αυτών, όμως, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτοι. Υπεράριθμοι χούλιγκαν συγκρούονται καθημερινώς, ενώ πολλά είναι και τα περιστατικά με ομάδες πολλών ατόμων να επιτίθονται σε 2-3 και να τους στέλνουν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Οι αστυνομικές Αρχές δείχνουν ανήμπορες να αντιδράσουν και να προλάβουν τέτοια περιστατικά. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έρχονται… δεύτερες και αφού έχει γίνει το κακό. Στη Θεσσαλονίκη ειδικά τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ανεγκέφαλοι επιτίθονται, μαχαιρώνουν και όπως είδαμε και στην περίπτωση του Άλκη σκοτώνουν…

Πριν από αυτό είδαμε και στην Αθήνα άγριες συγκρούσεις. Οπαδοί του Ιωνικού δέχθηκαν επίθεση από αντίστοιχους της Προοδευτικής, με αρκετούς να τραυματίζονται από το ανελέητο ξύλο. Μάλιστα, δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμη και γυναίκες, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο σημείο.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2017 έχουν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ