Ο ιδιόρυθμος, αλλά και τόσο αποτελεσματικός για τους παίκτες του Ιταλός μάνατζερ ετοιμάζεται για το πιο "καυτό" καλοκαίρι της καριέρας του. Κρατά στα χέρια του μπόλικους άσους για να κάνει ρεκόρ σε πωλήσεις -και... προμήθειες, φυσικά.

Ο Ραϊόλα έτοιμος να… τινάξει τη μπάνκα στον αέρα! Μέχρι στιγμής, ο Ιταλός έχει τζιράρει γύρω στα 850.000.000 ευρώ σε μεταγραφές παικτών του. Αλλά το εφετινό, είναι σίγουρα το δικό του καλοκαίρι. O δαιμόνιος Μίνο κρατά, κατ’ αρχάς, το χρυσό χαρτί του Έρλινγκ Χάαλαντ. Και το παίζει ως τώρα με μαεστρία. Αλλά δεν είναι μόνον ο Νορβηγός που θα κυκλοφορήσει πολύ χρήμα. Είναι και κάποια άλλα ονόματα που θα σημάνουν μπόλικα ευρώ -φυσικά και ανάλογη προμήθεια για τον Ραϊόλα.

Αν αρχίσουμε από τον Έρλιγνκ Χάαλαντ, που κλείνει τα 22 τον Ιούλιο, το “κοντέρ” θα γράψει τουλάχιστον 140.000.000 ευρώ. Κάποιοι μιλούν και για 155.000.000, ίσως και περισσότερα. Κανείς δε μιλάει όπως ο Ραϊόλα, όμως. Εκεί που το ενδιαφέρον της Ρεάλ ήταν, στην ουσία, το μοναδικό στους διεθνείς τίτλους, ο Ιταλός βάζει στο παιχνίδι και τη Μάντσεστερ Σίτι! Και για “γαρνιτούρα” και τη Μπαρτσελόνα. Ότι η σχέση του Ραϊόλα με τον Γκουαρδιόλα είναι… αμοιβαίας απέχθειας και ότι η Μπαρτσελόνα τέτοια ποσά τα βλέπει μόνο και παθαίνει… ίλιγγο, δεν σταματούν τον Μίνο. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει την τιμή στα ύψη.

Θα “τριτώσει” με τον Πογκμπά; Ναι, αλλά δύσκολα στα 55.000.000

Πογκμπά, Γιουνάιτεντ και Ραϊόλα, είναι μια… πονεμένη ιστορία. Με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον μόνο που δεν έπαιξαν σφαλιάρες, πίσω στο 2012, όταν ο Ιταλός “ξεσήκωσε” τον Πογκμπά, προϊόν των Ακαδημιών της ομάδας. Έστειλε το Γάλλο ως ελέυθερο στη Γιουβέντους και 4 χρόνια μετά τον… ξαναπούλησε στην Μάντσεστερ για +110.000.000.

Έξι ακόμη χρόνια μετά, στα κλεισμένα 29 του, αποκλείεται να πιάσει κάτι παραπάνω από 50, 55.000.000 μάξιμουμ. Κι αυτό είναι ελπίδα του Ραϊόλα πιο πολύ, παρά πραγματική αξία με βάση την απόδοσή του. Ο Ιταλός, για να ανεβάσει την τιμή έχει βάλει στο παιχνίδι της φημολογίας Παρί και Ρεάλ, αλλά η δεύτερη δύσκολα θα δείξει πραγματικό ενδιαφέρον. Η επιστροφή στην αγαπημένη του Μίνο ιταλική ομάδα, τη Γιουβέντους, μοιάζει πιο πιθανή, αλλά δύσκολα μ’ αυτά τα λεφτά.

Νουσαΐρ Μαζραουί: ελεύθερος, ωραίος και… περιζήτητος!

Στα 24 και λίγων μηνών του, ο Μαροκινός δεξιός μπακ του Άγιαξ θα φέρει χρήμα στον Ραϊόλα μέσω της προμήθειας για το συμβόλαιό του. Τον περασμένο Γενάρη, η Λίβερπουλ, που ψάχνει αξιόπιστη λύση στα δεξιά πίσω από τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε δείξει ενδιαφέρον. Αλλά τα 20.000.000 που θέλει ο Ραϊόλα ήταν πολλά.

Ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και θα δούμε σε τι ύψος θα φέρει την αμοιβή του η διαχείριση του Ιταλού μάνατζερ. Αν και η προσφορά της Ντόρτμουντ είναι περίπου ίδια με της Μπάρτσα, ο παίκτης μάλλον θα καταλήξει στην Καταλονία. Ο Ραϊόλα, μέσω του… δημοσιογραφικού του επιτελείου, βάζει να γράφουν ότι ενδιαφέρον δείχνει και η Ρεάλ, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι ευσεβής του πόθος και όχι αλήθεια.

Καλά συμβόλαια ο στόχος και για Ρομανιόλι, Αρεολά, Κλάιφερτ.

Ο Αλέσιο Ρομανιόλι, όπως και οι άλλοι δύο, είναι σαν την περίπτωση του Μαζραουί. Μόλις έκλεισε τα 27, αλλά μένει ελεύθερος το καλοκαίρι,  οπότε η θεωρητική του, στο Transfermarkt αξία των 20.000.000 ευρώ, είναι αυτό ακριβώς: Θεωρητική… Στην πράξη και με τον ίδιο να μην εντυπωσιάζει κιόλας εφέτος στη Μίλαν, ο στόχος είναι είτε η ανανέωσή του στην ομάδα (όπου βρίσκεται από το 2015), είτε ένα καλό συμβόλαιο κάπου αλλού.

Ο Τζάστιν, πάλι, ΟΚ. Ας πούμε ότι έχει πέσει κάτω απ’ τη μηλιά – Πάτρικ, αλλά… όχι και τόσο κοντά. Ανήκει στη Ρόμα και τώρα παίζει δανεικός στη Νις. Αλλά είναι αμφίβολο εάν οι πρωτευουσιάνοι θα ανανεώσουν το συμβόλαιό του, που λήγει κι αυτό το καλοκαίρι. Δύσκολο είναι να τον κρατήσει -με μεγάλο συμβόλαιο, που είναι και το ζητούμενο- και η Νις. Με 5 γκολ και 4 ασίστ σε 20 συμμετοχές με την ομάδα δεν είναι κακός, αλλά δε έχει ξετρελάνει κιόλας. Ο Ραϊόλα ψάχνει σύλλογο που θα επενδύσει στον Κλάιφερτ, ο οποίος κλείνει τα 23 του σε δυο μήνες…

Τελευταίος στη λίστα των ελεύθερων το καλοκαίρι, είναι ο Αλφόνς Αρεολά. Ο Γάλλος γκολκίπερ μόλις έκλεισε τα 29 του. Ανήκει στην Παρί, αλλά, παρότι είχε -στις περισσότερες- γεμάτες χρονιές δεν έχει καταφέρνει να στεριώσει, ως δανεικός, κατά σειρά, σε Λανς, Μπαστιά, Βιγιαρεάλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Φούλαμ και, τώρα, Γουέστ Χαμ. Ο Ντέιβιντ Μόιζ του έχει δώσει μόλις μια συμμετοχή στην Πρέμιερ και άλλες 12 στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Να βρει ομάδα με μεγάλο συμβόλαιο θα είναι δύσκολο, αλλά… Ραϊόλα είναι αυτός. Για να δούμε, λοιπόν…

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ