Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει με το "καλημέρα" ότι και ενημερωμένος είναι και θα δώσει ευκαιρίες σε όσους μπορούν να φορέσουν το εθνόσημο στο στήθος και να προσφέρουν στην Εθνική ομάδα. Ο Χρήστος Κουρφαλίδης μπορεί να είναι ένας απ' αυτούς.

Ο Πογέτ έχει “μάτι” και ο Κουρφαλίδης το αποδεικνύει! Η επιλογή του εκρηκτικού, αλλά σίγουρα ξεχωριστού Γκουστάβο “Γκας” Πογέτ για την Εθνική ομάδα βρήκε από την αρχή ένθερμους υποστηρικτές και ένθερμους… γκρινιάρηδες. Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ -και αλλού- στηρίζουν τους πρώτους. Οι κατά καιρούς συμπεριφορές του -και στην ΑΕΚ- δίνουν κάποιο δίκιο στους δεύτερους. Αλλά, μεταξύ μας, όχι πολύ…

Ο Πογέτ έχει μια ιδιότητα που δε γίνεται εύκολα ανεκτή στο ποδόσφαιρο. Είναι… ωμά ειλικρινής. Αν το ρόστερ του δεν είναι για πρωταθλητισμό, θα το πει. Αν μια κουβέντα του μ’ έναν πρόεδρο δεν πάει καλά -ονόματα να μην πούμε, υπολήψεις να μη θίξουμε- θα το πει κι αυτό. Γενικά, ό,τι θέλει να πει, θα το πει κι αυτό μπορεί να μην τον κάνει αρεστό σε παράγοντες. Αλλά και ό,τι θέλει, αγωνιστικά, να κάνει, θα το κάνει. Και συχνά αυτό τον κάνει πολύ αρεστό.

Η μεγάλη έκπληξή του στις πρώτες του κλήσεις για τα φιλικά με Ρουμανία (25/3) και Μαυροβούνιο (28/3) δεν είναι, φυσικά, η απουσία Μανωλά-Παπασταθόπουλου. Φιλικά είναι τα παιχνίδια. Και εννοείται ότι η Εθνική πρέπει σιγά σιγά να μάθει να ζει και χωρίς το σπουδαίο αυτό δίδυμο. Η μεγάλη έκπληξη λέγεται Χρήστος Κουρφαλίδης. Και λέει πολλά για τον Ουρουγουανό.

Θα είναι η Εθνική “του”, με σύστημα και παίκτες που θα το στηρίζουν

Το πρώτο που λέει είναι ότι η Εθνική, θα είναι Εθνική “του”. Δηλαδή θα έχει ένα σύστημα πάνω απ’ όλα -πιθανότατα το αγαπημένο του 4-3-3 και μετά θα έχει “ονόματα”. Αντί γι’ αυτό θα έχει παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν το σύστημα. Και το δεύτερο που λέει είναι ότι ο Πογέτ μελετάει. Δε θα είναι ο προπονητής που θα ασχολείται με την ομάδα όποτε μαζεύεται για αγώνες. Θα είναι προπονητής της, όλον τον καιρό.

Και το λέμε αυτό επειδή ο Χρήστος Κουρφαλίδης, που έχει διαφύγει της προσοχής των περισσότερων τεχνικών διευθυντών στην Ελλάδα, δεν είναι μια τυχαία περίπτωση. Ο πιτσιρικάς -κλείνει τα 20 του στις 11 Νοεμβρίου- έχει μια σπουδαία ως τώρα πορεία στην Κάλιαρι, που παλεύει να σώσει την παραμονή στη Serie A. Τον ανακάλυψε, ως παίκτη του Μακεδονικού Λητής σ’ ένα καμπ, την άνοιξη του 2018 ο Ρικάρντο Γκουφάντι, σκάουτερ με ελληνική καταγωγή. Είδε, όπως λέει “έναν παίκτη με δυναμισμό, διψασμένο να παίξει”.

Ο Γκουφάντι πήρε τον Κουρφαλίδη στην Ιταλία. Τον δοκίμασαν διάφορες ομάδες, μέχρι που ο ίδιος ο σκάουτερ υπέγραψε συνεργασία με την Κάλιαρι. Ήταν το πρώτο του απόκτημα για την ομάδα Νέων. Δανεικός στη Φότζια, ο Κουρφαλίδης έγραψε 24 συμμετοχές με 1 γκολ. Και στην Πριμαβέρα της Κάλιαρι, στη συνέχεια -αλλά και σήμερα- έχει ως τωρα συνολικά 42 συμμετοχές, με 2 γκολ και 5 ασίστ.

Ένα “διαμαντάκι” από τα πολλά “εκεί έξω”…

Ο προπονητής της Κάλιαρι, Βάλτερ Ματσάρι τον προώθησε στην πρώτη ομάδα από πέρυσι τον Δεκέμβριο. Ως τώρα έχει παίξει στη Serie A 1 μόνο 16 λεπτά, αλλά παραλίγο να σκοράρει στο ματς με την Αταλάντα όπου μπήκε αλλαγή προς το τέλους του αγώνα. Έχει καθίσει στον πάγκο σε άλλα τρία ματς και, εν τω μεταξύ γράφει 90λεπτα στην Πριμαβέρα. Και στο Κύπελλο έχει 136 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ματσάρι τον περιγράφει ως παίκτη αθλητικό, αλλά και με τεχνική κατάρτιση, αυτοπεποίθηση και μαχητικότητα. Με άλλα λόγια ένα “διαμαντάκι” που, χάρη στον Γκουστέβο Πογέτ θα δούμε, κατευθείαν από την Κ17 (και ξεχασμένο έκτοτε), στη μεγάλη Εθνική. Κατά τη γνώμη μας, ο “Γκας” πατάει με το δεξί στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Και με την κλήση του Κουρφαλίδη κερδίζει πόντους. Τουλάχιστον τόσους όσους ο νεαρός παίκτης. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο “εκεί έξω”. Παίκτες με όρεξη, κίνητρο, ικανότητες και παραστάσεις. Ο Ουρουγουανός ετοιμάζει μια νέα Εθνική και κάτι μας λέει ότι θα γίνει πολύ αγαπητή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ