Η Εθνική δεν τα κατάφερε να κερδίσει την Σλοβενία και να τερματίσει πρώτη στον όμιλο της και έτσι θα παραμείνει για μια ακόμα φορά στην τρίτη κατηγόρια του Nations League. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε και στο παγκόσμιο κύπελλο θα πάμε. Ούτε θα μυρίσουμε. Εδώ δεν κερδίζουμε τους ασβέστες και μας έριξαν στον λάκκο […]

Η Εθνική δεν τα κατάφερε να κερδίσει την Σλοβενία και να τερματίσει πρώτη στον όμιλο της και έτσι θα παραμείνει για μια ακόμα φορά στην τρίτη κατηγόρια του Nations League. Αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε και στο παγκόσμιο κύπελλο θα πάμε. Ούτε θα μυρίσουμε. Εδώ δεν κερδίζουμε τους ασβέστες και μας έριξαν στον λάκκο με τα κολοδάχτυλα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ, αν και όπως είχαμε πει σε προηγούμενο άρθρο μας, με τα χάλια που δείχνουμε πολύ μικρή σημασία έχει.

Ολες οι ομάδες θα παίξουν εντός και εκτός με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για την Ευρώπη να αρχίζουν τον Μάρτιο του 2021 και να ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο της ίδιας σεζόν. Οι πρώτοι των δέκα ομίλων προκρίνονται απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης και οι δεύτεροι πάνε σε αγώνες μπαράζ μαζί με δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα πλέι οφ του φετινού Nations League. Οι 12 ομάδες αυτές θα παίξουν σε νοκ άουτ ματς για τα άλλα 6 εισιτήρια που δίνει η FIFA στην Ευρώπη.

2022 World Cup qualifying draw: European nations learn paths to Qatar | theScore.com

Ας δούμε την κλήρωση των προκριματικών του Π/Κ

Η «γαλανόλευκη» θα βρει στον δρόμο της τις Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο για τον 2ο όμιλο, σε ένα γκρουπ που προκρίνεται απ’ ευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση, ενώ ο δεύτερος θα οδηγηθεί στη διαδικασία των play offs.

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πορτογαλία, Σερβία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, Σουηδία, Ελλάδα, Γεωργία, Κόσοβο

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Ελβετία, Β. Ιρλανδία, Βουλγαρία, Λιθουανία

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία, Ουκρανία, Φινλανδία, Βοσνία, Καζακστάν

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Βέλγιο, Ουαλία, Τσεχία, Λευκορωσία, Εσθονία

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Δανία, Αυστρία, Σκωτία, Ισραήλ, Νησιά Φερόε, Μολδαβία

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Τουρκία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Γιβραλτάρ

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Σλοβακία, Ρωσία, Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα

9ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγγλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Αλβανία, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο

10ος ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Ρουμανία, Ισλανδία, Β. Μακεδονία, Αρμενία, Λιχτενστάιν

 

Παράθυρο για Κατάρ 2022 από το  Nations League

.
Η δεύτερη έκδοση του Nations League, επιφυλάσσει μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, η οποία θα εκχωρηθεί σε δύο ομάδες. Στα play-off της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα συμμετάσχουν συνολικά 12 ομάδες για τρεις θέσεις και οι 2 εξ αυτών θα είναι οι βαθμολογικά καλύτερες νικήτριες από όλους τους ομίλους του UEFA Nations League, οι οποίες ασφαλώς δεν θα έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ ή δεν έχουν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα play-off μέσω των European Qualifiers.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ