Ο Μέσι στον χθεσινό αγώνα εναντίον της Οσασούνα αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Ντιέγκο Μαραντόνα με ένα ιδιαίτερο πανηγυρισμό. Αλλά αυτή η κίνηση του Μέσι κουβαλάει μια ιστορία μεταξύ τους, και αυτή η φανέλα τους ενώνει.  Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, αλλά τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, […]

Ο Μέσι στον χθεσινό αγώνα εναντίον της Οσασούνα αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον Ντιέγκο Μαραντόνα με ένα ιδιαίτερο πανηγυρισμό. Αλλά αυτή η κίνηση του Μέσι κουβαλάει μια ιστορία μεταξύ τους, και αυτή η φανέλα τους ενώνει. 

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, αλλά τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Η σύνδεση Μαραντόνα και Μέσι είναι γνωστή σε όλους. Και ο Μέσι χθες αμέσως μετά που σκόραρε το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα έβγαλε τη φανέλα του και από μέσα φορούσε του Μαραντόνα με την Νιούελς Ολντ Μπόις, γύρισε προς τον ουρανό και του αφιέρωσε το γκολ.

Μια κίνηση που ο διαιτητής την είδε λάθος και τον κιτρίνισε, αλλά και η ομοσπονδία θα τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με πρόστιμο 3,000 ευρώ αφού είναι αντίθετη σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά στην τελική δεν έχει καθόλου σημασία μπροστά στο μεγαλείο της στιγμής.

Ποια είναι όμως η ιστορία της φανέλας της Νιούελς;

Η Αργεντίνικη εφημερίδα Ole αναφέρει για την αφιέρωση του Μέσι:

«Ποτέ στη ζωή του ο Σέρχιο Φερνάντες δεν φαντάστηκε ότι το δώρο που έκανε στον Μέσι θα γινόταν πρώτο θέμα στα πιο σημαντικά ΜΜΕ στον κόσμο»

Ο Φερνάντες που είναι δικαστής, αλλά είναι και μεγάλος συλλέκτης ήθελε να κάνει ένα δώρο στο Λιονέλ Μέσι. Αλλά για πολύ καιρό τον βασάνιζε η σκέψη, τι θα μπορούσε να δώσει σε κάποιον που έχει τα πάντα.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος  Ντανιέλ Αρκούτσι του El Gráfico, τελικά ο Φερνάντες βρήκε κάτι μοναδικό που θα ήταν αξιόλογο δώρο για τον Μέσι. Την φανέλα του Μαραντόνα με την Νιούελς που την φορούσε το 1993-1994. Ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα στην συλλογή του.

Μάλιστα έψαχνε την αφορμή να του δώσει το δώρο και τελικά βρήκε την ευκαιρία με την γέννηση του τρίτου παιδιού του Μέσι, τον Τσίρο, και μαζί με την φανέλα του είχε δώσει και ένα  χρυσό Αγιο Βενέδικτο, ο οποίος προστατεύει από δαίμονες σύμφωνα με τις παραδόσεις.

Today's Spanish Papers: Lionel Messi's tribute to Diego Maradona dominates  the headlines - Football Espana

Ο δικαστής δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το δώρο που είχε κάνει στον Μέσι, θα το χρησιμοποιούσε για να αποδώσει φόρο τιμής στον μέντορα και ίνδαλμα του.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο για την ιστορία μας είναι ότι την φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο στην Νιούλς την φορούσε και ο Μέσι στην Νιούελς στις ομάδες των νέων από το 1994 έως το 2000, πριν μετακομίσει στην Βαρκελώνη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ