Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, άφησε τον πλανήτη Γη. Τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ο Ντιεγκίτο πέθανε από καρδιακή προσβολή σπίτι του. Μόλις 60 ετών! Ο κορυφαίος, για πολλούς, παίκτης όλων των εποχών, ο οποίος έκανε την… […]

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από κοντά μας, άφησε τον πλανήτη Γη. Τα αξέχαστα… ποιήματα που γράφτηκαν από τα δικά του πόδια, θα… συνεχίζονται από γενιά σε γενιά σε όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη!

Ο Ντιεγκίτο πέθανε από καρδιακή προσβολή σπίτι του. Μόλις 60 ετών!

Ο κορυφαίος, για πολλούς, παίκτης όλων των εποχών, ο οποίος έκανε την… επανάσταση οδηγώντας την Νάπολι σε δύο πρωταθλήματα και την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου.

Σε ένα Μουντιάλ, όπου έμεινε στην Ιστορία για το «χέρι του θεού», γκολ που σημείωσε στα προημιτελικά με την Αγγλία. Αλλά και εκείνο που πέρασε όλους τους Άγγλους στον ίδιο αγώνα, σε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αλλά ο Ντιεγκίτο δεν έμεινε μόνο στην ιστορία για όσα θεϊκά έκανε στο γήπεδο, αλλά και για μερικές πολύ δυνατές ατάκες που είπε και έγραψαν ιστορία.

«Η τρέλα είναι τρομακτική. Στην κλινική ένιωσα σαν τον Τζακ Νίκολσον στο “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”. Στην κλινική υπάρχει ένας άντρας που πιστεύει ότι είναι ο Ροβινσώνας Κρούσος και κανείς δεν πιστεύει ότι είμαι ο Μαραντόνα».

«Μισώ οτιδήποτε προέρχεται από τις ΗΠΑ. Το μισώ με όλη μου την καρδιά».

«Η Ιαπωνία δεν μου επιτρέπει την είσοδο στη χώρα επειδή κάποτε έπαιρνα ναρκωτικά. Την επιτρέπουν όμως στους Αμερικάνους που τους έριξαν δύο ατομικές βόμβες».

«Είχα τσακωθεί με τον Πάπα όταν έπαιζα στη Νάπολι, ναι. Τσακώθηκα επειδή είχα επισκεφθεί το Βατικανό και είδα τα ταβάνια από χρυσό και μετά άκουσα τον Πάπα να μου λέει ότι η εκκλησία ανησυχεί για τα φτωχά παιδιά. Ε, τότε πουλήστε τα χρυσά ταβάνια π… γιοι».

«Οι Ιταλοί αδιαφορούν για εσάς 364 ημέρες τον χρόνο και σας ζητάνε τώρα να τους υποστηρίξετε. Εγώ, όμως, παλεύω για εσάς 365 μέρες τον χρόνο».

«Στην αρχή τα ναρκωτικά σού δημιουργούν ευφορία. Είναι σαν να κερδίζεις ένα πρωτάθλημα, έτσι νομίζεις. Ποιος νοιάζεται για το αύριο, αφού κέρδισα το πρωτάθλημα σήμερα;».

«Αν οι φίλοι των κοριτσιών μου τις κάνουν να κλαίνε δύο ή τρεις φορές, θα έχουν ένα ατύχημα».

«Ο Πελέ λέει ότι όταν έπαιζε μπάλα ήταν απεσταλμένος του Θεού, αλλά δεν θυμάμαι να έστειλα κανέναν».

«Είναι πιο ψεύτικοι από ένα ανοιχτό μπλε δολάριο». Για αυτούς που διοικούν την ΦΙΦΑ.

«Μάλλον πήρε τα λάθος χάπια. Αντί να πάρει αυτά για τον ύπνο, πήρε αυτά που παίρνει όταν ξυπνάει για να έχει δύναμη. Του συνιστώ να πάρει τα σωστά χάπια την επόμενη φορά και να αλλάξει γιατρό». Όταν ο Πελέ είπε ότι ο Νειμάρ είναι καλύτερος του Μέσι.

«Προς όλους αυτούς που δεν είχαν πίστη: Τώρα ρουφήξτε μου την π@@@ -συγγνώμη από τις κυρίες για τα λόγια μου- και μη σταματάτε αν δεν σας πω εγώ. Είμαι άσπρο ή μαύρο, ποτέ δε θα είμαι γκρι στη ζωή μου. Μου φερθήκατε όπως μου φερθήκατε, οπότε τώρα αρχίστε να ρουφάτε. Είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου και στον λαό της Αργεντινής. Σε κανέναν άλλο. Και εσείς οι δημοσιογράφοι συνεχίστε να ρουφάτε…». Μετά την πρόκριση της Αργεντινής στο Μουντιάλ το 2010.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι