Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ιταλία θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: ακόμη και αν η Εθνική ομάδα δεν προκριθεί, θα εναπόκειται στον Πιερλουίτζι Κολλίνα να εκπροσωπήσει τη χώρα. Ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της νέας τεχνολογίας οφσάιντ, ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται άμεσα […]

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Ιταλία θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ: ακόμη και αν η Εθνική ομάδα δεν προκριθεί, θα εναπόκειται στον Πιερλουίτζι Κολλίνα να εκπροσωπήσει τη χώρα.

Ο επικεφαλής διαιτησίας της FIFA είναι ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της νέας τεχνολογίας οφσάιντ, ενός συστήματος που επιτρέπει να αναγνωρίζονται άμεσα οι θέσεις οφσάιντ στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, ένα από τα βασικά προβλήματα αφορά τις μεγάλες παύσεις μεταξύ της κλήσης στο διαιτητή και του αποτελέσματος της εξέτασης στο VAR.

«Καταλαβαίνω τους οπαδούς, πειραματιζόμαστε με νέα τεχνολογία για να λάβουμε γρήγορα απαντήσεις. Στο Fifa Arab Cup οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά: είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022», ανέφερε ο διάσημος παλαίμαχος διαιτητής στην Gazzetta dello Sport.

Πώς θα λειτουργήσει όμως αυτή η τεχνολογία; Όπως εξηγεί ο Κολίνα, «υπάρχουν 10-12 κάμερες που ανιχνεύουν 29 σημεία του σώματος του παίκτη, 50 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ ένα λογισμικό αναλύει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, υπολογίζοντας τέλεια τη στιγμή που γίνεται το πέρασμα και τις θέσεις των παικτών».

Και όχι μόνο, αφού «το κάνει εισάγοντας τα πλέγματα για να τονίσει το οφσάιντ και ύστερα τα στέλνει αυτόματα στον σταθμό Var που σε εκείνο το σημείο έχει ήδη να δώσει στον διαιτητή την απάντηση σε περίπτωση αντικειμενικού οφσάιντ. Όσο για τους χρόνους που απαιτούνται; Σίγουρα πολύ πιο γρήγορα από σήμερα».

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ