Αγαπητέ Ντιέγκο, Ένα μέρος της καρδιάς μου έχει φύγει για πάντα, όπως συμβαίνει με εκατομμύρια ανθρώπους εκεί έξω. Η ημέρα που ελπίζαμε ότι δεν θα έρθει ποτέ είναι εδώ: ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός. Δεν μου φαίνεται αληθινό, ήμουν σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Ντιέγκο, είχες έναν τρόπο να μας κάνει να πιστέψουμε […]

Αγαπητέ Ντιέγκο,

Ένα μέρος της καρδιάς μου έχει φύγει για πάντα, όπως συμβαίνει με εκατομμύρια ανθρώπους εκεί έξω. Η ημέρα που ελπίζαμε ότι δεν θα έρθει ποτέ είναι εδώ: ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι νεκρός. Δεν μου φαίνεται αληθινό, ήμουν σίγουρος ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Ντιέγκο, είχες έναν τρόπο να μας κάνει να πιστέψουμε στο αδύνατο. Τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Είμαι Αργεντινός, δεν πρόκειται να γράψω πολλές λέξεις ή φανταχτερή γραφή για να ενημερώσω πώς νιώθω. Γαμώτο πονάει πολύ. Δακρύζω για έναν άντρα που δεν γνώρισα ποτέ στη ζωή μου. Κάποιος με τον οποίο δεν με αγκάλιασα ποτέ, δεν μου μίλησα ούτε μου γέλασε. Ένας άντρας που δεν γνώριζε καν ότι υπήρχα. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε Αργεντινό, Ντιέγκο, είσαι μέρος κάθε οικογένειας μας. Ήσουν πιο κοντά στους περισσότερους από εμάς από κάποιους συγγενείς μας. Ντιέγκο, μας δώσατε περισσότερα από οποιονδήποτε πολιτικό στην ιστορία της χώρας μας. Μας κάνατε πιο περήφανους για τα χρώματα της χώρας μας από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία μας, με μια μπάλα στα πόδια σας. Αυτό δεν είναι υπερβολή, για εμάς τους Αργεντινούς το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία.

Και Ντιέγκο, είσαι ο Θεός μας. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στα γενέθλιά σας κάθε 30 Οκτωβρίου. Ευχαριστούμε τον Ντον Ντιέγκο και τη Ντόνα Τότα που σας γέννησαν. Ανάβουμε κεριά προς τιμή σας, φιλάμε φωτογραφίες σας και φοράμε την φανέλας σας με τον αριθμό 10. Στη χώρα μας το ποδόσφαιρο θεραπεύει, αναζωογονεί και φέρνει ελπίδα και χαρά σε όσους δυσκολεύονται να το βρουν οπουδήποτε αλλού. Το ήξερες καλύτερα από οποιονδήποτε. Γεννημένος σε ακραία φτώχεια, χρησιμοποίησες το μοναδικό σου ταλέντο για να κάνεις θαύματα. Για την οικογένειά σας, για τη χώρα σας, για τους αφοσιωμένους οπαδούς σας. Σήμερα ο Θεός μας έχει φύγει. Λήψη από εμάς. Πώς μπορεί να πεθάνει κάποιος που είναι κάτι περισσότερο από έναν άντρα;

Γεννήθηκα το 1986, τη χρονιά που ο Maradona επιβεβαίωσε την κατάστασή του στον κόσμο ως ο μοναδικός μεγαλύτερος παίκτης της γενιάς του. Μια απαράμιλλη παράσταση στην οποία εκδικηθήκατε ακόμη και τους νεκρούς μας στον Πόλεμο των Φώκλαντ με τον δικό σας λαμπρό τρόπο: κλέβοντας ένα γκολ με το χέρι σας και στη συνέχεια κάνοντας τι πιο τρελό σόλο ποδοσφαίρου της ιστορίας ποτέ Δεν ήμουν καν ζωντανός όταν σηκώσατε αυτό το τρόπαιο, αλλά πάντα ήξερα ποιος ήσασταν. Τι εννοούσες. Η πρώτη μου μνήμη για σένα ήταν στο σχολείο. Ήμουν 7 ετών όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 έπαιξε στις ΗΠΑ και δεν κατάλαβα καν τι ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και μετά σημειώσατε ένα απίστευτο γκολ και τρέξατε προς την κάμερα, ουρλιάζοντας και γιορτάζοντας με όλη την καρδιά και την ψυχή σας. Λίγο μετά έβλεπα κάθε βίντεο, κάθε βιβλίο, κάθε στόχο. Τα τρελά κόλπα σας παίζουν για τους Argentinos Juniors, όταν κανείς δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα από εσάς. Ο τρόπος που σας κλωτσούσαν βίαια, ξανά και ξανά, στο ισπανικό και ιταλικό ποδόσφαιρο.

Δεν χρειάζομαι επιχειρήματα γιατί ειμαι σίγουρος. Δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία στο μυαλό μου. Είτε και θα είτε πάντα ο καλύτερος. Οι Αργεντινοί το γνωρίζουν αυτό, οι Ναπολιτάνοι το γνωρίζουν. Δεν πρόκειται για στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των τροπαίων ή τα ρεκόρ που έχουν σπάσει. Πηγαίνει πέρα ​​από αυτό. Το παιχνίδι σας και το αριστερό σας πόδι είναι η ουσία του όμορφου παιχνιδιού. Σε βλέπω με μια μπάλα και η καρδιά μου χτυπά πιο γρήγορα ενώ ένα χαμόγελο εμφανίζεται στο πρόσωπό μου. Δεν πρόκειται για αριθμούς, GOATS ή για το πόσους ακόλουθους έχεις στο Instagram, αλλά για ποδόσφαιρο. Είσαι Αργεντίνος, αλλά ανήκεις σε όποιον αγαπά το όμορφο παιχνίδι. Νόμιζα ότι αυτή η μέρα δεν θα έρθει ποτέ. Αλλά σήμερα, σου εύχομαι να βρεις την ηρεμία και την ξεκούραση που σου αξίζει, μαζί με τους αγαπημένους σου γονείς. Θα μου λείψεις τόσο πολύ. Θα μιλάω στα παιδιά μου για σένα. Θα σε υπερασπίζομαι πάντα.

Σ ‘αγαπώ Ντιέγκο.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ