Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν έλαβε κανένα φάρμακο για καρδιακά προβλήματα, και ήταν εγκληματικό λάθος η μεταφορά στο σπίτι. Θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για σωστή παρακολούθηση και αποθεραπεία. Οι πιθανοί υπεύθυνοι για τον θάνατο του. Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα από την πρώτες ώρες του θανάτου του, είχε αφήσει ξεκάθαρες αιχμές για […]

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν έλαβε κανένα φάρμακο για καρδιακά προβλήματα, και ήταν εγκληματικό λάθος η μεταφορά στο σπίτι. Θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για σωστή παρακολούθηση και αποθεραπεία. Οι πιθανοί υπεύθυνοι για τον θάνατο του.

Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα από την πρώτες ώρες του θανάτου του, είχε αφήσει ξεκάθαρες αιχμές για λάθη και παραλήψεις όσον αφορά την αιτία που προήλθε ο χαμός του «Πίμπε Ντ’ Όρο». 

Οι αρμόδιες αρχές της Αργεντινής άρχισαν έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με την εισαγγελία να αναζητεί να μάθει εάν ο «Ντιεγκίτο» είχε λάβει την αναγκαία φροντίδα. «Υπάρχουν ήδη παρατυπίες» δήλωσε μέλος της οικογένειας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Λίγες ώρες μετά το θάνατό του, ο δικηγόρος και φίλος του Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, προειδοποίησε πως θα φτάσει «ως το τέλος».

Maradona offers to coach Argentina | Daily Tribune

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, από ανακοπή καρδιάς και οι συμπληρωματικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό του έδειξαν πως δεν είχε καταναλώσει τις τελευταίες μέρες, ούτε αλκοόλ, ούτε παράνομα ναρκωτικά, αλλά οι γιατροί ανίχνευσαν ψυχοτρόπα φάρμακα.

Επίσης, στη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε στον Θεό του ποδοσφαίρου έδειξε ότι δεν έλαβε φάρμακα για την καρδιακή του νόσο και για αυτό ευθύνονται οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο θάνατος του Ντιεγκίτο θα μπορούσε ίσως να είχε αποφευχθεί, αφού τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας στο σώμα του, επιβεβαιώνουν ότι δεν έλαβε τη σωστή ιατρική περίθαλψη για την καρδιά του και στην πρώτη επιθεώρηση του σπιτιού του, μια μέρα μετά το θάνατό του, έδειξε πώς το περιβάλλον στο οποίο έζησε δεν ήταν κατάλληλο για έναν ασθενή σε μετεγχειρητική αποκατάσταση για εγχείρηση στο κεφάλι.

Μάτια σε δύο γιατρούς

Δεδομένου ότι ο Μαραντόνα δεν είχε υποβληθεί σε κλινικές εξετάσεις, δεν έλαβε φάρμακα για την καρδιά, δεν υπήρχε εξοπλισμός οξυγόνου ή απινιδωτής στο σπίτι και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αντίκτυπο στο θάνατο του, οι έρευνες θα μπορούσαν να δείξουν πιθανές ευθύνες του νευροχειρουργού Λεοπόλντο Λούκε και της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάτσοφ., που επέβλεπαν τον Αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου.

Η διαθήκη που σόκαρε όλους τους κληρονόμους!

Η ιστορία της φανέλας του Μαραντόνα με την Νιουελς και τον Μέσι!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ