Η τελευταία του παρουσία στο “Καραϊσκάκης” ήταν στον αγώνα με την Φράιμπουργκ για τους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πένθος από σήμερα, Τρίτη (07/11) καθώς έγινε γνωστή η είδηση πως πέθανε στα 81 του ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς που έχουν φορέσει και δοξάσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Νίκος Γιούτσος.

Η τελευταία του παρουσία στο “Καραϊσκάκης” ήταν στον αγώνα με την Φράιμπουργκ για τους ομίλους του Europa League.

Τις τελευταίες 20 ημέρες νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου “Μετροπόλιταν” και έχοντας διασωληνωθεί από την Κυριακή, έφυγε σήμερα, Τρίτη, από την ζωή.

Η ζωή του

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς και μεγάλωσε στην Ουγγαρία (είχε καταφύγει εκεί ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με την μητέρα και την αδερφή του). Με την πρώτη ομάδα της καριέρας του να είναι η ουγγρική Τσέπελ, στην οποία αγωνίστηκε για μία τετραετία (1960-64) έχοντας 11 γκολ σε 36 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και εκείνη η επιλογή του ήταν που σημάδεψε την ποδοσφαιρική καριέρα του και τον έκανε γνωστό και δημοφιλή. Με το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” να είναι το σπίτι του. Για μία ολόκληρη δεκαετία. Και σε αυτό το διάστημα να κατακτάει 4 πρωταθλήματα. Και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας. Μετρώντας μάλιστα 100 γκολ σε 276 παιχνίδια.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε είχε ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση “Έμπαινε Γιούτσο”. Που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των ερυθρολεύκων. Και έχει παραμείνει ζωντανή στις μνήμες όλων ως σήμερα. Με τον Γιούτσο να φεύγει από τον Ολυμπιακό το 1974. Και να κλείνει την καριέρα του στον συμπολίτη Εθνικό το 1976.

Πέρα από τα σπουδαία κατορθώματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Γιούτσος τίμησε και εκείνη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας. Αφού φόρεσε 15 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (1965-1970). Και σκόραρε 6 φορές.

Η σχέση του με τον Ολυμπιακό ήταν τόσο δυνατή ώστε να γράψει ιστορία και ως ο πρώτος χρονικά υπηρεσιακός προπονητής που έκατσε στον πάγκο των Πειραιωτών. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τους. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1994. απέναντι στην Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ”. Σε αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων για το Κύπελλο UEFA (νίκη με 3-0 για τους Μασσαλούς, στη ρεβάνς του υπέρ τους 2-1 στο Φάληρο όπου καθόταν τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Νίκος Αλέφαντος).

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ