Τι τρώει και τι αποφεύγει ο Πολωνός φορ, ώστε να διατηρεί την τέλεια σωματοδομή του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει εντυπωσιακή σωματοδομή, δεν ήταν όμως πάντοτε έτσι. Χρειάστηκε να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής για να γίνει «τούμπανο».

Ο 33χρονος κεντρικός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Πολωνίας θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο κι όχι άδικα. Στην Bundesliga διαπρέπει από το 2010, αρχικά με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και από το 2014 με τους Βαυαρούς.

Βέβαια, πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που το 2010 ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο πως γυμνάστηκε πολύ. Μέτρησε και η διατροφή του, την οποία αποκάλυψε η σύζυγός του, Άννα.

Όπως παραδέχθηκε, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Bild»: «Το σημαντικότερο πράγμα, προφανώς, είναι η εκγύμναση και η διατροφή. Εμείς, για παράδειγμα, απέχουμε από τη λακτόζη και το αλεύρι σίτου. Πρέπει να τρως ποιοτικά. Pancakes, brownies, μακαρόνια λαχανικών, κουάκερ ή κεχρί. Μας αρέσει, επίσης, να τρώμε ψάρια υψηλής ποιότητας. Μερικές φορές μετά την προπόνηση πίνει χυμό παντζαριού με κανέλα ή πιπέρι καγιέν».

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως τρώει το επιδόρπιο… πριν από το φαγητό, καθώς o χρόνος που χρειάζεται για να χωνέψεις τις πρωτεΐνες είναι πάντα περισσότερος. «Εάν φάω κάτι γλυκό στο τέλος και αναμιχθεί με την πρωτεΐνη στο στομάχι μου θα είναι πιο δύσκολο να το επεξεργαστώ», είχε εξηγήσει στο παρελθόν και ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι.

Είχε, επίσης, τονίσει για τη συμβολή της συζύγου του στη διατροφή του: «Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για εμένα. Αυτή η μέθοδος μου ταιριάζει. Βελτιώνει την καύση λίπους. Μου το πρότεινε η γυναίκα μου. Είναι προπονήτρια φυσικής κατάστασης κι έχει μεγάλη τεχνογνωσία σχετικά με το πώς λειτουργεί το σώμα. Είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει, τόσο καλή που πολλοί άλλοι παίκτες στο διεθνές ποδόσφαιρο θέλουν να δουλέψουν μαζί της».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπάγερν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ