Ένα φαινόμενο αντοχής, πείσματος, εγωισμού (και ποδοσφαιρικού...) και θέλησης, ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας κανονικός μαγνήτης για τις κούπες. Κλείνει τα 41 του τον Οκτώβριο. Και μόλις έκανε επέμβαση στο γόνατο που θέλει 7-8 μήνες αποθερπεία. Αλλά... το σκέφτεται, λέει, αν θα παίξει λίγο ακόμη. Και, φυσικά, αφιέρωσε τον τίτλο της Μίλαν στον μακαρίτη μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα...

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ζει… σ’ ένα μουσείο τροπαίων! Η εικόνα του Σουηδού να πανηυρίζει το πρωτάθλημα με τη Μίλαν μ’ ένα πούρο στο στόμα έκανε, φυσικά, το γύρο του κόσμου. Και όχι άδικα. Σ’ ένα ποδόσφαιρο που χρόνο με το χρόνο είναι πιο δυναμικό, πιο απαιτητικό, πιο δύσκολο, ο Ζλάταν περιφέρει ακόμη την εντυπωσιακή κορμοστασιά του με αθλητική περιβολή και όχι με κοστούμι. Και όχι για… πλάκα ή από συνήθεια. Αλλά στα πολύ σοβαρά! Σε επίπεδο Serie A, όχι τοπικού στη Σουηδία. Κι αυτό ενώ θα κλείσει στις 3 Οκτωβρίου τα 41 του!




Είναι ένα μοναδικό επίτευγμα. Που, όπως λέει ο ίδιος, έχει έλθει “με πόνο, πολύ πόνο. Κάθε μέρα πονάω. Αλλά το τέλος δε θα έλθει αν δεν το πω εγώ”. Πριν από ενάμιση χρόνο όλοι έλεγαν ότι θα σταματήσει τη μπάλα, μετά το χειρουργείο στο γόνατό του. Μπα. Κατάφερε και έπαιξε εφέτος 1.167 λεπτά με τη Μίλαν. Πέτυχε, σ’ αυτά, 8 γκολ και σέρβιρε άλλα 3. Σε απόλυτους αριθμούς, τα λες και αστεία πράγματα αυτά, για έναν Ζλάταν. Σε σημασία, όμως, για τους συμπαίκτες του, δεν είναι καθόλου αστεία. Είναι πολύ σοβαρά.

Πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του -δεν ξέχασε τον Ραϊόλα!

Ο Ζιρού (11 γκολ και 3 ασίστ εφέτος) κλείνει τα 36 του τον Αύγουστο. Και ο Ζλάταν, τα είπαμε. Κι όμως, η Μίλαν κατέκτησε το σκουντέτο με το πιο νεανικό σύνολο, σε μέσο όρο ηλικίας, από το 1994! Και ο εμβληματικός Σουηδός ήταν, φυσικά, πηγή έμπνευσης για τους Ραφαέλ Λεάο, τους Μπραχίμ Ντίαζ, τους Ισμαέλ Μπενασέρ, τους Φρανκ Κεσιέ, τους Φικάγιο Τομόρι της ομάδας. Μια ηρωική μορφή. Ο ορισμός του macho. Που είναι τόσο σκληρός για να δηλώσει μετά τον τίτλο ότι “θα δει αν θα παίξει κι άλλο” (!) (Και το εννοεί, παρότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 7-8 μήνες αποθεραπεία για το χειρουργείο στο γόνατό του στις 25 Μαΐου). Αλλά και τόσο soft ώστε να αφιερώσει την επιτυχία στον μακαρίτη μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα. Τον άνθρωπο που απογείωσε την καριέρα του.

Παρών και στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Μίλαν -τα “έσπασε” με την Παρί!

Φυσικά, ο Ιταλός μάνατζερ δεν πουλούσε… φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τον Ιμπραΐμοβιτς. Όταν τον αναλαμβάνει, το 2004, στον Άγιαξ τότε, ο Ζλάταν είχε ήδη 4 τρόπαια (2 πρωταθλήματα, μεταξύ τους) με τον Αίαντα. Και είναι ο πιο hot επιθετικός της εποχής του. Ο χρόνος έδειξε ότι ήταν απ’ τους πιο hot… κάθε εποχής. Ο Σουηδός έχει σκοράρει, από το ξεκίνημά του ως επαγγελματίας στη Μάλμε, το 1999, σε εύρος… 4 δεκαετιών! (Είναι μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που το έχει πετύχει). Και από την εποχή του Άγιαξ ως σήμερα, η τροπαιοθήκη του… στενάζει απ’ το βάρος!

Φυσικά, ήταν παρών και στο προηγούμενο πρωτάθλημα που πανηγύρισε η Μίλαν, πίσω στο 2011. Τότε είχε σκοράρει για τους ροσονέρι 14 γκολ και είχε σερβίρει άλλα 12, σε 29 ματς στη Serie A. Πήρε και το Σούπερ Καπ μαζί της, τότε. Και πιο πριν, στην Ιταλία, πήρε δύο πρωταθλήματα με τη Γιούβε (της αφαιρέθηκαν λόγω Calciopoli) κι άλλα τρία (και δύο ακόμη Σούπερ Καπ) με την Ίντερ!

Είναι ένας… μαγνήτης για τις κούπες. Στη Μπαρτσελόνα, όπου πήγε μετά την Ίντερ, πήρε πρωτάθλημα, δύο Σούπερ Καπ, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα παγκόσμιο συλλόγων. Κι όταν, μετά τη Μίλαν πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν… τα “έσπασε” κανονικά. Σε  180 παιχνίδια μαζί της,  σκόραρε… 156 γκολ! Είχε και 61 ασίστ! Ασύλληπτα νούμερα. Όπως και οι 12 τίτλοι που πήρε μαζί της! Τέσσερα σερί πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 3 Σούπερ Καπ…

Κι όμως! Δεν έχει χαρεί ποτέ το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η λίστα δεν έχει τελειωμό εδώ, όμως. Στην Αγγλία, με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δεν πήρε πρωτάθλημα. Σε μιάμιση σεζόν, ωστόσο, σήκωσε Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το Λιγκ Καπ κι ένα Community Shield (το αγγλικό “Σούπερ Καπ”) επίσης. Το “διάλειμμα” του MLS του έκανε καλό, το 2018-19. Το εφετινό “Σκουντέτο” είναι, εν ολίγοις, ο 33ος τίτλος στην καριέρα του. Αριθμός που τον βάζει στη σχετική κορυφαία 10αδα του κόσμου -όπου δεσπόζει ο Ντάνι Άλβες των… 46 τροπαίων (με συλλόγους, αλλά και Εθνική Βραζιλίας)!

Σας λείπει κάτι στη σούμα; Ναι. Είναι απίστευτο. Αλλά είναι και αληθινό. Αν και έχει παίξει σε εφτά κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Ζλάταν δεν έχει ποτέ σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι να πούμε; Ίσως να είναι ένα κίνητρο αυτό για να… συνεχίσει δριμύτερος για μια ακόμη σεζόν σε top επίπεδο! Μακάρι κιόλας… Τέτοια φαινόμενα είναι που γράφουν ιστορία και κάνουν το ποδόσφαιρο πρώτης τάξης αφορμή για μυθικές ιστορίες!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ