Αντιδράσεις έχει φέρει η επικείμενη πώληση της Μίλαν.

Αντιδράσεις έχει φέρει η επικείμενη πώληση της Μίλαν με τους Άραβες να έχουν μπει στο στόχαστρο. Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς της Elliott και τους Άραβες του Investcorp προχωρούν ωστόσο υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.
Όπως αναφέρει το Calcio & Finanza, οι αντιδράσεις είναι από την μη κυβερνητική οργάνωση «Αμερικανοί για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μπαχρέιν».
«Οι Ιταλοί αγαπούν το ποδόσφαιρο. Γιατί, όμως, το αγαπάμε τόσο πολύ όλοι; Επειδή, ως άτομα και ως κοινότητα, βλέπουμε τους εαυτούς μας στις αξίες των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Το ποδόσφαιρο είναι ένωση, αδελφοσύνη, δεσμός, υγιής ανταγωνισμός, παραδόσεις, ιστορία, οικογενειακές ιστορίες. Γιατί λοιπόν πρέπει να καταστρέψουμε μια τόσο βαθιά και συγκινητική προσκόλληση με μια από τις πιο ανήθικες και ανέντιμες πρακτικές αυτού του αιώνα: Το sportwashing. Να προσπαθούν, δηλαδή, μέσω του ποδοσφαίρου να ξεπλύνουν τις σκοτεινές δραστηριότητές τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κρύβουν πραγματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα αυτής της πρακτικής, είναι η νίκη του Κατάρ ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής για διάφορες κατηγορίες, όπως η εκμετάλλευση και ο ύποπτος θάνατος μεταναστών εργατών κατά την κατασκευή των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το γεγονός».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ