Τσίρο Ιμόμπιλε: Ο… αεικίνητος “ακίνητος” των ρεκόρ! Ο αγαπημένος “Βασιλιάς Τσίρο”, ή και “Τσιρούτσο” των οπαδών της Λάτσιο γράφει ιστορία στο σύλλογο. Και είναι λαμπρή. Ισοφαρίζει ρεκόρ. Και δημιουργεί νέα. Είναι το πιο φωτεινό πρόσωπο μιας ομάδας που έχει 22 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα και την τελευταία 10ετία έχει πανηγυρίσει μόνο δυο Κύπελλα (το […]

Τσίρο Ιμόμπιλε: Ο… αεικίνητος “ακίνητος” των ρεκόρ! Ο αγαπημένος “Βασιλιάς Τσίρο”, ή και “Τσιρούτσο” των οπαδών της Λάτσιο γράφει ιστορία στο σύλλογο. Και είναι λαμπρή. Ισοφαρίζει ρεκόρ. Και δημιουργεί νέα. Είναι το πιο φωτεινό πρόσωπο μιας ομάδας που έχει 22 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα και την τελευταία 10ετία έχει πανηγυρίσει μόνο δυο Κύπελλα (το 2013 και το 2019) κι ένα Σούπερ Καπ, το 2019, επίσης.

Ο Τσίρο έγινε, στο ματς με την Ίντερ ο μοναδικός παίκτης, μαζί με τον Σαλάχ και τον Λεβαντόφσκι που έχουν βάλει τουλάχιστον 15 γκολ ήδη σ’ ένα από τα Big5 πρωταθλήματα της ηπείρου μας. Ο Σαλάχ έχει 16 στην Πρέμιερ (και 23 συνολικά μέχρι στιγμής). Και ο ασύλληπτος Πολωνός έχει 20 στην Μπουντεσλίγκα και συνολικά 29 ως τώρα με τη Μπάγερν.

Σάλαχ και Λεβαντόφσκι, όμως, δεν έχουν, ε, χμμμ, ακριβώς και ίδιους συμπαίκτες με τον Τσίρο. Και οι ομάδες τους πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους. Ενώ η Λάτσιο, 8η στη βαθμολογία της Serie Α, με 32 βαθμούς σε 21 ματς, απλώς σώζει τη χρονιά. Κι αν καμαρώνει για κάτι είναι η 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (πίσω από Ίντερ, Μίλαν, Αταλάντα) με 43 γκολ. Πάνω από το 1/3 απ’ αυτά -συν δύο ασίστ- τα έχει πετύχει ο αεικίνητος… “ακίνητος” Τσίρο. Διότι αυτό σημαίνει Immobile. “Ακίνητος”.


Ένα αταίριαστο επώνυμο για έναν μεγάλο σκόρερ

Το επώνυμο είναι τελείως αταίριαστο για έναν παίκτη που, όπως όλα δείχνουν, θα βγει για έκτη συνεχή σεζόν πρώτος σκόρερ της Λάτσιο. Και θα καταρρίψει έτσι το ρεκόρ του εμβληματικού Σίλβιο Πιόλα, αρχισκόρερ όλων των εποχών και για τη Serie A. Ο Πιόλα, την περίοδο 1934-1943 το είχε καταφέρει 5 σερί φορές, όπως και ο Τζιουζέπε Σινιόρι, την περίοδο 1992-1997.

Όμως ο Τσίρο, εκτός απ’ αυτό το ρεκόρ που ετοιμάζεται να καταρρίψει έχει ήδη πετύχει ένα άλλο, που δύσκολα θα το χάσει. Είναι ήδη ο αρχισκόρερ της ομάδας όλων των εποχών. Πέρυσι το Μάιο, στο 1-0 επί της Πάρμα έφτασε τα 150 γκολ στο πρωτάθλημα. Ξεπέρασε έτσι τον Πιόλα (149). Και στις 4 Νοεμβρίου πέρυσι, στο 2-2- με τη Μαρσέιγ για το Europa, ο “Τσιρούτσο” πέτυχε το, συνολικά, 160ο γκολ του για τους “λατσιάλι”. Ξεπέρασε τον Πιόλα και ως προς αυτό.

Οι 8 ομάδες του Τσίρο, πριν βρει “λιμάνι”…

Εφέτος, ο… σίγουρα “μόμπιλε” Ιμόμπιλε έχει πετύχει συνολικά 18 γκολ σε 23 ματς. Σε συνολικά 242 αγώνες  με την ομάδα έχει φτάσει τα 168 γκολ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τελειώσει τη σεζόν με αρκετά περισσότερα. Και θα εδραιώσει μια επίδοση που τον βάζει ως πρώτο στο πάνθεον της ομάδας.

Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρόυ του 1990 και στα 18 του βρέθηκε από τη Νέων της Σορέντο, στη Γιούβε, έναντι 80.000 ευρώ. Με τη μεγάλη ομάδα της Βέκια Σινιόρα έκανε ντεμπούτο στα 19 του. Αντικατέστησε τον Αλεσάντρο ντε Πιέρο, στο 89′ του αγώνα με τη Μπολόνια (4-1), στις 14 Μαρτίου του 2009. Ακολούθησαν δανεισμοί του στη Σιένα, τη Γκροσέτο και την Πεσκάρα. Με την τελευταία, κερδίζει την άνοδο στη Serie Α μετά από 19 χρόνια!

Η Τζένοα αγόρασε τα μισά δικαιώματά του από τη Γιούβε, το Γενάρη του ’12, για 4.000.000 ευρώ. Αλλά τον Ιούλιο του 2013, η Γιουβέντους εξαγόρασε το μερίδιο της Τζένοα, για 2.750.000 ευρώ και, αμέσως, με το ίδιο ποσό τον έδωσε στην Τορίνο, με τη μορφή συνιδιοκτησίας και πάλι.

Αρχισκόρερ στο πρωτάθλημα με την Τορίνο!

Με την Τορίνο, ο Τσίρο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 22 γκολ, κάτι που μόνο ο Φραντσέσκο Γκρατσιάνι είχε πετύχει με την ομάδα, το μακρινό 1976-77. Και τον Ιούνιο του 2014, ο Ιμόμπιλε απαλλάσεται επιτέλους από το καθεστώς συνιδιοκτησίας που του δυσκόλευε τη ζωή. Η Τορίνο αγοράζει τα δικαιώματά του από τη Γιούβε, για 8.000.000 ευρώ και για σχεδόν 18.000.000 τον πουλά στη Ντόρτμουντ.

Στην Μπουντσελίγκα δεν τα πάει καλά. Δίνεται δανεικός στη Σεβίλλη, αλλά επίσης δεν εντυπωσιάζει. Και το Γενάρη επιστρέφει δανεικός στην Τορίνο ως το τέλος της σεζόν 2015-16. Ένα τέλος που θα αποτελούσε, επιτέλους, τη νέα αρχή για τον ποδοσφαιριστή. Τον Ιούλιο του 2016 υπογράφει στη Λάτσιο για 9.500.000 ευρώ. Ο ίδιος βρίσκει το ποδοσφαιρικό λιμάνι που αναζητούσε σ’ όλη του την καριέρα.
‘Εχει ήδη αναδειχθει πρώτος σκόρερ της Serie A δύο φορές μαζί της. Τα 36 γκολ του, το 2019-20 αποτελούν τα περισσότερα στην ιστορία για παίκτη της Λάτσιο σε μια σεζόν. Πρόσφατα ανανέωσε με την ομάδα ως το 2025.

Η Εθνική Ιταλίας, βρίσκει επίσης μια αξιόπιστη λύση μπροστά (15 γκολ σε 54 εμφανίσεις). Και η Λάτσιο έναν σκόρερ ολκής που συχνά την “ξελασπώνει”. Και, σε κάθε περίπτωση αποτελεί πια σημείο αναφοράς και τον καλύτερο -για να μην πούμε μοναδικό, υπερβολή είναι- λόγο να την παρακολουθήσει κανείς. Ζωντανά ή από την τηλεόραση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λάτσιο

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ