Ο 22χρονος χαφ είναι δηλωμένος οπαδός των "ροσσονέρι". Αλλά... δεν παίζει γι' αυτό βασικός στην ομάδα. Ο Πιόλι βλέπει στον Σάντρο έναν ηγέτη που μπορεί να κάνει πολλά στο γήπεδο. Και ο ίδιος είναι έτοιμος να πανηγυρίσει... διπλά, ως παίκτης και οπαδός, τον πρώτο του μεγάλο τίτλο!

Τονάλι: Από… “αρρωστάκι” της Μίλαν, ηγέτης της! Ούτε… στα Μίκ Μάου, που θα ‘λεγε και μια ψυχή, δε γίνονται πράγματα όπως αυτό στο ματς της Βερόνα με τη Μίλαν. Οι “ροσσονέρι” ήθελαν όσο τίποτε το “διπλό” για να ξαναπεράσουν πρώτοι στη βαθμολογία της Serie Α. Αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 38′. Και τότε, μίλησε ο Σάντρο. Με δύο γκολ του Τονάλι, η Μίλαν γύρισε το ματς και έφυγε νικήτρια με 1-3 από το Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι.

Οι περισσότεροι επισήμαναν το γεγονός ότι δύο κρίσιμα γκολ στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος είναι ο ιδανικός τρόπος για έναν ποδοσφαιριστή να κλείσει τα 22του χρόνια. Για τον Τονάλι, ωστόσο, το σημαδιακό του σκοράρισμα ανήμερα των γενεθλίων του είχε και μια άλλη σημασία. Διότι δε σκόραρε τόσο ως παίκτης της Μίλαν, όσο ως… οπαδός της.

Μίλαν από μικρό παιδί -και το ειπε ανοιχτά

Ο Σάντρο είδε το φως της ζωής στο πανέμορφο Λόντι, με την πλούσια ιστορία και τα σπουδαία ιστορικά αξιοθέατα. Περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο, το Λόντι είναι, ποδοσφαιρικά… προσκολημμένο σε Μίλαν και Ίντερ. Άντε κάποιοι, λόγω συναισθήματος κυρίως, να υποστηρίζουν και τη Μπρέσια. Από εκεί ξεκίνησε ποδοσφαιρικά ο Τονάλι. Αλλά η καρδιά του ήταν πάντα “κοκκινόμαυρη”.

Το ταλέντο του ήταν φανερό από πολύ μικρή ηλικία στις Ακαδημίες της Μπρέσια, όπου πήγε 12 χρονών και έπαιξε μαζί της επαγγελματικά από τα 17 του. Ένας μέσος δυναμικός, τεχνίτης, με αντίληψη του γηπέδου, εξαιρετικός στα στημένα και σπουδαίος πασέρ, ο Τονάλι έδειξε από νωρίς ότι είναι ένας κλασικός “regista”. Ένας κεντρικός χαφ που αποτελεί τον ομφάλιο λώρο άμυνας-επίθεσης.

Όσο ήταν στη Μπρέσια, ο Τύπος έγραφε για τον “νέο Πίρλο” -αν και ο ίδιος λέει ότι πρότυπά του είναι ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Λούκα Μόντριτς. Και πίσω στον Σεπτέμβριο του 2020, ήταν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Αλλά, δήλωσε ανοιχτά τότε ότι η Μίλαν είναι η ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί. Και, έτσι, ο δανεισμός του στους “ροσονέρι” ήταν, περίπου, μονόδρομος. Όπως, μονόδρομος ήταν και ένα χρόνο αργότερα η αγορά του, πέρυσι τον Ιούλιο.

Πιόλι: Για μένα μοιάζει με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι

Και λέμε μονόδρομος διότι ο Στέφανο Πιόλι δεν είναι από τους προπονητές που θα έδιναν χρόνο συμμετοχής σ’ έναν 20χρονο, όταν πήγε δανεικός, χαφ με τόσο νευραλγικό ρόλο στο γήπεδο, απλώς και μόνο επειδή είναι… αρρωστάκι με την ομάδα. Ο Πιόλι είδε στον Τονάλι τέτοια στοιχεία ώστε στην πρώτη σεζόν του συμπλήρωσε πάνω από 2.000 λεπτά συμμετοχής με τη Μίλαν σε 37 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Και εφέτος, ως μέλος της ομάδας και επίσημα, ο Σάντρο έχει γράψει ως τώρα πάνω από 3.000 λεπτά σε 43 συμμετοχές. Από πέρυσι το Δεκέμβριο, ειδικά στο πρωτάθλημα, μετράει 13 90λεπτα και ο Πιόλι μίλησε προσωπικά για εκείνον μετά και τα 2 γκολ του κατά της Βερόνα: “Μου είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του “Γκατούζο”. Αλλά αν έπρεπε να πω εγώ σε ποιον μοιάζει, θα έλεγα στον Ντανιέλε ντε Ρόσι, ήταν τα λόγια του.

Ανεκτίμητες οι στιγμές που ζει με τη Μίλαν…

Η σύγκριση και μόνο με τον θρυλικό “regista”- σύμβολο της Ρόμα, με τις 117 διεθνείς εμφανίσεις και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην τροπαιοθήκη του, λέει πολλά για την πίστη του Πιόλι στις ικανότητες και το μέλλον που βλέπει στον Σάντρο. Αγαπημένος, φυσικά -και για… ευνόητους λόγους, πέρα από την αγωνιστική του προσφορά- της κερκίδας, ο Σάντρο πάει φουλ εφέτος για τον πρώτο του μεγάλο τίτλο.

Και αυτόν θα τον πανηγυρίσει διπλά: ως παίκτης, αλλά και οπαδός της ομάδας. Έχει κάνει το όνειρό του αληθινό. Είναι διεθνής 8 φορές ήδη. Είναι και παίκτης του συλλόγου που αγαπά. Και όχι οποιοσδήποτε παίκτης, αλλά, στα 22 του και πρωταγωνιστής, σε πολλά ματς και ηγέτης της. Κόστισε στη Μίλαν περί τα 25.000.000 συνολικά -με τα μπόνους. Αλλά η αξία του είναι ήδη στα 40.000.000 κι αυτά που ζει πλέον με την… “καψούρα” του, ανεκτίμητα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ