Το σίριαλ με την ανανέωση ή όχι του Λορέντσο στη Νάπολι κράτησε καιρό. Δεν είχε αίσιο τέλος -αν μ' αυτό εννοούμε την παραμονή του. Σιγά σιγά όμως αποκαλύπτονται και οι αιτίες για την αδιάλλακτη στάση και των δύο πλευρών...

Το “αντίο” του Ινσίνιε έχει… ονοματεπώνυμο! Ο Λορέντσο είναι ένας εμβληματικός παίκτης για τη Νάπολι. Στα 15 του, το 2006, τον αγόρασε για… 1.500 ευρώ από την Ολίμπια Σαντ’ Αρπίνο. Στην πρώτη ομάδα από το Σεπτέμβριο του 2012, στα 21 του, ο Ινσίνιε έχει δώσει ως τώρα 426 ματς με τη φανέλα της. Και ο απολογισμός του είναι, μέχρι στιγμής, 118 γκολ και 92 ασίστ! Με άλλα λόγια, έχει συμμετοχή σε κάποιο γκολ της Νάπολι κάθε δύο παιχνίδια!

Είναι ο τρίτος σκόρερ της ιστορίας της, πάνω από Ντιέγκο Μαραντόνα, Καρέκα, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Έντισον Καβάνι και πίσω μόνο από τον Ντρις Μέρτενς και τον Μάρεκ Χάμσικ. Και τον τελευταίο (121 γκολ) μπορεί να τον ξεπεράσει μέχρι το καλοκαίρι που μαζεύει τα πράγματά του και πετάει για την Τορόντο και το MLS. Έχει τώρα 9 γκολ και 7 ασίστ σε 27 συμμετοχές, άλλωστε. Είναι ένα τέλος μάλλον πικρό σε μια σχέση ποδοσφαιρικής ζωής.

Δυστυχώς, είναι και ένα τέλος που, σύμφωνα με τη La Repubblica έρχεται περίπου αναπόφευκτα. Κι αυτό επειδή ο Ινσίνιε, αρχηγός της ομάδας από το 2019, μάλλον υπερέβη τα εσκαμμένα πέρυσι το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Ινσίνιε πίεσε πολύ, τότε, τον Αουρέλιο ντε Λαουρέντις σ’ ένα ζήτημα για το οποίο, φυσικά και του πέφτει λόγος. Όχι όμως και ο τελευταίος.

Ήθελε να μείνει -σώνει και ντε- ο Γκατούζο στον πάγκο

Το ζήτημα ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο. Και η “απαίτηση” του Ινσίνιε ήταν να παραμείνει στον πάγκο της Νάπολι. Ο ντε Λαουρέντις, όμως, είχε πάρει την απόφασή του μετά την αποτυχία της ομάδας να κερδίσει την πρόκρισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λορέντσο συζήτησε με τον ιδιοκτήτη το θέμα, αλλά η διάσταση απόψεων ήταν αγεφύρωτη. Ο Ινσίνιε, που με τον Γκατούζο είχε μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά, με 19 γκολ και 11 ασίστ σε 48 ματς, είχε να προβάλει και κάτι άλλο. Ότι και τα αποδυτήρια ήταν στο πλάι του προπονητή.

Όμως ένας πρόεδρος που θέλει το κάτι παραπάνω για την ομάδα του, δεν μπορεί να πειστεί εύκολα από τέτοια επιχειρήματα. Άλλωστε, εκ των πραγμάτων, η επιλογή, τελικά, του Λουτσιάνο Σπαλέτι, τον ντε Λαουρέντις δικαιώνει, όχι τον Ινσίνιε. Παρότι πλέον η ομάδα δεν παίζει “για” τον Ινσίνιε, αλλά (και) με εκείνον, είναι αυτή τη στιγμή 2η στον πίνακα με 63 βαθμούς σε 30 ματς (60 έχει η 3η Ίντερ σε 29 ματς και 66 η Μίλαν, σε 30). Πρέπει να “αυτοκτονήσει” για να χάσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γυαλί ράγισε τότε, αλλά η πορεία των πραγμάτων ήταν τέτοια που ο ντε Λαουρέντις δεν είχε κανένα λόγο να μετανιώσει. Έκανε μια προσφορά στον Ινσίνιε που ήξερε ότι δύσκολα θα τη δεχθεί. Και έμεινε αμετακίνητος σ’ αυτήν. Η Τορόντο πρόσφερε στον παίκτη περί τα 5.000.000 ευρώ το χρόνο -με κλεισμένα, το ερχόμενο καλοκαίρι, τα 31 του. Και η Νάπολι του πρόσφερε 2.000.000. Δεν είναι ευχάριστο συναισθηματικά το διαζύγιο. Αλλά… οικονομικά τουλάχιστον, ο Λορέντσο μπορεί να νοιώθει μια χαρά. Και… μακριά απ’ τον Σπαλέτι, πια. (Αυτό, πού το βάζετε, πάλι;)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ