Το παιδί-θαύμα του Ζοζέ ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα! Το όνομά του είναι Φέλιξ Αφένα-Γκιάν. Έχει τον Μουρίνιο ως θεό και… έρχεται! Κι όταν λέμε έρχεται, εννοούμε με φόρα! Στο Τζένοα-Ρόμα, την περασμένη Κυριακή, το ματς ήταν στο 0-0 στο 75ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, του Αντρέϊ Σεβτσένκο είχαν θυμηθεί ότι το… κατενάτσιο κατάγεται από την Ιταλία. […]

Το παιδί-θαύμα του Ζοζέ ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα! Το όνομά του είναι Φέλιξ Αφένα-Γκιάν. Έχει τον Μουρίνιο ως θεό και… έρχεται! Κι όταν λέμε έρχεται, εννοούμε με φόρα!

Στο Τζένοα-Ρόμα, την περασμένη Κυριακή, το ματς ήταν στο 0-0 στο 75ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι, του Αντρέϊ Σεβτσένκο είχαν θυμηθεί ότι το… κατενάτσιο κατάγεται από την Ιταλία. Και η άμυνά τους έμοιαζε αδιαπέραστη.

Ο Ζοζέ το σκέφτηκε λιγάκι και… το έκανε. Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έριχνε ως λύση για τη θέση του μεσοεπιθετικού κάποιον από τους Κάρλες Πέρεθ, Νικολό Τζανιόλο ή Μπόρχα Μαγιοράλ. Όμως ο Μουρίνιο έχει κάποιο λόγο που ονομάζεται special. Η… special επιλογή του ήταν o ούτε 19χρονος ακόμη Φέλιξ Αφένα-Γκιάν.

Χρειάστηκαν 19 λεπτά για να μείνουν όλοι άφωνοι!

Πολλοί απόρησαν πώς θα μπορούσε ένα μικρό παιδί με πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα εφέτος, να αλλάξει τη ροή του ματς μέσα σε 15 λεπτά. Άντε, 20 με τις καθυστερήσεις. Τελικά χρειάστηκαν 19 λεπτά για να απορήσουν… με αυτό που είδαν! Τον Γκανέζο να κάνει το 0-1 στο 82′ και το 0-2 στο 94′. Με ένα απίθανο γκολ, κιόλας.

Μετά το πρώτο του τέρμα , ο Φέλιξ έτρεξε σαν τρελός προς τον πάγκο της Ρόμα για να αγκαλιάσει τον Μουρίνιο. Δικαίως. Η ευκαιρία που του έδωσε τον έβαλε στο “χάρτη” με τη μία. Το χάρτη των στατιστικών τουλάχιστον. Σε λιγότερο από δύο μήνες, ο Γκιάν γίνεται 19 χρονών. Αλλά ποδοσφαιρικά, είναι 18. Είναι γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου του 2003.

Και έτσι, έγινε στο ματς αυτό ο πρώτος γεννημένος το 2003 που σκοράρει στην Serie A. Επίσης ο νεαρότερος παίκτης της Ρόμα που πετυχαίνει δύο γκολ από τότε που ισχύουν οι 3 βαθμοί για τη νίκη. Και ο πιο νεαρός παίκτης που βάζει δύο γκολ σε ματς των Big5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Not bad, ε;

Και για όλα “φταίει” ο Ζοζέ! «Θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων, θα σε κάνω περήφανο» είχε γράψει ο Φέλιξ μετά τα πρώτα επίσημα λεπτά που του έδωσε ο Μουρίνιο στο ματς με την Κάλιαρι.

Σχέση πατέρα – γιού και δώρο… παπούτσια

Και η σχέση τους είναι πατέρα-γιου. Του έχει εμφυσήσει τέτοιον επαγγελματισμό ώστε ο πιτσιρικάς αρνήθηκε τη κλήση στην Εθνική του, προκειμένου να μη χάσει προπονήσεις.

Όπως πολλά παιδιά από την πατρίδα του, ο Φέλιξ δεν έχει να θυμηθεί και πολλά καλά από τα παιδικά του χρόνια. Το καλύτερο που του είχε συμβεί, μέχρι τον Ζοζέ, ήταν η “ανακάλυψή” του από τον Μόργκαν ντε Σάνκτις που επέμενε να δοθούν τα 200.000 ευρώ για να υπογράψει στη Ρώμη.

Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι, στη Ρόμα, με 200.000 ευρώ συν… 800 ακόμη. Τόσα έδωσε ο Μουρίνιο για να του αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια που άρεσαν στον παίκτη, αλλά ήταν πολύ ακριβά. Ο Ζοζέ του τα είχε υποσχεθεί μετά το πρώτο του σκοράρισμα. Χμμμ. Μήπως έπρεπε να του πάρει δύο ζευγάρια, λοιπόν;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ