Το "μάτι" του Ζοζέ Μουρίνιο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά σωστό. Ο Άγγλος επιθετικός είναι εφέτος η αιχμή του δόρατος για την επίθεση της Ρόμα και ο πιο αποτελεσματικός της σκόρερ. Με αριθμούς που ξεπερνούν τη Serie Α και, αυτή τη στιγμή, τον έχουν "βασιλιά"!

Τάμι Έιμπραχαμ: Ο Άγγλος “βασιλιάς” των γκολ! Στις 2 Οκτωβρίου του 1997, στο Κάμπεργουελ της Αγγλίας βλέπει για πρώτη φορά το φως της ημέρας ο -κρατηθείτε: Κέβιν Ογκχενετέγκα Ταμαραέμι Μπακούμο Έιμπραχαμ. Για καλή τύχη όλων μας αφαιρεί μπόλικα βαγόνα απ’ αυτό το σιδηρόδρομο και κάνει το όνομά του Τάμι Έιμπραχαμ -σκέτο. Και μ’ αυτό το όνομα ξεχωρίζει από τις Ακαδημίες της Τσέλσι, στο Κόμπαμ. Με τις ομάδες νέων της Τσέλσι ο Έιμπραχαμ σκοράρει συνολικά 74 γκολ σε 98 ματς (!) και φτάνει στη μεγάλη ομάδα από τη σεζόν 2015-16 ήδη.

Με τη φανέλα της, ωστόσο, παίζει μόλις σε 2 ματς στην Πρέμιερ και μετά πηγαίνει δανεικός στη Μπρίστολ. Στην Τσάμπιονσιπ βγάζει μάτια. Πετυχαίνει 23 γκολ σε 41 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κι άλλα 3 σε 7 ακόμη εμφανίσεις στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Φυσικά, τον ψηφίζουν Παίκτη της Χρονιάς στην ομάδα που, εξαιτίας του γλιτώνει τον υποβιβασμό. Η Τσέλσι τον δανείζει, στη συνέχεια, στη Σουόνσι που παίζει το 2017-18 στην Πρέμιερ. Δεν είναι το ίδιο καλός. Βάζει μόλις 5 γκολ σε 31 παιχνίδια και η Σουόνσι χάνει την κατηγορία την τελευταία αγωνιστική.

Το χαμένο πέναλτι στον τελικό του UEFA Super Cup

Με την Άστον Βίλα, ξανά στην Τσάμπιονσιπ και πάντοτε ως δανεικός, ο Έιμπραχαμ, λάμπει και πάλι, τη σεζόν 2018-19. Βάζει 25 γκολ κι έχει 3 ασίστ σε 37 ματς και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανόδου της ομάδας στην Πρέμιερ.
Στην Τσέλσι, ξανά, κάνει μια καλή σεζόν, που, όμως, έχει ως πρώτο της highlight για εκείνον, το άστοχό του πέναλτι στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με τη Λίβερπουλ. Αν και είναι ο Τάμι που κερδίζει το πέναλτι για το 2-2 στην παράταση, στο Twitter επικρατεί χαμούλης επειδή χάνει το 10ο δικό του…

Είναι κάτι που δεν τον επηρρεάζει. Κλείνει τη σεζόν με συνολικά 18 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά την επόμενη, το 2020-21 δεν παίρνει πολλές ευκαιρίες. Παίζει, συνολικά, για μόλις 1533 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. Βάζει 12 γκολ κι έχει 6 ασίστ, αλλά δε βλέπει να έχει και πολύ μέλλον στην ομάδα. Άλλωστε, στο Στάμφορντ Μπριτζ είναι ξανά και ο Ρομέλου Λουκάκου. Και τότε “πέφτει” το τηλεφώνημα από τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Πιο αποτελεσματικος Άγγλος επιθετικός στα Big 5 πρωταθλήματα!

Σύμφωνα με τις φήμες, ο Πορτογάλος τεχνικός του λέει, απλά: “Θες να μείνεις εκεί, στο βροχερό Λονδίνο, ή να χαρείς και λίγο ήλιο”; Ο Τάμι… θέλει ήλιο. Η μεταγραφή του στη Ρόμα κοστίζει 40.000.000 ευρώ, με την Τσέλσι να κρατάει το δικαίωμα να τον πάρει πίσω μετά από μια διετία, αλλά για 80.000.000 ευρώ. Με τον Μουρίνιο, ο Έιμπραχαμ δείχνει εφέτος να φτάνει στην ποδοσφαιρική του ωριμότητα. Είναι ο βασικός της κυνηγός, μακράν ο πρώτος σκόρερ της και αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Στο πρωτάθλημα, ο Τάμι έχει ως τώρα 11 γκολ και 3 ασίστ σε 24 παιχνίδια. Κι έχει βάλει κι άλλα 6 γκολ στην Κόνφερενς κι ένα ακόμη (συν μία ασίστ) στο Κύπελλο Ιταλίας. Τις προάλλες, στο ματς με τη Σασουόλο ήταν εύστοχος από τη βούλα του πέναλτι. Και μ’ αυτό το 11ο του γκολ κάνει ένα ρεκόρ: Είναι ο πιο αποτελεσματικός Άγγλος επιθετικός όχι μόνο στη Σέριε Α, αλλά… και στην Πρέμιερ. Για την ακρίβεια, σε όλα τα Big 5 πρωταθλήματα.

Μάλιστα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που είναι 2ος με 10 γκολ, φτάνει σ’ αυτόν τον αριθμό χάρη στο χατ-τρικ του το περασμένο Σάββατο, απέναντι στη Νόριτς. Πίσω και από τον Στέρλινγκ είναι οι Τζέιμι Βάρντι με 9 γκολ, Έμιλ Σμιθ Ρόου με 8, Μπουκαγιό Σάκα και Φιλ Φόντεν με 6, Χάρι Κέιν, Όλι Γουότκινς, Τζέικομπ Ράμσεϊ και Μέισον Γκρίνγουντ με 5, Μάρκους Ράσφορντ και Ντάνι Ινγκς με 4, Κάλβερτ Λιούιν με 3 και Τζέιντον Σάντσο με 2 γκολ. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Έιμπραχαμ δε δικαιώνει, απλώς, τον Μουρίνιο, αλλά βλέπει ξανά ανοιχτή και την πόρτα της Εθνικής. Το “μάτι” του Ζοζέ, έπεσε μέσα -και- στην περίπτωσή του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ