Η αξία του Γερμανού αμυντικού ανέβηκε κατά 25 φορές στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Αταλάντα! Αποτέλεσμα; Η φανέλα της Ίντερ και, βέβαια, η Εθνική Γερμανίας!

Ρόμπιν Γκόσενς: Ούτε… κρυπτονόμισμα να ήταν! Μέσα σε 4,5 σεζόν -με την τρέχουσα, μάλιστα, ούτε “μισή”, λόγω τραυματισμού, ο Γερμανός αμυντικός πολλαπλασίασε την αξία του κατά… 25 φορές! Είναι επίδοση που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο και θυμίζει τις τρελές αποδόσεις του bitcoin, του ethereum κ.λπ. Όμως, ο Γκόσενς δεν είναι κρυπτο-νόμισμα. Είναι ολοφάνερα… λίρα εκατό!

Μ’ αυτά που έδειξε ο Γερμανός στην Αταλάντα, το ότι αποκτήθηκε με μόλις 1.170.000 ευρώ από τη Χέρακλες και η Ίντερ έφτασε τώρα να προσφέρει 25.000.000 για την απόκτησή του, δε μοιάζει κάτι παρανοϊκό. Αυτό που, εκ των υστέρων, μοιάζει τουλάχιστον “κουφό”, είναι άλλο. Ο Γκόσενς θα κλείσει τον Ιούλιο τα 28 του. Κατά κάποιο μυστήριο τρόπο, όμως, “κατάφερε” και μέχρι τα κλεισμένα 23 του να μην έχει τραβήξει κανένα προβολέα επάνω του. Ήταν άφαντος!

Από το 2015 ως σήμερα ανέβασε την αξία του κατά… 125 φορές!

Μέχρι σήμερα, που η Ίντερ τον αποκτά δανεικό με υποχρέωση αγοράς, ο Γερμανός αριστερός μπακ είχε τζιράρει στη ζωή του ούτε 1.400.000 ευρώ. Το 1.170.000 το έδωσε, όπως είπαμε, η Αταλάντα για να τον πάρει από την Ολλανδία. Η Χέρακλες, ωστόσο τον είχε αποκτήσει με… 200.000, μόλις, από τη Φίτεσε. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, δηλαδή, έχει ανεβάσει την αξία του κατά 125 φορές! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δεν είναι όμως ανεξήγητο.

Μετά από μια μικρή περιπλάνηση σε δυο τρεις τοπικούς συλλόγους και μια δοκιμή στις Ακαδημίες της Ντόρτμουντ που ο ίδιος έχει περιγράψει ως “φιάσκο”, ο Γκόσενς κατέληξε στα 18 του στη Φίτεσε. Έμεινε δανεικός ενάμιση χρόνο στη Ντόρντρεχτ και από κεί, τον Ιούνιο του 2015 πήγε στη Χέρακλες.

Δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο στο βιογραφικό του. Είχε “γεμάτες” σεζόν, αλλά τα 8 γκολ σε 123 συμμετοχές με τις δύο ομάδες δεν είναι κάνα εντυπωσιακό στατιστικό. Τι είδε ο δαιμόνιος Γκασπερίνι και προχώρησε στη μεταγραφή του τον Ιούλιο του ’17 στην Αταλάντα κανείς δεν ξέρει. Ότι έπεσε μέσα, όμως, είναι βέβαιο! Από τότε ως σήμερα, ο Γερμανός όχι απλώς κάλυψε υπερεπαρκώς το αριστερό άκρο της άμυνας των Ιταλών. Αλλά έχει πετύχει ως τώρα και, συνολικά, 29 γκολ! (Τα 25 απ’ αυτά, εδώ:)

Οι δύο χρονιές που θύμισαν… μεσοεπιθετικό και όχι πλάγιο μπακ

Ειδικά το 2020-21, αλλά και την προηγούμενη σεζόν, είχε ποσοστά ενός καλού μεσοεπιθετικού και όχι ενός αριστερού μπακ. Πρόπερσι, σε 44 συνολικά συμμετοχές βρήκε δίχτυα 12 φορές (32 – 11 στο πρωτάθλημα!). Και το 2019-20 σκόραρε 10 φορές σε 42 εμφανίσεις (34 – 9 στο πρωτάθλημα!) Ακόμη κι εφέτος που έχει δώσει μόλις 8 παιχνίδια συνολικά και πάλι έχει βάλει ένα γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με άλλα 3 που έχει από το 2018-19, κάνει ρεκόρ 4ετίας για αμυντικό στα τα Big5 πρωταθλήματα -ο Σέρχιο Ράμος έχει 20, στο ίδιο διάστημα.

Το καλύτερο σχετικά με τον Γκόσεν είναι ότι στις δύο “μαγικές” χρονιές του, που οδήγησαν και στην πρώτη κλήση του στην Εθνική, στις 25 Αυγούστου του 2020, είναι ότι τα 22 γκολ του συνοδεύτηκαν και από 16 ασίστ! Συνολικά στα χρόνια του στην Αταλάντα, εκτός από 29 γκολ έχει και 21 ασίστ. Με άλλα λόγια ήταν ένας πλάγιος μπακ που είχε συμμετοχή συνολικά σε 40 γκολ για την Αταλάντα, σε Ιταλία και Ευρώπη!

Και με τη Γερμανία, σε μόλις 13 συμμετοχές έχει προλάβει να σκοράρει 2 γκολ (το ένα κατά της Πορτογαλίας στο περσινό EURO) και να μοιράσει κι άλλα δύο (η μια και πάλι σ’ αυτό το ματς -vid). Γενικά, οι εμφανίσεις του στη διοργάνωση ανέβασαν πολύ τις μετοχές του. Αλλά η απορία παραμένει. Τι… μάτι έχει αυτός ο άτιμος ο Γκασπερίνι;

Πόσο “γατόνι” είναι, τελικά, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι;

Διότι δεν είναι ότι ανακάλυψε το 2017 ένα ταλεντάκι από μια Ακαδημία. Κλεισμένα 23 ήταν τότε ο Γκόσενς. Ούτε “έτοιμος” για μεγάλα πράγματα ήταν. Δεν είχε ως τότε δείξει κάτι τέτοιο. Αλλά πριν φτάσει στα 28 του, έγινε στην Αταλάντα ένας ολοκληρωμένος φουλ-μπακ. Έκανε όνομα, έγινε διεθνής, έκανε και μεγάλη μεταγραφή. Το επιθετικό παιχνίδι που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του ο Ιταλός προπονητής, ασφαλώς και βοηθάει έναν παίκτη όπως ο Ρόμπιν Γκόσενς.

Αλλά μην το βλέπετε έτσι. Αντίστροφα πρέπει να το δείτε. Ο Γκασπερίνι είδε στον Γερμανό έναν ποδοφαιριστή ταιριαστό σε ό,τι είχε στο μυαλό του, όταν άλλοι δεν έβλεπαν τίποτε εκτός από έναν ψηλό, αλλά μέτριο αριστερό αμυντικό. Πήρε τον “μέτριο” και τον έκανε… κρυπτονόμισμα! Δεν έτυχε. Πέτυχε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αταλάντα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ