Το προσωπικό δράμα που έζησε πέρυσι το Σεπτέμβριο ο 20χρονος Πολωνός παραλίγο να του κοστίσει ακριβά. Όμως, με τη βοήθεια του συλλόγου και, προσωπικά, του Ζοζέ Μουρίνιο, που "τον πήρε απ' το χέρι", είναι πλέον έτοιμος για σπουδαία καριέρα...

Ρόμα: Ο Ζαλέφσκι άφησε τις… σνίφες και αρέσει! Στις 6 Μαΐου πέρυσι, ο Νίκολα Ζαλέφσκι ντεμπουτάρισε με την ομάδα της Ρώμης στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, για το Γιουρόπα Λιγκ. Μπήκε αλλαγή στον Πέδρο, στο 76′. Και στο 83′ έκανε τη σέντρα που έφερε το γκολ της (τιμητικής, απλώς) νίκης με 3-2, από το αυτογκόλ του Τέγιες. Τρεις μέρες αργότερα, στις 9 Μαΐου, ντεμπουτάρισε και στη Serie A, απέναντι στην Κροτόνε.

Γενικά, το μέλλον του Ζαλέφσκι, που είδε το φως της ζωής στις 23 Ιανουαρίου του 2002 στην Ιταλία, αλλά από Πολωνούς γονείς, φαινόταν λαμπρό. Με τον Μουρίνιο, πια, στον πάγκο, όλοι έλεγαν ότι ο μικρός θα γίνει 100% επαγγελματίας και η πρόοδός του θα ήταν μεγάλη. Αλλά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον διεθνή Πολωνό μέσο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Νίκολα χάνει τον πατέρα του, Κιρστόφ, που υπεραγαπά. Και, μέσα στη στενοχώρια του, μπλέκει και με κακές παρέες. Τον Οκτώβριο, ένας από τους ηλίθιους εκείνης της παρέας, το φτάνει σε άλλο επίπεδο. Ανεβάζει βίντεο με τον ίδιο και τον Ζαλέφσκι σε κακή κατάσταση και λεζάντα: “Προς τον Μουρίνιο: Απόψε θα σνιφάρουμε“.

Η στήριξη και το ειδικό ενδιαφέρον του Ζοζέ έπιασαν τόπο

Όπως ήταν λογικό και η ομάδα και ο Ζοζέ ζήτησαν εξηγήσεις από τον ούτε 20χρονο, ακόμη τότε, παίκτη. Και προφανώς κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε λόγος να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, ούτε να “τελειώσουν” ένα τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ο Νίκολα είχε ανάγκη από καθοδήγηση και στήριξη. Και τη βρήκε.

Ο σύλλογος ήταν στο πλάι του. Και ο Μουρίνιο επίσης. Ο “special one” έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ζαλέφσκι και… είχε τον special τρόπο του να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μετά από πολλή δουλειά στις προπονήσεις, ο Ζοζέ είπε στον μικρό ότι η ώρα να αφήσει οριστικά πίσω του τις… σνίφες και τις άλλες χαζομάρες και να δείξει την αξία του στο χορτάρι, έχει φτάσει.

Τον προορίζει για βασικό και… του το δείχνει!

Στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει δώσει στον Ζαλέφσκι πάνω από 465 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα. Και ήταν εξαιρετικά λεπτά για τον παίκτη. Πολύ καλός και στα επιθετικά και στα αμυντικά του καθήκοντα από την αριστερή πλευρά, ο Νίκολα βγάζει πολύ ταλέντο στο γήπεδο. Και συγχρόνως, βγάζει και ένα πάθος που αρέσει πολύ και στον Μουρίνιο και στην κερκίδα.

Ο special one τον προορίζει για βασικό από τη νέα σεζόν και τον έχει ήδη ενημερώσει ως προς αυτό. Αν και μέσος, κανονικά, ο Μουρίνιο έχει αναθέσει και καθήκοντα αριστερού μπακ στον Πολωνό και οι πληροφορίες που δημοσιεύουν τα ιταλικά Μέσα υποστηρίζουν ότι η Ρόμα δε θα κινηθεί μεταγραφικά για τη θέση αυτή. Ο Μουρίνιο είτε θα χωρέσει στην ομάδα και τον Ουρουγουανό Ματίας Βίνια και τον Ζαλέφσκι, είτε θα δώσει προβάδισμα στον μικρό. Το μέλλον είναι δικό του, τώρα που άφησε πίσω το -χαζό- παρελθόν…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ