Για τους Φλωρεντίνους, η πόλη τους δεν είναι απλώς η ομορφότερη και ωραιότερη στον κόσμο. Είναι η μοναδική στον κόσμο. Και, φυσικά, το ίδιο όμορφη είναι και η ομάδα τους.

Ρόκο: Ανιέλι θα λες και θα κλαις! (Ή θα γελάς -μέσα σου;) Η Φλωρεντία παίζει, όντως, να είναι η ομορφότερη -και ωραιότερη! Δεν είναι το ίδιο…- πόλη στον κόσμο. Αν πεις σε κάτοικό της αυτό το “παίζει”, θα σου… παίξει σφαλιάρα. Για τους Φλωρεντίνους, η πόλη τους δεν είναι απλώς η ομορφότερη και ωραιότερη στον κόσμο. Είναι η μοναδική στον κόσμο. Και, φυσικά, το ίδιο όμορφη είναι και η ομάδα τους.

Γράφει ο Στέλιος Μαρκάκης

Δεν υπάρχουν για τους τιφόζι των “βιόλα” αποδεκτές μεταγραφές από τη Φιορεντίνα προς κάποια ομάδα. Μόνο προς τη Φιορεντίνα. Κάθε άλλη διαδρομή -και ειδικά προς τη Γιουβέντους– συνιστά “προδοσία”. Τα λέγαμε και τις προάλλες. “Προδότης” ο Βλάχοβιτς. “Προδότης” ο Μπάτζιο. “Προδότες” ο Κουαδράδο, ο Μπερναρντέσκι, ο Νέτο, ο Κιέζα. Και πιο μεγάλοι “προδότες”, οι πρόεδροι που επιτρέπουν τέτοιες ιεροσυλίες! Τελευταίος, ο Κομίσο.

Γάτος με πέταλα, αλλά κι έναν κρυφό καημό…

Ο Ρόκο Κομίσο δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση. Είναι πραγματικά γάτος με πέταλα. Ο Καλαβρέζος βρέθηκε στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, στα 12 του χρόνια. Το 1961. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Columbia με πλήρη υποτροφία. Πολιτικός μηχανικός. Δούλεψε στην Pfizer, γύρισε στο Πανεπιστήμιο, πήρε Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δούλεψε ως μεγαλοστέλεχος σε δυο μεγάλες Τράπεζες. Και μετά ως γενικός δερβέναγας (CEO, CFO και ό,τι άλλο σε Chief) σ’ ένα καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο. Την Cablevision.

Για να μη σας ζαλίζουμε, πήρε την εταιρεία 25η το 1986 και την έφτασε 8η μέσα σ’ εννιά χρόνια. Μετά την πούλησε στην Time Warner για ένα σκασμό δολάρια. Και, αμέσως, το 1995, έφτιαξε τη δική του. Τη Mediacom. Που είναι τώρα 5η μεγαλύτερη καλωδιακή στις ΗΠΑ. Είπαμε. Γάτος με πέταλα. Και δεν έφτασε εδώ που είναι για να δώσει σήμερα και μεγάλη σημασία στο κράξιμο των φανατικών της Φιορεντίνα.

Άλλος είναι ο καημός του. Και είναι επίσης βασικός λόγος για τον οποίο τα “ακούει” τώρα, ακόμη κι αν όλοι ήξεραν ότι ο Βλάχοβιτς ήθελε να φύγει πιο πολύ κι απ’ όσο ήθελε ζεστή κρεατόσουπα και μια ξυλόσομπα όποιος παράτολμος ταξίδεψε στην αρκτική χώρα “Κατεχάκη” κατά την κακοκαιρία “Ελπίς”... Ο Ρόκο έχει δύο μεράκια στη ζωή του. Το ένα είναι το ποδόσφαιρο γενικώς. Και το άλλο είναι η Γιουβέντους!

Χτυπά την πόρτα των Ανιέλι. Αλλά… ποιος να απαντήσει;

Τώρα, Καλαβρέζος άνθρωπος, πώς βρέθηκε να είναι “Γιουβεντίνος”, τι να πει κανείς;  Ίσως επειδή έζησε στο Αμέρικα από μικρός. Όσο για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο το γουστάρει, αλλά έπαιξε κιόλας. Στο Πανεπιστήμιο. Στην ομάδα του “σόκερ”, τους Λάιονς. Και μάλιστα πολύ καλά. Τόσο που παρολίγο να τον καλέσουν και στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ το 1972. Δε συνέβη. Αυτό που συνέβη, είπαμε. Είναι η καψούρα του για τη Γιουβέντους.

Προσέξτε τώρα. Ο Ρόκο έχει πια πολλά λεφτά στην τσέπη. Και αγαπάει τη “Μεγάλη Κυρία”. Δύο φορές, το 2015 και το 2016, χτυπάει, λοιπόν, τη χρυσοποίκιλτη πόρτα των Ανιέλι. Θέλει μερίδιο στην ομάδα. Να επενδύσει στην αγάπη του, ρε αδερφέ. Οι Ανιέλι, φυσικά, ούτε που ασχολούνται μαζί του. Ο Κομίσο είναι δισεκατομμυριούχος, ναι. Το Bloomberg τον ζυγίζει στα περίπου 8,5 δισ. δολάρια.

Για να καταλάβετε, όμως, μόνος του ο Αντρέα Ανιέλι αποτιμάται στα 12-13 δισ. Οικογενειακώς οι… Ανιέληδες κατέχουν τόσο πολύ περισσότερο πλούτο από τον Κομίσο, όσο ο Κομίσο από έναν νικητή κάποιου εξαπλού τζακπότ στο Τζόκερ εδώ. Και οι δύο “πλούσιοι” είναι. Αλλά, 9 δισ δολάρια, οι Ανιέλι έβγαλαν μόλις πριν από τρεις μήνες, πουλώντας μια εταιρία αντασφαλίσεων που έχουν, την PartnerRe, στη γαλλική Covea. Να ασχοληθούν με κάποιον Κομίσο που θέλει μετοχές της Γιούβε; Ούτε καν!

Γιουβέντους

Μετά τη Νιου Γιόρκ Κόσμος, ο… μαρτυριάρης Μπερλουσκόνι!

Ο Ρόκο το πήρε λίαν βαρέως αυτό. Για να δείξει ποιος είναι, αγοράζει -και σώζει από διάλυση- τους Νιου Γιόρκ Κόσμος, το Γενάρη του 2017. Και, αμέσως μετά, πλησιάζει και τον Μπερλουσκόνι για τη Μίλαν. Αυτός ο… μαρτυριάρης είναι και που έκανε βούκινο ότι ο Κομίσο είναι Γιουβέντους ως το κόκκαλο. Και τον “έδωσε” και πούλησε στους Κινέζους, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, για καμιά 800ρια εκατομμύρια!

Το “δώσιμο” είναι που καίει πιο πολύ τον Κομίσο. Διότι όταν αγοράζει τη Φιορεντίνα, τον Ιούνιο του 2019, οι Φλωρεντίνοι ξέρουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης βαρύνεται από την πλέον θανάσιμη αμαρτία! Γουστάρει “αυτούς” -τους ακατανόμαστους. Και γι’ αυτό είναι σε κόντρα μαζί του απ’ την αρχή, παρότι διάθεση να επενδύσει έχει -και τη δείχνει. Και, κάπου, έχει βγει και στο γήπεδο. Ναι. Και απέναντι στους “οχτρούς”…

Αντι-Γιούβε για τα μάτια του κόομου. “Κράζεις; Θαυμάζεις!”

Στα δυόμιση χρόνια που έχουν περάσει από τότε, ίσως και για να βγάλει από πάνω του τη “ρετσινιά”, ο Κομίσο έχει μιλήσει πολλές φορές “αντι-Γιουβεντίνικα”. Για τη διαιτησία και για άλλα πολλά. Πρόσφατα, με αφορμή την υπόθεση με τις “μαγειρεμένες” λογιστικά μεταγραφές μέχρι που έφτασε να πει στους Financial Times ότι αν στις ΗΠΑ γινόταν τέτοια έρευνα “οι υπόλοιποι μέτοχοι θα στρέφονταν εναντίον αυτών των… μαδαφάκας“! Ναι! Έτσι!

Βεβαίως, είπαμε: γάτος ο Κομίσο (αν και ποιοι άλλοι μέτοχοι, στη Γιούβε, Ρόκο μου, να ελέγξουν τους… Οιδίποδες;). Αλλά και οι οπαδοί δεν τρώνε κουτόχορτο. Διότι απ’ τη μία αποκαλεί τους Ανιέλι μαδαφάκας, όμως, απ’ την άλλη, με χαρά μετράει τα περίπου 135.000.000 από Βλάχοβιτς-Κιέζα. Την ομάδα την αγόρασε μεταξύ 150 και 200.000.000 ευρώ, άλλωστε. Άρα; Άρα, μάλλον… “κράζει; Θαυμάζει”. Μέσα του, μάλλον γελάει κι ας κάνει απ’ έξω ότι κλαίει.

Για τα μάτια του κόσμου ο Κομίσο κραυγάζει ως ορκισμένος αντίπαλος των Ανιέλι. Αλλά κατά βάθος, του αρέσει να… προκαλεί τη γκλίτσα -αυτού- του τσοπάνη. Επειδή κάνει μπίζνες με τη Γιούβε, ίσως μέσα του πιστεύει ότι διαβαίνει τον “εσωτερικό κύκλο” της οικογένειας. Ότι πλησιάζει να είναι πια ένας δικός τους άνθρωπος. Κι αν όχι δικός τους, ισότιμος έστω. Αλλά, κούνια που τον κούναγε… Καλά ξεμπερδέματα με τους οπαδούς των “βιόλα” να έχει. Και να θυμάται: Όλες οι καψούρες πληρώνονται. Είτε είσαι φτωχός είτε δισεκατομμυριούχος είτε… Ανιέλι!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ