Αλλαγές και σκέψεις για καινοτομίες στην Serie A. Οι Ιταλοί έχυν στο μυαλό τους την καθιέρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Είναι ένα σύστημα που δεν εφαρμόζεται σε κανένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας όμως, Γκαμπριέλε Γκαβίνα, το θέλει. Και είναι και «ενισχυμένος» μετά την κατάκτηση του Euro. Αν, […]

Αλλαγές και σκέψεις για καινοτομίες στην Serie A. Οι Ιταλοί έχυν στο μυαλό τους την καθιέρωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Είναι ένα σύστημα που δεν εφαρμόζεται σε κανένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας όμως, Γκαμπριέλε Γκαβίνα, το θέλει. Και είναι και «ενισχυμένος» μετά την κατάκτηση του Euro.

Αν, λοιπόν, αποφασιστεί να καθιερωθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, αλλάζουν όλα. Γιατί; Επειδή στο σχέδιο που είχαν καταρτίσει πέρυσι στην ομοσπονδία, τα πλέι οφ δεν ήταν με παιχνίδια εντός-εκτός έδρας. Ηταν με παιχνίδια… νοκ-άουτ. Αν, δηλαδή, στη Serie A είναι 18 ομάδες, με βάση το περσινό σχέδιο, οι πρώτες 8 θα παίζουν για το πρωτάθλημα και οι άλλες 10 για την παραμονή. Και θα παίζουν με αγώνες… μία κι έξω. Οπως στα Euro και στα Μουντιάλ δηλαδή.

Είναι μια τεράστια αλλαγή, ειδικά αν γίνει με νοκ-άουτ. Aφού μπορεί να παίρνει το πρωτάθλημα ο… 8ος μετά από 34 αγωνιστικές! Και γι’ αυτό δεν είμαστε και τόσο σίγουροι αν θα εγκριθεί. Θα πρέπει, πάντως, να διευκρινιστεί πως αυτές οι αλλαγές δεν προορίζονται για άμεσα. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ό,τι είναι να αλλάξει, θα αλλάξει από τη σεζόν 2023-24.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ