Ο Πολωνός στράικερ έχει μεγάλα παπούτσια να γεμίσει μετά την αποχώρηση του Ντούσαν για τη "Μεγάλη Κυρία". Και... ξεκινάει να το κάνει. Κι έχει κι ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον Σέρβο...

Πιάτεκ: Ο… αντί-Βλάχοβιτς πήρε μπρος! Την 1η Ιουλίου του 2018, η Τζένοα έκανε την πιο σοφή της μεταγραφική κίνηση ίσως και όλων των εποχών. Για μόλις 4.500.000 ευρώ παίρνει από την Κρακοβία τον Κρίστοφ Πιάτεκ. Σε λίγους μήνες, ο Πιάτεκ βάζει… 19 γκολ σε 21 ματς για τη Τζένοα, 13 στη Serie A και 6 στο Κύπελλο. Και τον Γενάρη, στα μισά της σεζόν η Μίλαν σκάει 35.000.000 για να τον πάρει, ως αντικαταστάτη του Ιγκουαΐν.

Οι  προσδοκίες ήταν μάλλον μεγάλες. Σε μιάμιση σεζόν με τη Μίλαν ο Πιάτεκ πετυχαίνει 16 γκολ σε 41 εμφανίσεις και το Γενάρη του 20, η Χέρτα δίνει 25.000.000 για να τον αποκτήσει. Αλλά ούτε στην Μπουντεσλίγκα τρελαίνει. Μετά από συνολικά 13 γκολ σε 56 συμμετοχές η Χέρτα τον δανείζει εφέτος το Γενάρη στη Φιορεντίνα.

Ο Πολωνός κλείνει τα 27 του την 1η Ιουλίου και οπωσδήποτε ήθελε αλλαγή… κλίματος, αν μη τι άλλο. Δεν πήγε όμως ακριβώς ως “αντι-Βλάχοβιτς” στη Φλωρεντία. Ως τέτοιον -αλλά και ως επένδυση για το μέλλον- η Φιορεντίνα πήρε τον Αρτούρ Καμπράλ, από τη Βασιλεία.

Στην πράξη τα πράγματα βγήκαν διαφορετικά

Ο Βραζιλιάνος, που τον Απρίλη κλείνει τα 24 ήλθε με εκπληκτικά ποσοστά από την Ελβετία. Στο πρώτο μισό της σεζόν είχε προλάβει… 27 γκολ σε 31 συμμετοχές -τα 13 απ’ αυτά σε 12 ματς στην Ευρώπη. Ο Πιάτεκ πήγε μαλλον ως… συμπαραστάτης του στη Φιορεντίνα, όχι ως βασικός.

Στην πράξη όμως, αποδείχθηκε ότι όση δυσκολία έβρισκε ο Πιάτεκ στους γρήγορους ρυθμούς της Μπουντεσλίγκα, άλλη τόση βρίσκει ο Καμπράλ απέναντι στις δυνατές άμυνες της Ιταλίας. Ο Πολωνός… πήρε μπρος.

Ως “φουνταριστός” στην περιοχή και χάρη στη δύναμή του και την καλή τροφοδοσία από τα χαφ και τους πλάγιους της Φιορεντίνα, ο Πιάτεκ έχει πετύχει μάνι μάνι 5 γκολ σε 6 συμμετοχές. Και μάλιστα, σημαντικά. Στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ στο 1-2 επί της Σπέτσια και πέτυχε το γκολ της νίκης με την Αταλάντα.

Σημαντικά γκολ και συμπάθεια από την κερκίδα!

Στο Κύπελλο πάλι έχει βάλει 3 γκολ και απ’ αυτά, τα δύο απέναντι στην Αταλάντα  στο 3-2 – πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Πολωνός ξαναβρίσκει επαφή με τα δίχτυα και η Φιορεντίνα βλέπει να της “βγαίνει” μια κίνηση χαμηλού ρίσκου -αν ο παίκτης δεν έπιανε, άλλωστε, απλώς θα έκανε ξανά την πτήση Φλωρεντία-Βερολίνο το καλοκαίρι.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του δανεισμού του δεν έχουν γίνει γνωστές. Αλλά αν συνεχίσει έτσι και η οψιόν αγοράς  του δεν είναι μεγάλη, ο Πολωνός ίσως κάνει μια πολύ πιο αξιόλογη δεύτερη καριέρα στην Ιταλία. Έχει κι ένα αβαντάζ απέναντι στον Βλάχοβιτς, άλλωστε. Η κερκίδα, που ήταν πυρ και μανία με τον Ντούσαν, τον έχει ήδη συμπαθήσει. Και λόγω γκολ και λόγω πάθους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ