Η αποχώρηση του "Τζίτζι" από το Μιλάνο, αμέσως μετά το περσινό EURO άφησε ένα ψυχολογικό κενό στους ροσονέρι. Αλλά όλα δείχνουν ότι θα το ξεχάσουν γρήγορα. Λόγω Μάικ, φυσικά!

Ο Μενιάν είναι ο νέος… Ντοναρούμα της Μίλαν! Ο Τζιανλουίτζι “Τζίτζι” για τους οπαδούς της Μίλαν Ντοναρούμα κλείνει στις 25 του μηνός τα 23 του. Κι όμως, όταν έφυγε το περασμένο καλοκαίρι για την Παρί, το κενό που άφηνε κάτω απ’ τα δοκάρια -αλλά και στον… ψυχισμό- των ροσονέρι ήταν μεγάλο.

Ο “Τζίτζι”, βλέπετε, ντεμπουτάρισε στη Serie A σε ηλικία μόλις 16 ετών και 242 ημερών! Κι από εκείνη την ημέρα, 25 Οκτωβρίου του 2015… πήρε τη φανέλα σπίτι του. Και τη φόρεσε συνολικά 251 φορές! Μόλις ο Μάικ Μενιάν έφτασε στο Μιλάνο η πρώτη πρώτη ερώτηση που του έγινε ήταν αυτή: Πώς νιώθει που παίρνει τη θέση του (ενός κοτζάμ) Ντοναρούμα.

Ο Γάλλος απάντησε σεμνά, ταπεινά, αλλά και με αυτοπεποίθηση: “Ο Ντοναρούμα“, είπε, “έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Αλλά εγώ ήλθα για να γράψω τη δική μου ιστορία. Θα δουλέψω πολύ σκληρά για να μπορέσω να φέρω τα ίδια αποτελέσματα μ’ εκείνον“. Δούλεψε σκληρά. Και το Μενιάν προφέρεται πλέον στην κερκίδα των ροσονέρι όπως το… Τζίτζι!

Το κοφτερό μάτι του Μπιέλσα και η ευκαιρία του Μάικ

Ο Μενιάν θα κλείσει τα 27 του στις 3 Ιουλίου. Δεν ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των “νέων -με ταλέντο- που θα γίνουν σταρ με τη Μίλαν”, το οποίο προωθούν οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της. Για γκολκίπερ, ωστόσο, δεν είναι μεγάλος. Κι αν ο Ντοναρούμα ήταν σα να έπαιξε γκολκίπερ από τη… θερμοκοιτίδα ήδη, η θέση, κανονικά θέλει και εμπειρία. Και ο Μενιάν την είχε.

Ο προπονητής που πρώτος κατάλαβε τις μεγάλες ικανότητες του Μενιάν ήταν -ποιος άλλος- ο μυστηριοπερίεργος αλλά με κοφτερό μάτι, Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός ήταν εκείνος που, έδωσε τη φανέλα στον Μάικ, αντί του Βίνσεντ Ενιεάμα, που τότε έμπαινε στα 36 του. Ο Μπιέλσα έφυγε στο 6μηνο, αλλά ο Μενιάν… έμεινε.

21 clean sheets τη χρονιά του τίτλου της Λιλ!

Την επόμενη σεζόν, 2018-19 έπαιξε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος βασικός, πήρε τον τίτλο του Γκολκίπερ της Σεζόν, κράτησε ανέπαφη την εστία του 17 φορές και έκανε 233 αποκρούσεις -μεταξύ τους και σε τρία πέναλτι. Κι όσο για τη χρονιά του τίτλου για τη Λιλ, το 2020-21, ο Μενιάν ήταν και πάλι βασικός σε όλα τα ματς και μάζεψε… 21 clean sheets!

Τα σχεδόν 14.500.000 που έδωσε η Μίλαν για να τον αποκτήσει ήταν… 14 φορές τα λεφτά που είχε ξοδέψει η Λιλ για να τον πάρει από την Παρί: μόλις 1.000.000. Σήμερα, λίγους μήνες μετά την υπογραφή του στους “ροσονέρι” η αξία του έχει φτάσει τΑ 25.000.000. Και η… συναισθηματική του αξία, για τους οπαδούς της ομάδας, είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Σταθερός και… “μπακότερμα” στο ντέρμπι με την Ίντερ

Με τον Μενιάν κάτω απ’ τα δοκάρια της, η Μίλαν έχει μόλις τρεις ήττες και 3 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Έχει έξι clean sheets ως τώρα, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι από ματς σε ματς κερδίζει πόντους ως ηγετική μορφή της άμυνας, που εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Ήλθε και το ντέρμπι με την Ίντερ και… το γλυκό έδεσε! Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Μίλαν τα χρειάστηκε ήταν ο Γάλλος των… μετόπισθεν που κράτησε το φρούριο. Ο Μενιάν ήταν η βασική αιτία που το σκορ δεν ξέφυγε μέχρι το 45′. Και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου καλός, όσο κι ο έτερος ο Γάλλος, ο Ολιβιέ Ζιρού που έκανε τη διαφορά μπροστά.

Ο Μενιάν ήλθε στη Μίλαν για να μείνει. Και, μάλλον, για να γράψει, όντως, τη δική του ιστορία. Ίσως και για να αφήσει τον “Τζίτζι” ως ένδοξη μεν, αλλά γυρισμένη οριστικά πλέον σελίδα στην Ιστορία…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ