Νάπολι: Η κατάσταση θυμίζει… σπαγγέτι γουέστερν! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Ιταλοί, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ένα τέτοιο σενάριο. Μάλλον, ένα σενάριο μεταξύ σπαγγέτι γουέστερν και κλασσικής ιστορίας εκδίκησης. Που τρώγεται κρύα. Μέσα στο καταχείμωνο… Ολίγον τι… αυταρχικός -όπως και ο ανιψιός… Να το πάρουμε όμως από την αρχή. Στη Νάπολι κάνει κουμάντο ο Αουρέλιο […]

Νάπολι: Η κατάσταση θυμίζει… σπαγγέτι γουέστερν! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Ιταλοί, που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ένα τέτοιο σενάριο. Μάλλον, ένα σενάριο μεταξύ σπαγγέτι γουέστερν και κλασσικής ιστορίας εκδίκησης. Που τρώγεται κρύα. Μέσα στο καταχείμωνο…

Ολίγον τι… αυταρχικός -όπως και ο ανιψιός…

Να το πάρουμε όμως από την αρχή. Στη Νάπολι κάνει κουμάντο ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις. Είναι κινηματογραφικός παραγωγός. Όχι τιτάνας του χώρου, όπως ο θείος του, Ντίνο ντε Λαουρέντις (που πέθανε το 2010 με περισσότερες από 500 ταινίες να φέρουν την υπογραφή του -κάποιες αξέχαστα αριστουργήματα). Αλλά είναι κι αυτός. Σημαντικός.

Ο ντε Λαουρέντις κυβερνά την ομάδα… αυτοκρατορικά. Αλλά, σε αντίθεση με τον συνονόματο αυτοκράτορα της αρχαίας Ρώμης Μάρκο Αυρήλιο, ο Αουρέλιο δεν είναι τόσο χαρισματικός και σίγουρα όχι μειλίχιος. Είναι τραχύς στα όρια της αγένειας. Κι έχει και το αυταρχικό του, όπως και ο υιός -αντιπρόεδρος,  Έντο (Εντοάρντο), που επίσης ανακατεύεται -υπέρ το δέον- στην ομάδα.

Πριν από δύο χρόνια και δύο μήνες, η Νάπολι ήταν σε κακό φεγγάρι. Ο ντε Λαουρέντις είναι η αλήθεια ότι είχε ξοδέψει πάνω από 100.000.000 για μεταγραφές. Είχαν έλθει ο Κώστας Μανωλάς, ο Ίρβινγκ Λοσάνο, ο Ελίφ Ελμάς, ο Τζιοβάνι ντι Λορένσο, ο Άλεξ Μέρετ, ο Φερνάντο Γιορέντε. Και με τον Αντσελότι στον πάγκο, πήγαινε, στα χαρτιά, για τίτλο. Ως το Νοέμβριο όμως οι ελπίδες είχαν διαψευστεί. Στην Ιταλία.

Το ‘ritirio” και η “ανταρσία”…

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, υπήρχε η προοπτική για τους “16”. Πριν απ’ το ματς με τη Σάλτσμπουργκ, ο ντε Λαουρέντις, εκνευρισμένος από την ήττα με 2-1 από τη Ρόμα, διέταξε για όλη τη βδομάδα “ritiro” για την ομάδα. Δηλαδή εγκλεισμό στο προπονητικό κέντρο. (Συνηθίζεται ακόμη στην Ιταλία). Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. (Εκείνο ήταν 100% σπαγγέτι γουέστερν!)

Η Νάπολι όχι απλώς δεν “καθάρισε” την πρόκριση στους 16, με το 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ. Αλλά, μετά το ματς, οι παίκτες της “”αδειασαν” και τον Αντσελότι (που αρχικά τους είχε υπερασπιστεί για το ritiro) και τον πρόεδρο. Και αντί να πάνε με το πούλμαν στο προπονητικό κέντρο, πήραν τα αυτοκίνητά τους και πήγαν σπίτι τους.

Χαμός στα αποδυτήρια, μηνύσεις και… άλλα

Στα αποδυτήρια την επόμενη μέρα έγινε χαμός, με τον Έντο ντε Λαουρέντις. Ο Ινσίνιε του είπε ότι δεν πρόκειται να κλειστούν στο κέντρο, ο Έντο αντέδρασε άσχημα. Κατηγόρησε κάποιους, μεταξύ τους και τον Ντρις Μέρτενς, ότι “θέλουν να πάνε να ζήσουν σκ@#ζωή στην Κίνα για να βγάλουν λεφτά”. Γενικά, χαμός. Μέχρι που η διοίκηση απείλησε και με μηνύσεις!

Ακόμη και σήμερα, επιμένει ως προς αυτό, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του δικηγόρου της ομάδας, Μάσιμο Γκρατσιάνι -αφορά τον Βραζιλιάνο Άλαν, τον Αλβανό Ελσέιντ Χισάι και τον Σέρβο Νίκολα Μαξίμοβιτς. (Οι δηλώσεις του, παρεμπιπτόντως, έγιναν όταν ρωτήθηκε αν όντως η ομάδα θέλει να μηνύσει και… τους Αφρικανούς που αποδέχονται την κλήση τους στο Κόπα Άφρικα!)

Το “γουέστερν” έχει εκδίκηση για τους “αντάρτες”…

Το στόρι ως τώρα απαραίτητο για να καταλάβετε, λοιπόν, τι είδους “γουέστερν” εξυφαίνουν ως σενάριο οι Ιταλοί. Γράφουν ότι ο ντε Λαουρέντις έχει βαλθεί να απαλλαγεί από κάθε παίκτη που θεωρεί ότι δε φέρθηκε σωστά στην “ανταρσία” του 2019. Απ’ αυτούς έχουν απομείνει ο Ινσίνιε και ο Ντρις Μέρτενς. Κι αν η περίπτωση Ινσίνιε μπορεί να μη στηρίζει 100% το “γουέστερν” σενάριο, διότι υπέγραψε για πολλά λεφτά στην Τορόντο, το θέμα με τον Βέλγο “κολλάε锨απόλυτα.

Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με τον Ιταλό αρχηγό της ομάδας, ο Μέρτενς παρακαλάει εδώ και καιρό για την ανανέωση του συμβολαίου του, χωρίς καν να προβάλει απαιτήσεις! Αφήνει το οικονομικό στη διοίκηση. Αλλά παρά την πρωτοφανή για την εποχή μας στάση του παίκτη, ο ντε Λαουρέντις κάνει την πάπια.

Ο Μέρτενς είναι σύμβολο και την πατάει άδικα…

Ο Μέρτενς, όμως, που κλείνει το Μάιο τα 35, δεν είναι μια τυχαία περίπτωση για τη Νάπολι. Συμπληρώνει το καλοκαίρι εννιά σεζόν στην ομάδα! Έχει, συνολικά, δώσει ως τώρα 379 ματς μαζί της και έχει πετύχει 142 γκολ. Τα 108 απ΄αυτά στο πρωτάθλημα, όπου, από το Νοέμβριο πέρυσι (με το 103ο) έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Παρτενοπέι.

Η στάση απέναντί του δε μπορεί να βρει άλλη εξήγηση πέρα από κάποιου είδους “άχτι” του ντε Λαουρέντις για τον παίκτη. Ο οποίος, αν είναι έτσι, πληρώνει χωρίς λόγο το μάρμαρο. Υποκινητής της “ανταρσίας” σίγουρα δεν ήταν. Και, όπως αποδείχθηκε ούτε “να πάει να ζήσει μια σκ@#$ζωή στην Κίνα για τα λεφτά”, ήθελε. Να κλείσει την καριέρα του στη Νάπολι ήθελε και θέλει. Αλλά λογάριαζε χωρίς το “γουέστερν”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νάπολι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ