Η ιταλική ομάδα περνάει στην ιδιοκτησία μιας νέας αμερικανικής εταιρείας. Όμως ο Τζέρι Καρντινάλε δεν έχει πολλή σχέση με τον Πολ Σίνγκερ. Έχει περισσότερη με τον... "The Rock"-Ντουέιν Τζόνσον, το ESPN και το XFL. Δείχνει να σκαμπάζει από σπορ γενικότερα και από "ροσονέρι" ειδικότερα...

Μίλαν: Σε άλλα χέρια, αλλά… πάντα made in USA! Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, πριν από την “παγκοσμιοποίηση” και το outsourcing και όλα τα δεινά της κεφαλαιακής αγοράς, η σφραγίδα “Made in USA” είχε βαριά σημασία. Ήταν συνώνυμο της ποιότητας και της αντοχής στο χρόνο. Τα χρόνια πέρασαν και, πρακτικώς, τίποτε δεν έχει πια αυτή τη σφραγίδα. Όλα είναι made in… Ασία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά το… χρήμα; Ε, αυτό παραμένει -ακόμη- το δυνατό σημείο των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του 2018 μια εταιρεία που ασχολείται με το χρήμα ως προϊόν εδώ και 45 χρόνια, η Elliot Management αγόρασε τα 415.000.000 ευρώ χρέους του Κινέζου ιδιοκτήτη της Μίλαν, Λι Γιονκχόνγκ και έγινε ιδιοκτήτρια της ομάδας. Ο Πολ Σίνγκερ (φωτογραφία), ιδρυτής, πρόεδρος και… γενικός δερβέναγας της εταιρείας είναι αλήθεια ότι είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Η Μίλαν σίγουρα δεν ήταν η πρώτη του προτεραιότητα.

Αντίο Elliott, καλημέρα RidBird και Τζέρι Καρντινάλε!

Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι στα 4 χρόνια της ιδιοκτησίας του, η ομάδα συμμάζεψε τα οικονομικά της και βάδισε βάσει πλάνου. Η περυσινή έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και, πολύ περισσότερο, ο εφετινός τίτλος ήταν το επιστέγασμα αυτής της -συντηρητικής αλλά και λελογισμένης σε έξοδα- πορείας. Και, τέλος πάντων, η Μίλαν έγινε ξανά “ενδιαφέρουσα” ομάδα για άλλους επενδυτές.

Ο Σίνγκερ, άλλωστε, αυτό κάνει βασικά. Αγοράζει εταιρείες φτηνά και τις πουλάει μόλις έλθει η κατάλληλη στιγμή με κέρδος. Πριν από περίπου δυο βδομάδες, το fund Investcorp, του Μπαχρέιν, που είδε δείξει έντονο ενδιαφέρον, ανακοίνωσε ότι το αποσύρει. Αλλά ο Σίνγκερ είχε και την εναλλακτική της RidBird. Είναι μια άλλη αμερικανική επενδυτική εταιρεία, που ανήκει στον Τζέρι Καρντινάλε. Είναι λίγο πιο μικρή από την Elliott (διακινεί περίπου 6 δισ. δολάρια, έναντι 8 της σημερινής ιδοκτήτριας). Αλλά έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα. Η Κοριέρε ντελά Σέρα, μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφία του Καρντινάλε στη Πιάτσα Ντουόμο, να πανηγυρίζει με τους οπαδούς της Μίλαν το “σκουντέτο”.

Η συμφωνία με το ESPN και το XFL του The Rock

Η RidBird, του Καρντινάλε είναι ήδη στρατηγική συνεργάτης της ιδιοκτήτριας (και) της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group Holdings. Και γενικά, έχει άλλη σχέση με τα σπορ. Μέλος της κωπηλατικής ομάδας του Χάρβαρντ, αλλά και της Οξφόρδης, όπου έχει σπουδάσει, ο Καρντινάλε έκανε πρόσφατα κι ένα μεγάλο ντιλ με το ESPN για τη μετάδοση του XFL. Ενός “μικρού” NFL που ξαναέφερε στη ζωή ο διάσημος Ντουέιν Τζόνσον, ο The Rock και η επιχειρηματική του συνεργάτιδα και πρώην επαγγελματίας bodybuilder Ντάνι Γκαρσία.

Ο Καρντινάλε είναι, γενικά, ένας επιχειρηματίας που δείχνει να μη θέλει τη Μίλαν για να την μεταπωλήσει σε δυο τρία χρόνια και να βγάλει κέρδος, όπως ο Σίνγκερ. Απόδειξη γι’ αυτό είναι και το γεγονός ότι η προσφορά του, που ίσως και αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο να έχει ήδη γίνει δεκτή, είναι πελώρια. Πάνω από 1.300.000.000 ευρώ.

Μοιάζει επενδυτής μακράς πνοής που… σκαμπάζει από Μίλαν

Με την υπόθεση του νέου Σαν Σίρο να προχωρά -έστω και αργά, λόγω της ιταλικής γραφειοκρατίας- ο Καρντινάλε είναι, κατά πάσα βεβαιότητα, ένας επενδυτής με μακροπρόθεσμο όραμα για την ομάδα. Εάν μάλιστα οι πληροφορίες αληθεύουν ότι η πρώτη πρώτη κίνησή του θα αφορά τον Πάολο Μαλντίνι και τον Φρεντερίκ Μασάρα, θα μπει με τη μία στις καρδιές των φίλων της ομάδας.



Από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ο Μαλντίνι και ο συνεργάτης του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά μέχρι στιγμής το συμβόλαιό τους δεν είχε ανανεωθεί. Αν ο Καρντινάλε εγκαινιάσει την παρουσία του στην ομάδα με αυτή ακριβώς την ανανέωση, θα δείξει ότι… σκαμπάζει περί τη Μίλαν πιο πολύ από την Elliott. Και βέβαια, θα γίνει άμεσα “ήρωας” αν συνοδεύσει αυτή την ανανέωση και με χρήμα για δυο τρεις γερές μεταγραφές. Αυτό θα είναι και η τελική απόδειξη ότι η Μίλαν δεν αλλάζει απλώς χέρια, αλλά σελίδα στην ιστορία της. Μια ιστορία… Made in USA, αλλά με τις “παλιές καλές” προδιαγραφές που κάποτε σήμαινε κάτι τέτοιο…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ