Η φανέλα με τον "μαγικό" αριθμό του ποδοσφαίρο στην πλάτη έχει μια πλούσια ιστορία στη Γηραιά Κυρία. Ο Πάουλο Ντιμπάλα την τίμησε επαρκώς, αλλά τώρα που αποχωρεί οι σκέψεις για το ποιος θα την πάρει πια ήταν πολλές. Φαίνεται όμως να έχουν πλέον καταλήξει σε απόφαση...

Μέγα δίλημμα για τη Γιούβε το… 10 το καλό! Όχι. Δεν το έριξε στην… κολιτσίνα η “Γηραιά Κυρία”. Ούτε διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες ακούγοντας το θρυλικό τραγούδι του Μητσάκη, με τη Μαρίκα Νίνου. Έχει όμως ένα θέμα που ίσως για άλλες ομάδες να μην ήταν πρόβλημα. Για εκείνην, όμως, είναι. Φυσικά, εδώ και πολλά χρόνια, ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει όποιο νούμερο φανέλας θέλει. Αλλά κάποτε δεν ήταν έτσι. Η φανέλα έδειχνε τη θέση. Και οι πιο ζηλευτές ήταν πάντοτε το Νο9, ο σέντερ φορ και, ακόμη πιο πολύ, το Νο10. Η χαφάρα-οργανωτής-μπαλαδόρος-σκόρερ…

Στη Γιουβέντους, αυτόν τον αριθμό έχουν τιμήσει με τη σπουδαία παρουσία τους στο χορτάρι παιχταράδες ολκής, που έχτισαν το θρύλο της ομάδας ή τον έκαναν ακόμη πιο μεγάλο. Ο θρυλικός Ιταλοαργεντινός Ομάρ Σίβορι, ο El Cabezon (“Ο Κεφάλας”!), με τα 135 γκολ του σε 215 ματς, από το 1957, ως το 1965. Ο Ιρλανδός Λίαμ Μπρέιντι, που πήρε δυο τίτλους το 1980-81 και το 1981-82 με την ομάδα.

Φυσικά, ο τεράστιος Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο η Γιούβε πήρε τα πάντα στην πενταετία του εκεί (1982-87). Και… ακόμη πιο φυσικά, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, που, το όνομά του παίζει ολοένα και περισσότερο πια για διοικητική θέση-κλειδί στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια, με τους Κάρλος Τέβες, Πολ Πογκμπά και, σήμερα, Πάουλο Ντιμπάλα, η φανέλα έχει επίσης γνωρίσει δόξες. Αλλά της… λείπει το ιταλιάνικο χρώμα.

Ο Ντιμπάλα φεύγει, ο… Κιέζα έρχεται (με το 10 στην πλάτη;)

Ο Αργεντινός είναι βέβαιο ότι αποχωρεί από την ομάδα. Αφήνει πίσω του μια κληρονομιά 114 γκολ και 48 ασίστ σε 288 παιχνίδια του, πλέον, με την ασπρόμαυρη φανέλα με το 10 στην πλάτη. Το θέμα, όμως, είναι ότι η Γιουβέντους -εκτός κι αν συμβεί κάτι μη αναμενόμενο αυτή τη στιγμή- δε θα αντικαταστήσει τον Ντιμπάλα με “10ρι”. Και ο ίδιος, άλλωστε, δεν είναι κλασικό τέτοιο. Περισσότερο δεύτερος επιθετικός ή σέντερ φορ είναι.

Άρα η τιμητική φανέλα πρέπει να αλλάξει κάτοχο εκ των ενόντων. Οι σκέψεις γύρω από το ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα. Μάλλον όμως έχουν πλέον κατασταλλάξει. Ο νέος “Νο 10” της Γιουβέντους θα είναι, κατά πάσα βεβαιότητα, ο Φεντερίκο Κιέζα. Ο παίκτης-πασπαρτού από τη μέση και μπροστά της Γηραιάς Κυρίας είναι ποδοσφαιρικό “παιδί” της Φιορεντίνα. Αλλά είναι πολύ αγαπητός στην κερκίδα, λόγω του πάθους και του ποδοσφαιρικού του στιλ.

Η φανέλα του πουλάει σα ζεστό ψωμάκι (πίσω μόνον από του Ντούσαν Βλάχοβιτς και του Ματέις ντε Λιχτ) και, επίσης, μετράει ότι είναι Ιταλός. Τέλος, η ομάδα πιστεύει, επίσης, ότι το “10” στην πλάτη θα είναι και μια σπουδαία τονωτική ένεση για τον άτυχο εφέτος Φεντερίκο. Ο Κιέζα έκοψε αριστερό χιαστό στο ματς με τη Ρόμα, στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να επιστρέψει στα τέλη Οκτωβρίου. Παρότι είναι, κυρίως, εξτρέμ, οι υπεύθυνοι της Γιούβε πιστεύουν ότι το τιμητικό 10 στη φανέλα του θα τον βοηθήσει να φτάσει πιο γρήγορα στο επιθυμητό επίπεδο. (Αφήστε που… θα ξανα-πουλήσουν κι άλλες τόσες φανέλες του με το νέο νούμερο. Αυτό, πού το πάτε; 😉 )

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ