Στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Ουαλία, στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020, υπήρξε ένα highlight από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Το κοντρόλ του προπονητή της Σκουάντρα Ατζούρα με το… τακούνι! Όταν η μπάλα πήγε προς αυτόν από ψηλά. Η σκηνή έγινε αμέσως viral και τα social media αποθέωσαν τον Μαντσίνι. Οι νεότεροι, αυτοί […]

Στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Ουαλία, στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020, υπήρξε ένα highlight από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Το κοντρόλ του προπονητή της Σκουάντρα Ατζούρα με το… τακούνι! Όταν η μπάλα πήγε προς αυτόν από ψηλά. Η σκηνή έγινε αμέσως viral και τα social media αποθέωσαν τον Μαντσίνι.

Οι νεότεροι, αυτοί που δεν τον είχαν προλάβει ως παίκτη, έδειχναν έκπληκτοι. Από την άνεση του στο κοντρόλ. Οι παλαιότεροι, αυτοί που τον θυμούνται σε δράση, το θεώρησαν πολύ απλό για την τεχνική του.

Για την κλάση του. Γιατί ο «Μάντσιο» υπήρξε παικταράς από τους λίγους!

Και… αντιδραστικός. Αφού προτίμησε να νικήσει χωρίς να υπογράψει σε κάποια από τις τρεις του βορρά.

Γιατί έμεινε στην ιστορία

Επειδή κατάφερε μια όμορφη επανάσταση στη Σαμπντόρια. Καθιερώνοντας την στη συνείδηση όλων ως μια ομάδα που διεκδικούσε. Κατακτούσε τίτλους στην Ιταλία και στην Ευρώπη, που κέρδιζε οπαδούς ή συμπάθειες, που γινόταν ελκυστική για μεγάλα ονόματα. Η ιστορία εκείνης της ομάδας των μπλουτσερκιάτι, της ομάδας του Βουγιαντίν Μπόσκοφ, είναι από τις πιο όμορφες του Calcio και ο Μαντσίνι είναι ο πρωταγωνιστής της. Δίπλα του, φυσικά, υπήρχε ο Τζανλούκα Βιάλι, το alter ego του, αλλά από το 1992 κι έπειτα ο Μάντσιο έμεινε μόνος. Για άλλα πέντε χρόνια τουλάχιστον, όταν και έβαλε τέλος στη 15ετή θητεία του στη Γένοβα, αποφασίζοντας να πάει στη Ρώμη για λογαριασμό της Λάτσιο.

Εκεί, βρήκε τον χώρο του ανάμεσα σε ένα ρόστερ πολλών εκατ. ευρώ, ήταν ο «προπονητής της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, αυτός που κατηύθυνε τους πάντες» σύμφωνα με τον Σβεν Γκόραν Ερικσον και το γεγονός ότι στέφθηκε πρωταθλητής και με τους λατσιάλι, μετά τη Σαμπντόρια, απλά μεγάλωσε κι άλλο τον μύθο του Μαντσίνι.

Ενός εκ των μεγαλύτερων μπαλαδόρων που έβγαλε το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού η τεχνική του, σε συνδυασμό με την άνεσή του στο σκοράρισμα, τον έκαναν ποδοσφαιριστή που μπορούσε να παίξει παντού από το κέντρο και μπροστά. Χαφ, 10άρι, δεύτερος επιθετικός, ο Ρομπέρτο μπορούσε να παίξει κάθε ρόλο και να το κάνει καλά. Με την κλάση του, την αντίληψή του, ακόμη και την -καλώς εννοούμενη- αλαζονεία του.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ