Ακόμη μέσα και στους δύο τίτλους στην Ιταλία -και με το Σούπερ Καπ δικό της ήδη- η Ίντερ ετοιμάζεται για μια ακόμη σεζόν... δημοσιονομικής ισορροπίας, ό,τι κι αν γίνει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η εντολή της διοίκησης ήταν σαφής...

Ίντερ: Ένα ακόμη καλοκαίρι… “λιτότητας”! Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα του Μιλάνου έκανε κάτι που λίγοι περίμεναν. Με τον τίτλο στην τροπαιοθήκη με εμφατικό τρόπο (91 βαθμοί και 89-35 γκολ!), η Ίντερ, λογικά, ήταν έτοιμη για το κάτι παραπάνω. Για την καθιέρωση στην κορυφή και την ευρωπαϊκή διάκριση. Αντ’ αυτού οι οπαδοί της ομάδας την είδαν να κάνει κινήσεις με τις οποίες μόνο ο… Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα χαμογελούσε ως τ’ αυτιά.

Φυσικά, τα 200.000.000 ευρώ στο ταμείο, από Ρομέλου Λουκάκου, Ασράφ Χακίμι και Ρομέο Πολιτάνο, ήταν ευπρόσδεκτα. Και στη σκέψη των φίλων της, εξαιρετικά “μαγιά” για κινήσεις-ματ στην κατεύθυνση της βελτίωσης. Αλλά, η σκέψη… έμεινε σκέψη. Για ενίσχυση η ομάδα έδωσε μόλις 38.000.000 ευρώ, με τον Ζίνιο Βανχόισντεν, μάλιστα, να φεύγει δανεικός για τη Τζένοα.

Παρά ταύτα, η Ίντερ έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου (11 Μαΐου με τη Γιουβέντους, την οποία κέρδισε στον τελικό του Σούπερ Καπ, τον Γενάρη). Και στο πρωτάθλημα, για αρκετό διάστημα ήταν πρώτη και αυτή τη στιγμή κυνηγά τη Μίλαν στους 2 βαθμούς, (74-72), έχοντας και την καλύτερη επίθεση (71 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (26 γκολ) στη Serie A. Όσο για την Ευρώπη, η πορεία ως τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και καλύτερη από την περσινή και, επίσης, πολύ καλή για τα… ταμεία της.

Λιτότητα είτε βγει θριαμβεύτρια είτε όχι…

Το τέλος της σεζόν μπορεί, λοιπόν, να τη βρει θριαμβεύτρια, μπορεί και όχι. Αλλά, πάντως… ανοιχτοχέρα, αποκλείεται να τη βρει για μία ακόμη μεταγραφική περίοδο. Με άλλα λόγια, είτε κάνει τρεμπλ στην Ιταλία είτε, απλώς, εξασφαλίσει μέσω 2ης θέση την έξοδο στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι θα κοιτάξει να βάλει χρήμα στα ταμεία και όχι να κάνει την “υπέρβαση” στις μεταγραφές.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ο πρόεδρος της ομάδας, Στίβεν Ζιάνγκ ήταν σαφής στις οδηγίες του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των “νερατζούρι”, Μπέπε Μαρότα. Και το εφετινό καλοκαίρι η… “λιτότητα” θα χτυπήσει την πόρτα της ομάδας, με μείωση εξόδων της τάξης του 10-15%. Και, σε κάθε περίπτωση, το μεταγραφικό πάρε-δώσε θα πρέπει και πάλι να είναι σε θετικό ισοζύγιο για την Ίντερ.

Στο σφυρί ο Μαρτίνες και ίσως κάποιος-οι ακόμη…

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Με βάση τα ως τώρα πεπραγμένα της ομάδας, μάλλον ότι ο… Λαουτάρο Μαρτίνες είναι ο πρώτος που βγαίνει στο “σφυρί”. Τον Αύγουστο ο Αργεντινός επιθετικός κλείνει τα 25 του και “διαβατήριό” του για κάποια άλλη ομάδα, θα είναι τα ως τώρα 20 γκολ και 3 ασίστ του (16 στο πρωτάθλημα). Η Ίντερ τον έφερε στην Ευρώπη, από τη Ρασίγκ με 25.000.000, στα ούτε 18 του χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή κοστίζει γύρω στα 70.000.000.

Αν η Ίντερ, ωστόσο, θέλει -και πρέπει- να ενισχύσει κάποιες γραμμές της χωρίς να βγάλει μία από το ταμείο της, στη λίστα των πωλήσεων μάλλον πρέπει να προστεθει τουλάχιστον ένα όνομα. Ποιο θα είναι αυτό (ή και αυτά…), απομένει να φανεί. Το βέβαιο είναι ότι Μπερότα και Σιμόνε Ιντσάγκι πρέπει να έχουν μια μεγάλη συζήτηση. (Κι άλλη μία μάλλον θα πρέπει να γίνει και με τους οπαδούς, που είναι βέβαιο ότι… δε θα χαρούν κιόλας μ’ αυτή την εξέλιξη. Ή μάλλον, μ’ αυτήν τη… μη εξέλιξη, για να είμαστε ακριβείς…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ