Η UEFA απειλεί τη Γιουβέντους με αποκλεισμό!

Η UEFA απειλεί τη Γιουβέντους με αποκλεισμό!

Η Γιουβέντους πλήττεται από το νέο οικονομικό σκάνδαλο που ώθησε τον Ανιέλι στην πόρτα της εξόδου και την ομάδα στα… τάρταρα με την αφαίρεση 15 βαθμών από το πρωτάθλημα.

Η διοίκηση Ανιέλι μπορεί να αποχώρησε αλλά δεν μένει ανεπηρέαστη από τα προβλήματα που δημιουργούνται… Ο νέος κίνδυνος έρχεται από 14 μικρομετόχους του συλλόγου που επρόκειτο να κινηθούν νομικά κατά της ομάδας και του πρώην ιδιοκτήτη.

Οι «μπιανκονέρι» έχουν ξανά τους 15 βαθμούς που τους είχαν αφαιρεθεί, ωστόσο εκκρεμεί η σχετική απόφαση για την ποινή που θα τους επιβληθεί λόγω της παραποίησης των στοιχείων στα οικονομικά της.

Η Γιουβέντους κατηγορείται πως παραποίησε έγγραφα προκειμένου να αποφύγει ποινές που προκύπτουν από τη μη τήρηση του Financial Fair Play.

Είναι μια υπόθεση την οποία παρακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, καθώς θέλει το προσεχές διάστημα να γνωρίζει τις ιταλικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στις διασυλλογικές διοργανώσεις της την επόμενη περίοδο.

Η Γιουβέντους είναι πια ξανά στην τετράδα, κάτι που σημαίνει πως θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον υπάρξει νέα τιμωρία αφαίρεσης βαθμών, κάτι που πάντως δεν μοιάζει πολύ πιθανό.

Αν τελικά η ομάδα δεν πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου, η UEFA δεν θα επισπεύσει τις διαδικασίες αποκλεισμού της, αφού δεν θα υπάρχει αντίκρισμα, αλλά μπορεί να την τιμωρήσει για την περίοδο 2024-25.

Αν η Γιουβέντους εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, τότε είναι πιθανό η UEFA να επιβάλει ποινή αποκλεισμού μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ