Η “βεντέτα”, για μια ασίστ, που έδιωξε τον Ιντσάγκι από τη Γιούβε! Ακούγεται λίγο… κατινίστικο, αλλά είναι αληθινό. Ο Σούπερ Πίπο είχε πολλά ακόμη να δώσει στη Γιουβέντους. Η “Μεγάλη Κυρία”, όμως, είχε τότε και μια μεγάλη πριμαντόνα. Τον, επίσης σπουδαίο, Αλεσάντρο ντε Πιέρο. Και ήταν μια κόντρα μαζί του που έγινε η αιτία να […]

Η “βεντέτα”, για μια ασίστ, που έδιωξε τον Ιντσάγκι από τη Γιούβε! Ακούγεται λίγο… κατινίστικο, αλλά είναι αληθινό. Ο Σούπερ Πίπο είχε πολλά ακόμη να δώσει στη Γιουβέντους. Η “Μεγάλη Κυρία”, όμως, είχε τότε και μια μεγάλη πριμαντόνα. Τον, επίσης σπουδαίο, Αλεσάντρο ντε Πιέρο. Και ήταν μια κόντρα μαζί του που έγινε η αιτία να γίνει ο Ιντσάγκι… ήρωας της Μίλαν!

Τί είχε συμβεί; Το όλο στόρι έχει λίγο παρασκήνιο. Ο Ιντσάγκι ήλθε το 1997 από την Αταλάντα στο Τορίνο για τη θέση του Κριστιάν Βιέρι, που είχε πουληθεί στην Ατλέτικο. Στην πρώτη του κιόλας σεζόν, σε 46 συνολικά εμφανίσεις πέτυχε 27 γκολ, 13 περισσότερα από τον Βιέρι (σε 37 ματς εκείνος). Το καλύτερο; Τα πήγαινε τέλεια και με τον Ντελ Πιέρο.

Την πρώτη τους σεζόν μαζί μπροστά, φόρτωσαν με… 59 γκολ τις αντίπαλες άμυνες, αφού ο Pinturicchio πέτυχε κι εκείνος 32 γκολ σε 47 συνολικά εμφανίσεις. Όλα φαίνονταν καλά. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ήθελε η Γιουβέντους και, σίγουρα, ο Φίλιπο Ιντσάγκι.

O κομμένος χιαστός και η χαμένη αυτοπεποίθηση…

Την επόμενη σεζόν, 8 Νοεμβρίου του 1998, στο εκτός έδρας ματς με την Ουντινέζε, ο ντελ Πιέρο κόβει το χιαστό του. Εκείνη την εποχή ένας τέτοιος τραυματισμός μπορούσε και να σου σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τελικά,  ο Αλεσσάντρο επιστρέφει, αλλά μετά από εννιά ολόκληρους μήνες. Έχει τη στήριξη του Αντσελότι, όμως, ολοφάνερα, δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Πολλοί φοβούνται -και γράφουν- ότι δε θα ξαναγίνει ποτέ αυτό που ήταν.

Σιγά σιγά, αποδεικνύεται ότι το θέμα του σίγουρα δεν είναι σωματικό. Είναι καθαρά ψυχολογικό. Ενώ ο Ιντσάγκι σκοράρει παντιοτρόπως, ο ντελ Πιέρο σκοράρει μόνο με πέναλτι. Αλλά σε κανονική ροή αγώνα δε βρίσκει δίχτυα με τίποτε. Δεν φταίει το πόδι του. Το πόδι του είναι μια χαρά. Η αυτοπεποίθησή του είναι στο μηδέν. Και γι’ αυτό, το περίφημο γκολ που “θα ξεκλειδώσει” την ψυχολογία του γίνεται θέμα έως και στον Τύπο.

Η ασίστ που θα έλυνε τα “ξόρκια”, αλλά δεν ήλθε ποτέ…

Η καλύτερη ευκαιρία να έλθει επιτέλους αυτό το γκολ-θεραπεία είναι στο ματς με τη Βενέτσια, στη Βενετία. Το σκορ είναι ήδη στο 0-2 από δικά τους γκολ. Του Ντελ Πιέρο… με πέναλτι, φυσικά. Μ’ ένα απλό γυρισματάκι προς τα πίσω και στο 0-2 από τον Ιντσάγκι θα μπορούσε να γίνει σκόρερ σε κανονική ροή ο ντελ Πιέρο. Αλλά, σίγουρα θα μπορούσε στο 79′, όταν επίσης βρίσκονται οι δυό τους μπροστά στον γκολκίπερ. Ο Αλεσσάντρο περιμένει πως και πως την ασίστ που θα λύσει τα “ξόρκια”. Αλλά αυτή η ασίστ, δεν έρχεται ποτέ.

Ο Ιντσάγκι είναι εγωιστής και από φύση του ποδοσφαιρικά “δολοφόνος”. Αντί να πασάρει, κάνει πλασέ. Ο γκολκίπερ αποκρούει. Και μετά ο Σούπερ Πίπο κάνει τη δεύτερη πατάτα. Αντί να δώσει τη μπάλα στον ντελ Πιέρο, τελειώνει μόνος του τη φάση. Και πανηγυρίζει. Όχι όμως και ο ντελ Πιέρο. Η στάση του σώματός του στο βίντεο λέει τα πάντα για το πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή… (Στο “καπάκι” του μισοκλέβει κι άλλο ένα γκολ, στο 0-4!)

Ο Ιντσάγκι έφυγε για να ηρεμήσουν τα αποδυτήρια…

Το ημερολόγιο γράφει 20 Φεβρουαρίου του 2000 και είναι η αρχή του τέλους για τον Ιντσάγκι στο Τορίνο. Αν και συμπληρώνει συνολικά 89 γκολ σε 165 ματς με τη Γιούβε, η διοίκηση προτιμά να τον δώσει τον Ιούλιο του 2001 στη Μίλαν προκειμένου να αποφορτίσει τα αποδυτήρια. Ιντσάγκι και ντελ Πιέρο δε μιλιούνται. Ο Αλεσσάντρο ξαναβρίσκει τα γκολ του και μαζί κάνουν ό,τι πρέπει στο γήπεδο. Αλλά εκτός γηπέδου δεν ανταλάσσουν κουβέντα επί ενάμιση χρόνο!

Χρόνια αργότερα ο ντελ Πιέρο θα πει: “Πολύ καιρό αργότερα, κατάλαβα ότι έκανα λάθος που θύμωσα και στενοχωρήθηκα τότε. Το να ζητήσεις από τον Πίπο να σου χαρίσει ένα γκολ, είναι σα να ζητήσεις από ένα ναρκομανή να σου χαρίσει τη δόση του. Το γκολ ήταν που του έδινε ζωή“…

Στη θέση του Ιντσάγκι ήλθε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, που έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα, με 171 γκολ σε 320 εμφανίσεις. Ο ντελ Πιέρο έμεινε στη Γιούβε άλλες δέκα σεζόν. Μαζί της συμπλήρωσε 705 εμφανίσεις και 290 γκολ. Και ο Ιντσάγκι έγινε ίνδαλμα στο Μιλάνο με 126 γκολ σε 300 εμφανίσεις με τη Μίλαν. Έκλεισε την καριέρα του με συνολικά 288 γκολ. Και μια ασίστ που δεν έδωσε ποτέ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ