Η πανδημία της… ασυνεννοησίας κλονίζει τη Serie Α! Τα κρούσματα κορονοϊού σε αρκετες ομάδες οδήγησαν στην αναβολή τεσσάρων αγώνων της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ήταν τα παιχνίδια Μπολόνια-Ίντερ, Αταλάντα-Τορίνο, Σαλερνιτάνα-Βενέτσια και Φιορεντίνα-Ουντινέζε. Σαλερνιτάνα και Ουντινέζε, έχουν, έτσι 18 ματς ως τώρα. Και 19 έχουν οι Ίντερ, Αταλάντα, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Τορίνο και Βενέτσια. Ακόμη, βέβαια, δε […]

Η πανδημία της… ασυνεννοησίας κλονίζει τη Serie Α! Τα κρούσματα κορονοϊού σε αρκετες ομάδες οδήγησαν στην αναβολή τεσσάρων αγώνων της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ήταν τα παιχνίδια Μπολόνια-Ίντερ, Αταλάντα-Τορίνο, Σαλερνιτάνα-Βενέτσια και Φιορεντίνα-Ουντινέζε. Σαλερνιτάνα και Ουντινέζε, έχουν, έτσι 18 ματς ως τώρα. Και 19 έχουν οι Ίντερ, Αταλάντα, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Τορίνο και Βενέτσια.

Ακόμη, βέβαια, δε μιλάμε για πρωτάθλημα “δύο ταχυτήτων”, αλλά αν η ασυνεννοησία των Περιφερειακών Αρχών της Ιταλίας συνεχιστεί, το μπάχαλο θα μεγαλώσει. Με απρόβλεπτες συνέπειες. Ήδη, το τωρινό πάει να αποκτήσει και μια διάσταση που μια χαρά θα βόλευε την πρωτοπόρο για να πάρει “στα χαρτιά” το ματς με τη Μπολόνια. Και, ακριβώς λόγω της έλλειψης ενιαίου πρωτοκόλλου για την πανδημία, ίσως και να τα καταφέρει.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην -παροιμιώδη- ιταλική γραφειοκρατία, που είναι χειρότερη… κι απ’ την ελληνική. Αποφάσεις -και γύρω από την πανδημία- μπορεί να λαμβάνονται και στην Ιταλία, όπως κι εδώ, γρήγορα καμιά φορά. Μέχρι όμως αυτή η απόφαση να φτάσει στην εφαρμογή της, μπορεί να περάσει, όπως κι εδώ, από σαράντα κύματα. Εγκύκλιοι, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σφραγίδες, υπηρεσίες, το ‘να, τ’ άλλο, το τρίτο…

Οι Περιφέρειες που δε βρίσκουν κοινό σημείο…

Αυτό που κάνει τα πράγματα στη γειτονική χώρα χειρότερα (και) από εδώ όμως, είναι οι αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Οι Περιφέρειες είναι, στην Ιταλία, περίπου κάτι σαν τις κυβερνήσεις ενός Ομόσπονδου κράτους όπως, π.χ., η Γερμανία. Μεταξύ και άλλων πεδίων ευθύνης τους είναι και η λήψη υγειονομικής φύσης αποφάσεων. Τώρα, στην πανδημία και αποφάσεων για την αναβολή ή όχι αγώνων λόγω κρουσμάτω κορωνοϊού στις ομάδες.

Αποτέλεσμα; Δύο μέτρα και δύο σταθμά για το ποια ματς αναβάλλονται (και περιπλέκουν την κατάσταση στο πρωτάθλημα) και ποια όχι. Για την ακρίβεια, μάλλον… 20 μέτρα και 20 σταθμά, όπως το έθεσε ο προπονητής της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι. “Εξαρτώμεθα από τις αποφάσεις είκοσι Περιφερειών”, είπε ο Σάρι. “Αλλά αυτό που θεωρείται ”ξέσπασμα” για τη μία Περιφέρεια, δε θεωρείται για μια άλλη. Όσοι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις Τοπικές Επιτροπές Υγείας (σ.σ.: Azienda Sanitaria Locale), είναι δύσκολο να υπάρξει (σ.σ. ενιαίο) πρωτόκολλο.

Ο προπονητής της Λάτσιο, που έπαιξε κανονικά με την Έμπολι (σκόνταψε και έμεινε στο 3-3 στη Ρώμηvid), προχώρησε το θέμα και πιο πέρα. “Εάν η κατάσταση μ’ αυτή την ασθένεια είναι επικίνδυνη”, είπε, “να γίνει λοκντάουν και να διακοπεί το πρωτάθλημα. Αλλιώς, να τη θεωρήσουμε απλή γρίπη και να πορευθούμε ανάλογα”. Εύκολο να το λες, δύσκολο να γίνει όμως, αγαπητέ Μαουρίτσιο.

Τρεις “χαλαροί” βαθμοί και… Τσαλχάνογλου καθαρός, για Ίντερ

Και μέσα σ’ όλη αυτή την αναστάτωση, λογικό ήταν να προκύψει κι ένα λάθος που μπορεί να ευνοήσει… διπλά την πρωτοπόρο Ίντερ. Στη Μπολόνια, στο Ρενάτο νταλ’ Αρα, η Ίντερ εμφανίστηκε κανονικά, Οι γηπεδούχοι, λόγω πολλών μολύνσεων από κορωνοϊό, όχι. Όμως οι άνθρωποι της Μπολόνια που πήγαν στο γήπεδο για να υπογράψουν την αναβολή δεν είχαν μαζί τους κι ένα απαραίτητο έγγραφο. Πιθανότατα αυτό που πιστοποιούσε τον αριθμό των παικτών της που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Το λάθος είναι, προφανώς, τυπικό και οι της Μπολόνια θεωρούν ότι δε μπορεί να σταθεί αιτία να χάσουν το ματς άνευ αγώνος με 3-0. Αυτό το… 3-0 (και άνευ αγώνος, μάλιστα) βολεύει, ωστόσο μια χαρά την Ίντερ. Και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Όχι απλώς διότι θα αυξήσει άκοπα τη διαφορά της απ’ τη Μίλαν (νίκησε τη Ρόμα 3-1) στους 4 βαθμούς. Αλλά επειδή αν μετρήσει το ματς, ο Χακάν Τσαλχάνογλου. εκτίει τη μια αγωνιστική ποινής του. Ο 28χρονος Τούρκος χαφ, αποτελεί παίκτη-κλειδί για τη φετινή Ίντερ. Σε 21 εμφανίσεις, έχει 6 γκολ και 7 ασίστ και η παρουσία του στο ματς με τη Λάτσιο θα ήταν… ό,τι έπρεπε για την ομάδα του Μιλάνου…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ