Παίκτης με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον "Κινγκ Κονγκ" είναι ο σέντερ μπακ της Λάτσιο που οι Ιταλοί λένε ότι η Γιουβέντους θα αποκτήσει στη θέση του. Η μεταγραφή θα έχει μάλιστα, γράφουν, κι έναν... ενδιαφέροντα δανεισμό....

Ατσέρμπι: Ο αντι-Κιελίνι που έχει νικήσει και τον καρκίνο! Η αποχώρηση του “Κινγκ Κονγκ” από τη άμυνα της Γιουβέντους ήταν όσο τιμητική της άξιζε. Αλλά δεν ήταν ακριβώς και κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος ο παίκτης ήξερε καλά ότι σ’ αυτή την ηλικία πια, λίγους μήνες πριν από τα 38, η Serie A δεν ήταν πια για εκείνον. (Το… MLS, όπου μάλλον θα πάει, σίγουρα είναι προτιμότερο…)

Και η Γιούβε το ήξερε αυτό, βεβαίως και γι’ αυτό πήρε τον Ματίις ντε Λιχτ για το κέντρο της άμυνας πριν από 3 χρόνια. Πλάι στον Λεονάρντο Μπονούτσι, ο Ολλανδός είναι το βασικό δίδυμο των σέντερ μπακ. Μ’ ένα μικρό προβληματάκι όμως. Είναι και οι δύο δεξιοπόδαροι. Το ίδιο και ο Ντανιέλε Ρουγκάνι, που είναι η τρίτη (και τελευταία, πια) πλέον επιλογή για τη θέση.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει πολύ, μετά την αποχώρηση του Κιελίνι, να έχει στη διάθεσή του έναν έμπειρο και αξιόπιστο αριστεροπόδαρο σέντερ μπακ στο ρόστερ. Και τα ιταλικά media γράφουν σήμερα ότι τον βρίσκει στο πρόσωπο του Φραντσέσκο Ατσέρμπι. O Ατσέρμπι, που μόλις έκλεισε τα 34 (στις 18 Φεβρουαρίου) είναι ο παίκτης που είχε συγκινήσει ολόκληρη την Ιταλία πίσω στο 2013, όταν έδωσε -νικηφόρα ευτυχώς- μάχη με τον καρκίνο των όρχεων.

Ένας παίκτης… “καρμπόν” του Τζιόρτζιο!

Στη Λάτσιο από το 2018, ο Ατσέρμπι είναι γνήσιος μαχητής όχι μόνο της ζωής, αλλά και στο γήπεδο. Είναι ένα από τα πολλά κοινά χαρακτηριστικά του με τον Κιελίνι. Ψηλός (1μ91), δυνατός, καλός χαμηλά και ψηλά, παίζει επίσης, όπως ο Κιελίνι εύκολα και αριστερό μπακ. Και έχει επίσης δύο ακόμη χάρισματα που είχε και ο “Κινγκ Κονγκ”. Είναι φύσει ηγετική φυσιογνωμία και, κυρίως με το κεφάλι… σκοράρει και τα γκολάκια του από στημένες φάσεις ή σέντρες.

Οι Ιταλοί γράφουν ότι η συμφωνία με τη Λάτσιο είναι πρακτικά έτοιμη για τη μεταγραφή, που θα περιλαμβάνει επίσης και τον δανεισμό του Ρουγκάνι στην ομάδα της Ρώμης, με οψιόν αγοράς από τους “Λατσιάλι” στο τέλος της ερχόμενης σεζόν. Ο 28χρονος (τα κλείνει στις 19 Ιουλίου) Ντανιέλε δεν έχει βρει εδώ και εφτά χρόνια τρόπο να καθιερωθεί στη Γιούβε και έχει φύγει δανεικός για αρκετές ομάδες.

Στη Λάτσιο, ωστόσο, θα συναντήσει έναν παλιό γνωστό και μέντορά του. Τον Μαουρίτσιο Σάρι, τον προπονητή του στην Έμπολι. Ο Σάρι ήταν που τον ανέβασε, τότε, το 2013 στην πρώτη ομάδα και τον καθιέρωσε, ώστε να πάρει μεταγραφή το 2015 για τη Γιουβέντους. Και η συνεργασία τους ήταν εξίσου καλή και το 2019-20, όταν ο σημερινός προπονητής της Λάτσιο ήταν στον πάγκο της “Γηραιάς Κυρίας”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ