Ζοζέ… Σα(ν) όνειρο ως τώρα στην Πρέμιερ! Ο Πορτογάλος γκολκίπερ που πήρε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό κλείνει στις 17 Ιανουαρίου τα 29 του. Πρέπει να είναι από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του. Όχι μόνο επειδή ζει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά επειδή το ζει κι εκείνος ονειρικά! Η Γουλβς […]

Ζοζέ… Σα(ν) όνειρο ως τώρα στην Πρέμιερ! Ο Πορτογάλος γκολκίπερ που πήρε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό κλείνει στις 17 Ιανουαρίου τα 29 του. Πρέπει να είναι από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής του. Όχι μόνο επειδή ζει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά επειδή το ζει κι εκείνος ονειρικά!

Η Γουλβς πρέπει να τρίβει τα χέρια της μέχρι στιγμής για τα… χέρια του Ζοζέ. Διιότι της κόστισε 8 εκατομμύρια, μεν. Αλλά με βάση τη στατιστική ανάλυση του πρώτου γύρου, ο Πορτογάλος έχει αποσοβήσει ως τώρα 6,7 (=7) ” γκολ απ’ αυτά που θα λέγαμε “σίγουρα”. (Στην ανάλυση ονομάζονται x-g, συντομογραφία του eXpected goals, δηλαδή, αναμενόμενα).

Έχει σώσει το 1/3 των γκολ που θα “έπρεπε” να έχει δεχθεί…

Με άλλα λόγια, σε 18 ματς η Γουλβς θα “έπρεπε” να έχει δεχθεί 20,7 (=21) γκολ, αλλά έχει δεχθεί μόνο 14. Αυτό το 6,7 (=7) είναι η δεύτερη καλύτερη τέτοια επίδοση την Πρέμιερ. Διότι, ναι: ο δυστυχής ντε Χεά έχει αποσοβήσει περισσότερα,  γκολ, 7,6 (= 8).
Αλλά ο Ισπανός παίζει περίπου… μπακότερμα στη φετινή Γιουνάιτεντ που είναι γενικώς σε τραγική κατάσταση . (Άλλωστε, ο ντε Χεά έχει αντιμετωπίσει 81 τελικές, αριθμό μικρότερο μόνον απ’ αυτόν ομάδων όπως η Νόριτς, η Λιντς και η Λέστερ…)

Λιγότερα γκολ από τη Γουλβς, αλλά σε 19 ματς, έχουν δεχθεί μόνον η πρωτοπόρος Σίτι (12) και η Τσέλσι (13). Κι αυτό λέει, φυσικά και κάτι ακόμη, που το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Η άμυνα της Γουλβς δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ αυτή των άλλων δύο. Και, πράγματι. Ο Έντερσον έχει δεχθεί 12 γκολ, αλλά σε 41 τελικές εναντίον του. Και ο Μεντί 13, αλλά σε 52. Ενώ ο Ζοζέ έχει δεχθεί 14, αλλά σε 67 εναντίον του τελικές.

Κορυφαίος σε αποτελεσματικότητα στη σεζόν

Ο Ζοζέ Σα, με βάση την ανάλυση αυτή έχει, λοιπόν, ποσοστό αποτελεσματικότητας 85,1%, το κορυφαίο ως τώρα στη σεζόν -με κάποια ματς λόγω αναβολών να αναμένονται. Μια σπουδαία πορεία για τον Πορτογάλο που δείχνει ότι προσαρμόστηκε άμεσα στο κλίμα και της ομάδας του και του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Ευρώπη.

Όχι δηλαδή ότι δεν είχε δείξει ξεκάθαρα δείγματα της κλάσης του και στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς, που τον ήξερε από τη Μαρίτιμο είχε επιμείνει για την απόκτησή του. Και, φυσικά, είχε επίσης δικαιωθεί. Πολλάκις…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ